*
HA SEGÍTSÉGET KÉR: +36/30-630-9749, +3630/630-9725, +3630/644-6278
hétköznap 8:00-16:00-ig
HA SEGÍTENI SZERETNE:
Regisztráció

Zöld Hegyvidék

Lakossági akciók

Lakossági ágaprítási program


Az ingyenes ágaprítási program keretében az Önkormányzat által megbízott vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. Az apríték a darálást követően helyben marad, így helyben felhasználható, hasznosítható (talajtakarás, komposztálás).

Az ágaprítási munka személyes kontaktus nélkül is elvégezhető, akár kerten belüli aprítás esetén is. A kialakult járványügyi helyzet miatt kérjük, kerüljék a személyes kontaktust, illetve tartsák meg a biztonságos távolságot mind munkatársaink, mind saját érdekükben.

Amennyiben az operatív törzs, vagy az önkormányzat vezetésének döntése kapcsán az akció szüneteltetésre kerül, arról haladéktalanul értesítést küldünk.

További információval kapcsolatban keresse a Zöld Iroda munkatársait a +36 70 938 8474 telefonszámon, vagy a

zoldpont@hegyvidek.hu emailcímen.

REGISZTRÁLNI:

A https://www.hegyvidek.hu/ugyintezes/zold-iroda/agapritas oldalon

2020. március 2-től április 30-ig lehet.Komposztálási program


Az Önkormányzat 2008 óta, évente 150 - 200 db komposztáló eszközt oszt ki a kerületi ingatlantulajdonosok és önkormányzati intézmények részére. Az akcióhoz ismeretterjesztő előadás kapcsolódik. Célunk, hogy a háztartási hulladék mennyiségét csökkentsük, illetve a zöldhulladék helyben kerüljön hasznosításra. A komposzt nem más, mint a szerves anyagok szabályozott bomlásával előállított értékes talaj-tápanyag. A kerti zöld hulladékot, leveleket, fűnyírás utáni nyesedéket stb. A talajban élő mikroorganizmusok lebontják és egynemű, barna komposzttá alakítják, amely tápanyagban gazdag, a növények trágyázására alkalmas, humuszos földszerű anyag. A komposztálás legfontosabb előnye, hogy a hulladékból értéket teremthetünk. Nemcsak a zöldhulladék elszállítását spóroljuk így meg, hanem a kerti talajt is jobbá tehetjük az elkészült komposztföld szétterítésével.


Következő jelentkezési időszak 2020 őszén várható.

A jelentkezési felület itt található


TESZEDD!


Önkormányzatunk szinte minden évben csatlakozik hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmához a 2004 óta megrendezett TeSzedd! országos szemétszedési akcióhoz, ahol önkéntesek segítségével tisztítják meg környezetünket az illegálisan elhagyott hulladéktól.