Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

csillagszemuek01_620

Ahol a tradíció a produkció

2017. 05. 16.

Idén is több száz érdeklődőt vonzott kerületünk egyik legemblematikusabb kulturális eseménye, a Hegyvidéki Néptánc Találkozó. A hangulatos rendezvényen az ifjú fellépők igényes produkcióikkal kalauzolták a MOM Kulturális Központ közönségét a folklór varázslatos világába.

Idestova huszonegy évvel ezelőtt, a Virányosi Közösségi Ház ötlete alapján került először megrendezésre a Hegyvidéki Néptánc Találkozó, ami már a kezdetektől hatalmas sikert aratott. A közkedvelt kulturális programsorozaton idén az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola, a Jókai Mór Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Fekete István Általános Iskola, a Virányos Általános Iskola, a Csillagszeműek, a Sashegyi Néptánc Együttes, az Újbudai Babszem Táncegyüttes és Erdélyi Luca népdalénekes, a Fölszállott a páva tavalyi kategória győztese kalauzolta el a MOM Kulturális Központ közönségét a folklór világába. A hangulatos rendezvényen a többi között moldvai táncokat, sárközi ugróst, csárdást, kalotaszegi dalokat varázsoltak színpadra az ifjú fellépők, akiket ezúttal is a Tündök Zenekar kísért.


elte01


„A felnövekvő generációnak nemcsak megismernie, tanulmányoznia és elsajátítania, hanem ápolnia és óvnia is kell a hagyományokat. A magyar folklór értékeinek és kincseinek átadása eltökélt szándék kell, hogy legyen ebben a mai rohanó világban. Mindnyájan tudjuk, hogy a néptánc és a népdal közösségi műfaj. Azt is tudjuk, hogy egy-egy ilyen közösségi élmény pedagógiai hatása felbecsülhetetlen értékű” – hangsúlyozta a Hegyvidéki Néptánc Találkozó fontosságát Gilicze Zoltán, a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője, aki külön megköszönte a Virányosi Közösségi Ház dolgozóinak a profi szervezést.


sashegyi04


„A rendezvény valóban komoly hagyománynak örvend. Ma már más kerületekből is eljönnek hozzánk, ez pedig külön öröm. Az esemény legfontosabb küldetése nemcsak az, hogy a hegyvidéki iskolásoknak bemutatkozási lehetőséget biztosítsunk, hanem az is, hogy a produkciók által minden fiatallal megszerettessük a folklórt” – mondta lapunknak Herczeg Józsefné Eszter, a Jókai Klub és a Virányosi Közösségi Ház igazgatója, aki azt is elárulta, hogy jövőre izgalmas meglepetésekkel várják majd a Hegyvidéki Néptánc Fesztivál rajongóit.


neptanc_talalkozo
Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika