Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

angelika08_kis

25 éves az Angelica Leánykar

2014. 04. 16.

A Magyar Örökség-díjjal és Junior Prima-díjjal kitüntetett Angelica Leánykar 25 éves jubileumi évadjának első koncertjén nagyböjti hangversenyt adott a Városmajori Gimnáziumban, ahol Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester, az est fővédnöke mondott köszöntőt.

angelika11Cserna Ildikó és Megyesi Schwartz Lúcia operaénekesek, valamint a Budapesti Vonósok Kamarazenekar közreműködésével Giuseppe Verdi Laudi alla Vergine Maria és Giovanni Battista Pergolesi Stabat című művét adta elő nagyböjti hangversenyén, egyben 25 éves jubileumi évadjának első koncertjén, az Angelica Leánykar a Városmajori Gimnáziumban.

 

„Egy boltostól hallottam, hogy boltot nyitni könnyű, nyitva tartani annál nehezebb” – mondta Pokorni Zoltán polgármester, aki hallatlan érdemnek nevezte azt, hogy az Angelica Leánykar karnagya, Gráf Zsuzsanna a művészet erejével képes az „angyalokat” megfogni, akik közül sokan több tíz éve tagjai a kórusnak. „Gráf Zsuzsanna minden fellépésen minőséget teremt: az egyik oldalon szigorúság és művészi maximalizmus, a másikon egy oldott, befogadó, vidám, életigenlő közösség. Az Angelica Leánykar különleges helyet vívott ki magának a magyar zenei életben. Ezt jól mutatják azok a díjak, versenyek, amelyeket megnyertek. Számos televíziós és rádiós felvétel készült már a kórussal. Jártak Japánban, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Brüsszelben, legutóbb pedig Párizsban. A Hegyvidéken több középiskolának van iskolai kórusa, de olyan önmagában is életre kelt zenei közössége nincs, mint a Városmajori Gimnáziumnak, amely a leánykarnak nemcsak táplálója, de utánpótlást biztosító intézménye is. Nagyon szeretném ha a leánykar itt, a Hegyvidéken, a Városmajori Gimnáziumban nőne tovább” – tette hozzá Pokorni Zoltán.

 

angelika13„Bevallom, régóta nagy szerelmem az Angelica, és ez nem véletlen – fogalmazott Juhász Előd zenetörténész, az est házigazdája. – Rádiós és televíziós szerkesztőként szinte velük éltem. Nagyon szép dolog az, hogy iskolai környezetben találkozhatunk ilyen csodákkal. Remélem, hogy dalaikkal még sokáig zengetik majd ezeket a falakat.”

 

BM

boldifinisszazs

2018. január 22. hétfő 18:00

Sautanz-pakat-meghivo2018-1

2018. január 20.

Gedenktag_der_Vertreibung-Plakat2018-1

2018. január 19.

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.

«
»
Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

kerekpar_regisztracio

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika