Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907
2017. 11. 14.

apor2

Egyházi, civil személyek, a Hegyvidéki Önkormányzat és a Máltai Lovagrend képviselői koszorúzással emlékeztek boldoggá avatásának huszadik évfordulóján Apor Vilmosra, a vértanú katolikus püspökre.

2017. 11. 02.

01

A Hegyvidék Galéria legújabb tárlatán lendvai művészek az artisztikum nyelvén fogalmaznak meg olyan fontos üzeneteket, amelyek mindnyájunkat érintenek.

2017. 11. 02.

01

Október elejétől már közel százan regisztráltak a www.komposztmester.hu honlapon, illetve jelentkeztek az önkormányzat zöld irodáján az újonnan indított, ingyenes, kerületi ágaprítási programra

2017. 10. 31.

1

Az idei költségvetés terhére 2,5 milliárd, jövőre több mint 2 milliárd forintot fordít a kormány a Szent János Kórház fejlesztésére.

2017. 10. 29.

mezeskucko01

Köztünk élnek, mégsem ismerjük eléggé a felbecsülhetetlenül hasznos munkát végző szorgos rovarokat, a méheket. Ezért is indította el a Hegyvidéki Önkormányzat az általa fenntartott óvodákban a Mézeskuckó-programot, amelynek keretében a nagycsoportos gyerekek játékos formában nyerhetnek betekintést a méhkolóniák különleges életébe.

2017. 10. 29.

1

A reformáció ötszáz éves jubileuma alkalmából rendezett ünnepséget a KDNP XII. kerületi szervezete a farkasvölgyi Honfoglalási emlékligetben. Az itt található kopjafánál Bogárdi Szabó István református püspök, Pokorni Zoltán polgármester, Gulyás Gergely országgyűlési képviselő és Gidófalvy Dénes önkormányzati képviselő helyezte el koszorúját.

2017. 10. 26.

A szelektív hulladékgyűjtés célja, hogy a hulladékok kezelése a lehető legoptimálisabb módon valósulhasson meg. Így lehet például a kidobott újságból, szóróanyagból, kartonpapírból újrapapír. A veszélyes hulladéknak minősülő, elhasználódott elektronikai eszközök esetében pedig, a begyűjtést követően kézi és gépi bontósoron nyerik ki a hasznosítható anyagfajtákat, melyek ezután a hazai fémfeldolgozókhoz kerülnek, a tovább már nem használható anyagfajtákat pedig ártalmatlanítják.

2017. 10. 24.

fonagy

Személyes felelősségünk, hogy hordozzuk és továbbadjuk 1956 örökségét, hogy a nemzeti helytállás ne csak a történelemkönyvek lapjain jelenjen meg, hanem ma is az egyéni döntés és felelősségvállalás iránytűje legyen – erről beszélt Fónagy János országgyűlési képviselő a Hegyvidéki Önkormányzat október 23-i megemlékezésén.

2017. 10. 20.

megnyito1

A Budakeszi Vadaspark mai napon ünnepélyesen átadott hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkjában a kicsik és nagyok újabb természetközeli ismereteket sajátíthatnak el önfeledt játék közben: az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel ismerkedhetnek meg közelebbről.

2017. 10. 20.

bon2

Tizenhetedik éve annak, hogy megrendezésre kerül a Budai Oktatási Napok hagyományos őszi rendezvénysorozata. Az idei, MOMkult-ban tartott program is bővelkedett az érdekes témákban, többek között azt körbejárva, hogy milyen szinten fontos a humor a gyermekek nevelésében.

2017. 10. 19.

Romhányi József, a „rímhányó” mindmáig nagy népszerűségnek örvend a játékos állatverseivel és a közkedvelt rajzfilmekhez írt humoros szövegeivel. Az írónak, költőnek és műfordítónak állított emléktáblát az önkormányzat egykori otthonánál a Mátyás király út 37. szám alatt.

2017. 10. 19.

Az Európa Tanács 2017-ben első alkalommal hirdeti meg a Nemzetközi Tájnapot. A magyar natúrparkok tájséták meghirdetésével csatlakoznak a kontinensünk táji örökségének megőrzését és fenntartható hasznosítását elősegíteni hivatott kezdeményezéshez.

2017. 10. 17.

Október 16-án ünnepélyes megemlékezést tartottak a Testnevelési Egyetem kertjében Hegedüs István, az egyetem egykori tanárának, öttusázó magyar bajnoknak a szobránál.

2017. 10. 16.
lehel02

Immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Kürtöskalács Fesztivált, aminek ezúttal a Gesztenyés kert adott otthont. A háromnapos programsorozaton neves fellépők, izgalmas játékok, ínycsiklandó faszénen sült ételek és különleges kürtöskalács variációk várták a szórakozni vágyókat.

2017. 10. 16.
megnyito09

Közép-Európa legnagyobb multisport rendezvényének idén is a MOM Sport adott otthont, a sokszínű programon a hegyvidéki lakosok ingyenesen vehettek részt.

2017. 10. 16.
narcisz05

Négyszáz nárciszhagymát ültettek el kerületi óvodások, illetve kisiskolások a Királyhágó tér és a Németvölgyi út sarkán, kifejezetten erre a célra kialakított virágágyásban. A Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat közös programjának célja, hogy felhívja a figyelmet a beteg emberek támogatásának fontosságára.

2017. 10. 12.

tamasi_iskola1

A Hegyvidéki Önkormányzat fejlesztéseként elkészült a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium új, tágas és akadálymentes, „E” jelű épülete, amelynek kialakítására az évek óta folyamatosan növekvő gyermeklétszám miatt volt szükség. A munkálatok nem állnak le: a Klebelsberg Központ finanszírozásával várhatóan még idén elkezdődik az „A” épület bővítése.

2017. 10. 11.

auto1

Rossz időjárási körülmények és nehéz terepviszonyok között is jól tudja majd használni a Budakeszi úti tűzoltó-parancsnokság azt az újonnan beszerzett, négykerék-meghajtású személygépkocsit, amelynek megvásárlásához a Hegyvidéki Önkormányzat nyújtott ötmillió forint támogatást. A járművet Pokorni Zoltán polgármester és Váczi János alpolgármester adta át Varga Ferencnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének.

2017. 10. 09.

arendas02

A magát grafikásnak nevező Árendás József plakátjaiból nyílt kiállítás a Galéria 12-ben „fekete, piros, igen, nem…” címmel. Apropója, hogy száz évvel ezelőtt, 1917-ben győzedelmeskedett a nagy októberi forradalom – a képek a szellemi présről, a hatalomról, az önkényről, a szabad levegő hiányáról szólnak.

2017. 10. 09.
okosm

A középületek energiafogyasztásának számottevő csökkentéséhez nemcsak a jelentős költségigényű energetikai beruházások járulhatnak hozzá, hanem azok a módszerek is, amelyek a fogyasztás részletes mérésén, elemzésén, valamint az épülethasználók együttműködésén, szemléletformálásán alapulnak. E módszerek kidolgozására és próbajellegű alkalmazására kerül sor a közép-európai Together-projekt keretében, amelynek tapasztalatairól itt, a XII. kerületben rendezett konferencián számoltak be az érintettek, köztük a Hegyvidéki Önkormányzat munkatársai.

2017. 10. 06.

szj_korh

A Hegyvidéki Önkormányzat részvételével zajló több éves előkészítő munka eredményeképp a Kormány az1673/2017. (IX. 21.) Korm. határozatában döntött a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere által kezdeményezett Hegyvidéki Szakrendelő megvalósításáról.

2017. 10. 06.

Felhivas

Felhívás

2017. 10. 04.

idvilagnap

Az idősek világnapja alkalmából grandiózus operettműsorral és bőséges ajándékcsomaggal kedveskedett az önkormányzat a hegyvidéki szépkorúaknak. A MOM Kulturális Központban rendezett teltházas ünnepségen Pokorni Zoltán polgármester köszöntötte a megjeneteket.

 

2017. 10. 04.

kereszt1

Izgalmas és meglepetésekben gazdag vizuális élményben lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a XXI. Hegyvidéki Nemzetközi Művésztelep Kereszteződések címmel nyílt kiállítására. A Hegyvidék Galériában felsorakoztatott alkotások között őszinte vallomásokat, képzeletbeli alakokat és absztrakt világokat is felfedezhetünk.

2017. 10. 03.

kiallitas1

Veszely Ferenc Szőlővarázs című kiállítása látható a polgármesteri hivatal folyosógalériáján október 27-ig, ügyfélfogadási időben. A festőművész utóbbi években kedvelt motívuma a szőlő, erről tanúskodnak a tárlaton bemutatott képek.

2017. 10. 03.

rendelo1

Befejeződött a Rácz Aladár úti, felnőtteket ellátó orvosi rendelő felújítása, amelynek köszönhetően végre komfortos körülmények fogadják az ide tartozó több ezer hegyvidéki pácienst, valamint a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatokra érkező dolgozókat. Hamarosan a szomszédos gyermekrendelő, valamint a Fodor utcai felnőtt háziorvosi rendelő is megújul az önkormányzat beruházásában.

2017. 10. 02.

rajt

Három év szünet után, immáron tizennegyedik alkalommal ismét megrendezték Budapest legnagyobb szintkülönbségű kerékpár-, túra- és futóversenyét, az „Előzd meg a fogaskerekűt!”. Közel 1800-an vállalkoztak a meredek megmérettetésre, de csupán nyolcan mondhatják el, hogy sikerült maguk mögött hagyniuk a Hegyvidék emblematikus közlekedési eszközét.

2017. 09. 29.

koszoruzas

Hatvan évvel ezelőtt halt meg gróf Esterházy János – a szomorú évforduló és az Esterházy-emlékév alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezéssel tisztelegtek a mártírhalált halt felvidéki magyar politikus egész alakos bronzszobránál, a Gesztenyés kertben.

2017. 09. 27.

bontas21

Körbekerítették a MOM Kulturális Központ játszóterét, amelynek rekonstrukciója most kezdődött el az önkormányzat beruházásában. A munkálatok közel két hónapig tartanak, ám ez idő alatt a burkolatoktól az utcabútorokon át a játszóeszközökig minden megújul.

2017. 09. 27.

cziffra_sajttaj01

Több művész, több neves előadó, több helyszín, és a megszokott magas színvonal. Ez várja jövő február 19-27. között azokat, akik szeretnék meglátogatni Cziffra Fesztivál valamely előadását. Mi sem bizonyítja jobban a Hegyvidékről indult rendezvénysorozat létjogosultságát és sikerét, minthogy jövőre már a Müpa is otthont ad a programoknak.

 

2017. 09. 27.

amnap1

A gyülekező sötét fellegek nem kecsegtettek túl jó idővel, mégis, sok hegyvidéki család felkerekedett, hogy ellátogasson a lezárt Csörsz utcában első alkalommal megrendezett Hegyvidéki Autómentes Napra. Azok döntöttek jól, akik a borús kilátások ellenére részt vettek a rendezvényen: az eső végül csak nem eredt el, sőt, délután még a nap is előbukkant rövid időre, így nyitástól zárásig élvezni lehetett a változatos szabadtéri programokat.

2017. 09. 25.

eg

Idén is ingyenes egészségügyi szűrésekkel, valamint a betegségmegelőzést célzó bemutatókkal, tanácsadásokkal várta az érdeklődőket a hagyományos Hegyvidéki Egészségnap. A Hegyvidéki Ősz programsorozat részeként, a MOM Kulturális Központban megtartott rendezvényen az önkormányzat és kerületi egészségügyi intézmények szakemberei végezték el a vizsgálatokat.

