Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Pingvin Óvoda

Óvodavezető: Pege Lászlóné pingvin-logo-001
Cím: 1126 Budapest, Eötvös út 38/b
Tel.: 214-42-57; 20/546-61-37
E-mail: pingvinovi@tvnetwork.hu
Honlap: www.pingvinovoda.hu
Fenntartó: Ulrich Óvodai Alapítvány

Tradíció és modern pedagógia ötvözete jellemzi Magyarország elsőként létrejött magánóvodáját. A minőség és a gyerekbarát attitűd meghatározója az intézmény tevékenységének. Ez jellemző a szülőkkel való partneri kapcsolatra is. Az óvoda elhelyezkedéséből adódóan kiváló lehetőség nyílik a jó levegőn való, szabad játékra, túrázásra, a természet és a környezet megismerésére. A gyermekek nevelése a művészetek eszközeinek felhasználásával valósul meg, amely eredményessége az évtizedek során beigazolódott.

Három óvodai csoportban a magyar nyelvű foglalkozásokon kívül naponta angol nyelvű foglalkozások is színesítik a gyerekek kommunikációs lehetőségeit.

A Teddy csoportban a 4 évesek folytatják óvodás életüket a már megszokott környezetben. Gyermeklétszám max. 18 fő 2 óvodapedagógussal napi 7 órában.

A Süni csoport 3 évesekkel, kiscsoportosokkal indítja az új évet, szeretetteljes, családias légkörben. Gyermeklétszám max. 18 fő 2 óvodapedagógussal napi 7 órában.

A Manó csoport az idei évben az iskolára való felkészítést tűzte ki céljául az 5-6 év körüli gyermekek számára. Gyermeklétszám max. 18 fő 2 óvodapedagógussal napi 7 órában.

Mini csoportunkban a 3 év alatti gyermekek óvodai előkészítése valósul meg, ahol a gondozónőink a magyar nyelven kívül az angol nyelvvel is megismertetik a gyermekeket. Gyermek létszám max. 10 fő 2 gondozónővel napi 7 órában.

Az intézmény óvodai és óvodán kívüli programjai színesítik a gyermekek minden napjait

A 150 nm-es nagyteremben rendszeresen rendeznek koncerteket, gyermek- és bábszínházi előadásokat, kiváló művészek részvételével.

pingvin1

A gyermekek egészséges táplálkozása érdekében változatos étrendről és jó minőségű zöldségről és gyümölcsről gondoskodnak minden nap.

A környezettudatosság az óvodai élet minden területén megvalósul, a szülőkkel egyetértésben. Minden évben közös adománygyűjtéssel segítik a rá- szoruló családokat.

  • A Pingvin Óvoda biztonságos közösség a gyermek első családon kívüli környezete.
  • Derűs és inspiráló a gyerek befogadásától az iskoláskorig, egészséges csoportlétszám kialakításával.
  • Bensőséges, családias légkörben fejlesztik a gyermekek képességeit, hogy bátran léphessenek a legjobb iskolákba.
  • Gyermekbarát módon valósul meg a következetes nevelés, a gyermek személyiségének tiszteletben tartásával.
  • Az óvoda igazi értéke a játékosság a gyermekek motiválása mellett.
  • A magyar óvodai nevelés nemes hagyományai ötvöződnek a nemzetközi nevelési tapasztalatokkal.
  • Kiváló, fiatal óvodapedagógusaiknak, segítő munkatársainak, gondozó- nőiknek, fejlesztőpedagógusuknak, dajkáiknak és pedagógiai programjuknak köszönhetően az óvodai évek elteltével bármelyik magyar, angol vagy amerikai iskola szívesen fogadja óvodásaikat.

Nyári táboruk kínálata egyedülálló a korosztály számára, ezért méltán népszerű nemcsak magyar, de a külföldi gyerekek körében is.