*

Zöld Hegyvidék

Rendezvények

Klímabarát Esték

Föld Napja

Szemléletformálást elősegítő, a környezet- és természetvédelem, valamint klímavédelem szinte minden témakörét érintő egynapos rendezvény a Föld Napjához kapcsolódóan. A gyermek- és felnőtteknek szóló programokat a Zöld Iroda szakmai és civil szervezetekkel együttműködve valósította meg.

Fenntarthatósági nap

Hegyvidéki autómentes nap
Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett programsorozat arra ösztönzi a közlekedőket, hogy az általuk használt közlekedési eszközök megválasztásánál legyenek figyelemmel a fenntarthatósági szempontokra is, így járulva hozzá egy egészségesebb, tisztább városi környezethez. A nagy sikerű Hegyvidéki Autómentes Napon a lezárt Csörsz utcában a látogatók újra birtokba vehették az aszfaltot. A nap hagyományosan szeptember 22-én, vagy az ahhoz közeli hétvégén kerül megrendezésre.

TESZEDD!

Önkormányzatunk szinte minden évben csatlakozik hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmához a 2004 óta megrendezett TeSzedd! országos szemétszedési akcióhoz, ahol önkéntesek segítségével tisztítják meg környezetünket az illegálisan elhagyott hulladéktól.