 

2017. 09. 25.

klima1

Minden jel arra mutat, hogy a benzin- és dízelüzemű gépjárművek háttérbe szorulnak az elektromos meghajtású közlekedési eszközök előretörésével, az autonóm autók pedig átvehetik az irányítás feladatát az emberektől. A rohamléptekben fejlődő közlekedés jövőjéről dr. Csiszár Csaba egyetemi docens tartott előadást a Barabás Villában, a Klímabarát esték című rendezvénysorozat legutóbbi vendégeként.

2017. 09. 25.

fo

Sváb dallamok, látványos produkciók, kedves kofák, ízletes finomságok és jó borok – idén is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak azok, akik szeptember utolsó vasárnapján ellátogattak a svábhegyi terményünnepre, a Diana parkba. A régi idők hagyományait felelevenítő mulatságon kicsik és nagyok is kedvükre válogathattak az izgalmas programkínálatból.

2017. 09. 25.

fo

Néked zeng ez a dal – énekelték a Kós Károly iskola nyolcadikos növendékei a Kiss János altábornagy utcai gondozási központban, ahol bensőséges ünnepségen köszöntötték 90. születésnapja alkalmából Nádas Katalint. A Magyar Rádió egykori zenei szerkesztője, számos közismert zenei mű szövegének fordítója és írója, Pokorni Zoltántól vehette át az önkormányzat, valamint a Hegyvidéki Egyesített Gondozási Központ ajándékait.

2017. 09. 25.

testuleti_ules

A költségvetési rendelet módosításáról, a lakásrendelet újraalkotásáról és a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat meghirdetéséről is döntött szeptemberi ülésén az önkormányzat képviselő-testülete. Szó esett továbbá a Kútvölgyi Klinikai Tömbben kialakítandó hegyvidéki szakrendelőről is, amelynek megvalósításához a kormány több mint 9 milliárd forintot biztosít.

2017. 09. 22.

felhivas_tuzoltas

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igzgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltói és gépjárművezetői beosztásba.

2017. 09. 21.

hataror_u1

Befejeződött az idei év egyik legnagyobb kerületi útfejlesztése: teljes szerkezetében átépítették a Határőr utat a Gaál József út és a Ráth György utca közötti szakaszon. A beruházás részleteit Pokorni Zoltán polgármester ismertette a helyszínen.

2017. 09. 20.

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat várja kézműves termékek forgalmazásával foglalkozó bérlők jelentkezését a Hegyvidéki Karácsonyi Vásár pavilonjainak bérbe vételére.

2017. 09. 18.

pokorni_megnyito_1

Régi pompájában ragyog, és most már látogatható is az egykori zugligeti lóvasút díszes indóháza, amely a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria új otthonaként, valamint kulturális és rendezvényközpontként újult meg az elmúlt hónapokban. A különleges műemléképületet Pokorni Zoltán polgármester, Váczi János alpolgármester, valamint Balázs Attila, a helytörténeti intézmény vezetője adta át a nagyközönségnek.

2017. 09. 15.
2017. 09. 15.

A Hegyvidéken élőkkel és a civil szervezetekkel folytatott hosszas egyeztetéssorozat után kidolgozott, 2015-ben helyi népszavazással is megerősített Normafa-rehabilitációs program fontos elemeként új látogató- és információs központot hozna létre a helyi önkormányzat az Eötvös út 48. szám alatti ingatlanon.

2017. 09. 15.

te_szedd2

Ismét csatlakozott a Hegyvidéki Önkormányzat az országos TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. Ezúttal két helyszínen, a gyermekvasút végállomásánál, illetve a Széchenyi emlékút, Melinda út, Ágnes út találkozásánál lévő erdőterületet szabadították meg az eldobált szeméttől.

2017. 09. 14.

pokornivaci

Az önkormányzat beruházásában, a magyar állam és az Európai Unió 100%-os támogatásával a nyári szünet alatt megújult a Fekete István Általános Iskola és Speciális Szakiskola épülete. A homlokzati falak és a tető utólagos szigetelésével, korszerű nyílászárók beépítésével, valamint a tetőre szerelt napelemes rendszerrel az intézmény gáz- és áramfogyasztása egyaránt jelentősen csökkenhet.

2017. 09. 14.

szalonegyetem10

Hatodik tanévét nyitotta meg a nagysikerű Szalon Egyetem – a különleges, nyugdíjasoknak szóló programsorozaton Fonti Krisztina alpolgármester köszöntötte a lelkes hallgatókat. Az óra most is izgalmas volt: ezúttal Konta Fanni, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium egykori tanára Alma Mahler életéről tartott előadást.
2017. 09. 14.

Ne várja meg, míg a tűzoltók mennek ki önhöz!

2017. 09. 13.

diszpolgar1

Díszpolgári címet kapott Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Református Egyházkerületének püspöke, a Budahegyvidéki Református Egyházközség lelkészi vezetője. A címmel járó kitüntetést Pokorni Zoltán polgármester adta át a lelkipásztornak, akinek tevékenységét Trócsányi László igazságügyi miniszter méltatta a MOM Kulturális Központban rendezett ünnepségen.

2017. 09. 11.
dijatado_krisztik2

„Öröm és remegés egyszerre” – ezek az érzések lettek úrrá Krisztik Csabán, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagján, amikor az országos színházi évadnyitó gálán kiderült, idén ő kapja a Kaszás Attila-díjat.

2017. 09. 08.

kiallitas1

Puritanus – tiszta művészet címmel kortárs művészek alkotásaiból rendezett tárlattal nyitotta meg őszi kiállítássorozatát a Hegyvidék Galéria. Az élményt több kísérőesemény, kurátori tárlatvezetések, zenés beszélgetések teszik teljessé.

2017. 09. 07.

solti1

Húsz évvel ezelőtt, 85 éves korában hunyt el Solti György, aki gyermekkorának jelentős részét a Hegyvidéken töltötte. A szomorú évforduló alkalmából a Solti György Zeneiskola és a Hegyvidéki Önkormányzat koszorúzással emlékezett a világhírű karmester sírhelyénél, a Farkasréti temetőben.

2017. 09. 01.

Budapest, 2017. szeptember 1. – Idén ősszel is folytatódnak a Pilisi Parkerdő Zrt. nagy sikerű szarvasbőgés túrái. Az idei „erdei koncertkiírás” érzékeny időszakában, az állatok nyugalma érdekében különösen fontos, hogy erdészek szakszerű vezetésével hallgassunk bele a szarvasok természetes őszi hangversenyébe. Erre nyújtanak számos lehetőséget a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei és a Budakeszi Vadaspark által szervezett túrák és szakvezetések.

2017. 08. 31.

2017. szeptember 1-jén indul a PIAAC (Programme for the International Assessment of Adult Competencies – Nemzetközi Felnőtt Képesség- és Kompetenciamérési Program) felmérés Magyarországon, amelynek keretében 6000 felnőtt magyarországi lakos készség- és kompetenciaszintjét mérik fel a kérdezőbiztosok a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából az elkövetkező 8 hónap alatt.

2017. 08. 31.

komotos_bemutato

Könyvbemutatónak indult, baráti beszélgetésként végződött. Antal Ildikó Komótos lakomák című receptkönyve a régi idők ízeit, szokásait hivatott ismét életre kelteni – a különleges kiadásban felsorakoztatott ételek között egyebek mellett a csipkelekvárral készült vadas és a káposztás laska is megtalálható. Az értékes gyűjteménynek köszönhetően a Kulturális Szalonban megjelent érdeklődők együtt idézték fel az ősi konyhatitkokat.

2017. 08. 31.
rendor_jutalmak14

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódva, kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseképpen, dicséretben és jutalomban részesítette a XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársait a közrendvédelmi közalapítvány.

2017. 08. 31.
rendor_jutalmak14

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódva, kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseképpen, dicséretben és jutalomban részesítette a XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársait a közrendvédelmi közalapítvány.

2017. 08. 29.

A Budapesti Civil Információs Centrum (CIC-17-0005) tisztelettel meghívja Önt

interaktív fejlesztő workshop sorozatára,amely a civil szervezetek társadalmi felelősségvállalásra való felkészülését támogatja.


2017. 08. 22.

Hatosagi_Iroda_koltozes

A Hatósági Iroda 2017. szeptember 5-től a Hertelendy u. 13. szám alatti társasház (korábban KLIKK) földszinti irodahelyiségébe költözik.
2017. 08. 22.

Hatosagi_Iroda_koltozes

A Hatósági Iroda 2017. szeptember 5-től a Hertelendy u. 13. szám alatti társasház (korábban KLIKK) földszinti irodahelyiségébe költözik.
2017. 08. 22.

Ep_nivodij_2017_aranytarto

Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával a Budapesti Építész Kamara nyilvános pályázatot hirdet „Budapest Építészeti Nívódíja 2017” elnyerésére.

2017. 07. 26.

MOM_Jatszoter_lead

Az elmúlt hetekben több mint négyszáz szülő osztotta meg véleményét a Hegyvidéki Önkormányzat által meghirdetett szavazáson azzal kapcsolatban, milyen módon újuljon meg a MOM Kulturális Központ kertjében található játszótér. Az eredmények alapján felvázolt rekonstrukció terveit egy lakossági fórumon mutatta be az önkormányzat.

2017. 08. 29.

A Budapesti Civil Információs Centrum (CIC-17-0005) tisztelettel meghívja Önt

interaktív fejlesztő workshop sorozatára,amely a civil szervezetek társadalmi felelősségvállalásra való felkészülését támogatja.


2017. 08. 28.

Az állami erdőgazdaságok szeptember 8-9. között Budapest szívében, a Szabadság téren mutatják be a vadregényes magyar erdők értékeit és az erdészek izgalmas munkáját. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt szóló ismeretterjesztő programokat és interaktív bemutatókat többek között a magyar népi hagyományokból is merítő zenés színpadi produkciók (pl. Rutkai Bori Banda, Kiskalász zenekar, Első Pesti Rackák Ferenczi Györggyel, Góbé zenekar), valamint bábszínház és Állatijó Bemutató is színesíti. A rendezvény látogatása és a programokon való részvétel ingyenes!

2017. 08. 10.

Budapest, 2017. augusztus 10. Újabb említésre méltó ökológiai eredményt hoztak a 2008 és 2010 között, a „Parkerdő természetesen” uniós természetvédelmi program keretében végzett vizes élőhelyek restaurációs munkái: idén tavasszal és a nyár első felében több erdei kistóból is mocsári teknősök egyedei kerültek elő. Az egyetlen, Magyarországon őshonos teknősfaj eddig csak elvétve fordult elő a Pilisben és a Visegrádi-hegységben, így az aranysakál, a fekete gólya és három új denevérfaj után még egy fontos faj telepedett meg a Budapesthez közeli örökerdőkben.

2017. 07. 14.

A Budapesti Közlekedési Központ 2017. július 13-ától bevezeti a közösségi közlekedés igénybevételéhez használható bérletek internetes felületen történő értékesítését. Első lépésben teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség, amit később további termékek megvásárlására is kiterjeszt a társaság. Az új rendszer könnyen elérhető, gyors és ügyfélbarát megoldást kínál a közösségi közlekedést használóknak.

2017. 07. 14.

A hármashatár-hegyi Erdő Ajándéka Erdei Iskola által szervezett erdőjáró élménytáborra, mint mindig, idén is nagy az érdeklődés: már több mint 170 iskolás döntött úgy, hogy a természet lágy ölén tölti táborozós hétköznapjait.

2017. 07. 14.

Ez év tavaszán örvendetes dolog történt a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének területén: rétisaspár rakott fészket egy, a Dunától néhány kilométerre fekvő, háborítatlan völgyben. Most pedig örömmel adhatunk hírt arról, hogy a sikeres fészkelést követően kirepültek a kiköltött rétisas fiókák.

2017. 07. 13.
ozv_kanya_sandorne06_660

95. születésnapja alkalmából, virággal és ajándékcsomaggal köszöntötte Felső Gábor önkormányzati képviselő Kánya Sándornét.

2017. 07. 07.
A 2017. július 14-én kezdődő FINA Budapest 2017 vizes-világbajnokság nyitó ceremóniájának előkészületei miatt már július 7-étől (péntektől) korlátozásokra kell számítani a budai és a pesti rakpartok belvárosi szakaszán a késő esti órákban. Ebben az időszakban az éjszakai órákra lezárják a forgalom elől többek között a Lánchidat, a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Havas utca, a Budai alsó rakpartot pedig az Üstökös utca és az Egry József utca között. A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos, a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es busz, valamint a hajójáratok útvonala. A július 14-i nyitó ceremónia idején érvényes, valamint a július 14-től 30-ig tartó verseny miatt szükséges lezárásokról, közlekedési változásokról a BKK hamarosan részletes közleményt ad ki.
2017. 07. 06.

A Fővárosi Önkormányzat, bár nem jogszabályi kötelezettsége és nem is önként vállalt feladata, 30 db új nyilvános illemhelyet szeretne telepíteni a városban ezen infrastruktúra fejlesztésére.

2017. 07. 05.

kt05_660

Jóváhagyta az önkormányzat a XII. kerület Környezetvédelmi Programját, amely kiemelt figyelmet fordít a felelős zöldterület-gazdálkodásra, valamint a környezettudatos szemléletformálásra. A Hegyvidéki Szakrendelő tervezési feladatainak támogatásáról, valamint egy közösségépítő pályázat meghirdetéséről is döntött június végi ülésén a képviselő-testület.

2017. 06. 28.

ivocsap02_660

Az önkormányzat jóvoltából, idén először, öt kerületi tűzcsapból juthatnak friss, tiszta vízhez a járókelők. Ehhez csupán az újonnan felszerelt, kék színű kiegészítő berendezés gombját kell megnyomni, ezt követően az ivóvíz 15 másodpercen keresztül folyik.

2017. 06. 28.

660

Idén egy könyvtárépület közösségi központként való újragondolásának diplomatervét jutalmazták az önkormányzat Árkay-díjával, míg az Árkay-pályázaton – amelyen ezúttal egy Böszörményi úti, jelenleg üresen álló üzlethelyiség hasznosítására lehetett terveket készíteni – két hallgatói csapatot jutalmaztak.

2017. 06. 20.

Ma már a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a betegségeket legjobb megelőzni, de legalább az előre haladásukat megakadályozni. Ez különösen fontos a daganatos megbetegedések esetében, amelyek kezdetben nem mutatkoznak meg látványos vagy fájdalmas tünetekben. Szűrővizsgálat során azonban felfedezhetők a kis eltérések is, és ekkor még sokat lehet tenni a teljes gyógyulásért.

2017. 06. 20.

kozossegi_haz03_660

Felavatták a Felső-krisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia új közösségi házát. Az Apor Vilmosról elnevezett épületet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg az átadási ünnepségen.

2017. 06. 19.

kaszas_dij02_660

Kerek évfordulón, tizedik alkalommal szavazhat a közönség is augusztus 20-ig az idei Kaszás Attila-díj nyertesére. A színészkollégák által felterjesztett művészek közül a mostani év három jelöltje Szikszai Rémusz, Gazsó György és Krisztik Csaba.

2017. 06. 16.

parkolasKÖLTÖZIK A PARKOLÁSI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

2017. 06. 16.
semmelweis_nap14_660

Hagyomány, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat a Semmelweis-napi ünnepségeket megelőzően adja át a Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat és a Polgármesteri elismerő okleveleket, valamint köszönti a nyugállományba vonuló munkatársakat.

2017. 06. 15.

szabadegyetem18_660

Űrkutatás, hídépítés, galériák élete, állatkert, építészet, atomerőmű. Csak néhány téma azon érdekes előadások közül, amelyekben része volt azoknak a szépkorú résztvevőknek, akik a Hegyvidék Kulturális Szalon által szervezett, szeptemberben indult Szalonegyetemre jártak – vagy, ahogy Menyhárt Éva, az intézmény vezetője mondta. „újra beültek az iskolapadba”.

2017. 06. 14.

BKK Múzeumbuszok, Múzeumi MOL Bubi bérlet, sűrűbb metró- és éjszakai közlekedés, nosztalgiajáratok a Múzeumok Éjszakáján


2017. 06. 13.
rofusz_ferenc28_660

Rófusz Ferenc, Oscar- és Kossuth-díjas animációs-filmrendező életmű-kiállítására és műveinek szakmai beszélgetéssel egybekötött vetítésére került sor a nagyszámú szakmabeli és civil közönség élénk érdeklődése közepette a Barabás Villában.

2017. 06. 12.

csn76_660

Már az lenne meglepő, ha nem monumentális családi hétvégével indulna a nyári szezon. A környéken lakók már megszokták, hogy ilyenkor megváltozik a MOM Kulturális Központ és azt körülvevő terület. A Gesztenyés kert színpadán egymást váltják a jobbnál jobb műsorok, miközben érdekes játékokat próbálhatnak ki a gyerekek vagy különböző vetélkedőkben mérhetik össze tudásukat. Így volt ez a mostani hétvégén is, hiszen ezúttal is kétnapos program kavalkád várta előbb a legkisebbeket, majd a nagyobbakat is a tízedik alkalommal megrendezett Hegyvidéki Napokon.

2017. 06. 09.

2017. június 15., Budapesti Civil Információs Centrum

2017. 06. 08.

gallus_linda_norina13_660

Lezárult „A hónap hegyvidéki babája” címért zajló szavazás, amelyet májusban az első alkalommal hirdetett meg az önkormányzat a Facebook-oldalán. A szülők által nevezett három baba közül Gallus Linda Norina kapta a legtöbb szavazatot, akinek édesanyja és édesapja Pokorni Zoltán polgármestertől vehette át a nyertesnek járó ajándékot: egy műtermi babafotózást.

2017. 06. 08.

kiallitas06_660

Az idei év Munkácsy-díjban részesült képzőművészeinek műveiből nyílt meg kiállítás a Hegyvidéki Galériában, amely a kerület, a Magyar Művészeti Akadémia és a kulturális minisztérium, az EMMI támogatásával jött létre.

2017. 06. 06.

legjobb_zoldseges06_660

A hegyvidéki cukrászdák, pékségek, fagylaltozók és hentesek után az elmúlt hetekben a zöldségesek vásárlóközönsége adhatta le szavazatát kedvenc üzletére az önkormányzat által meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A közel négyszáz vásárlói voks több mint felét a Gáborvár Bt. svábhegyi boltja kapta meg, így ennek vezetője, Gábor Mátyás vehette át Pokorni Zoltán polgármestertől a Legjobb hegyvidéki zöldséges üzlet címmel járó oklevelet.

Advent_2017_227

2017. december 3-tól 23-ig.

fotokiallitas-1

2017. november 24. 17:00

Lorant_Zsolt-1

2017. november 30-ig.

hotjazz277

2017. november 25. 19:00

Adventi_plakaatterv_3

2017. december 2.

rippl

2017. november 21. 18:00

muzped

2017. november

Adventi_vasar

2017. december 2. 9-14 óráig

Betlehem

Jelentkezési határidő 2017. november 24.

klimabarat_est-1

2017. november 21. 18:00

disznotorosplakat2017-magyar2-1

2017. november 25-26.

mura_webmeghivo1

2017. október 30. -december 1.

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Sebessegmerok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika