Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

narcisz_futas09_620

Betegeken segít a Nárcisz Futás

2017. 05. 08.

Több, mint félezer XII. kerületi óvodás és kisiskolás állt rajthoz a Gesztenyéskertben második alkalommal megrendezett Nárcisz Futáson. A gyógyíthatatlan, daganatos betegeket segítő Magyar Hospice Alapítvány és a Hegyvidéki Önkormányzat ezzel az elsősorban gyermekeknek szóló, családi programmal hívja fel a figyelmet az önzetlen segítésnyújtás és az emberi méltóság megőrzésének fontosságára.

Erről beszélt a programot megnyitó Korda Nikoletta, aki kifejtette, hogy a sárga nárcisz nemcsak a tavasz, hanem a világon mindenhol, a hospice szolgálat jelképe is. A hegyvidéki futás éppen ezért nem a versengésről szól, hanem arról, hogy támogassuk az egészségi állapotuk miatt, segítségre szorulókat, próbáljunk meg minél több boldogságot csempészni az életükbe. Ahogyan a Magyar Hospice Alapítvány programvezetője megfogalmazta, a futással, és azzal, hogy gondolnak rájuk, a gyerekek szebbé tehetik a betegek mindennapjait, reményt adhatnak a számukra.


narcisz_futas24

 

Az előzményeket ismertető Fonti Krisztina elmondta, hogy az önkormányzat és az alapítvány kapcsolata már öt évre tekint vissza. „Mindenkinek az utolsó pillanatig joga van a méltóságteljes élethez. Ezért dolgozik a Magyar Hospice Alapítvány, és ezt a nemes gondolatot támogatja a Hegyvidéki Önkormányzat, amikor olyan programokat szervez, amelyek népszerűsítik az önkéntesség és a szolidaritás eszméjét” – hangsúlyozta az alpolgármester kiemelve, hogy a Nárcisz Futás mellett egy másik közös kezdeményezés is már évek óta nagy sikerrel zajlik a kerületben.


narcisz_futas05


„A környék óvodásai, a Királyhágó téren kifejezetten erre a célra létrehozott ágyásban, minden ősszel nárciszhagymákat ültetnek el, tavasszal pedig megfigyelik a növények fejlődését, majd elvirágzását. Így könnyebben megértik az élet körforgását, a születést és az elmúlást” – emlékeztetett Fonti Krisztina rámutatva, hogy a Magyar Hospice Alapítvány programjainak segítségével egészen kis korban el lehet kezdeni ezeknek az értékeknek a tudatosítását.


narcisz_futas13


Tarjányi Edit mindezt azzal egészített ki, hogy az alapítvány kerületi gyermekprogramjának kiemelt része az óvodai és iskola felvilágosítás. Ennek keretében a pedagógusok rendszeresen elbeszélgetnek a gyerekekkel a szolidaritásról, az együttérzés kifejezéséről, az önkéntességről, mindarról, ami a hospice és a betegek támogatásának lényege. Arra tanítják őket, hogy mindig éreztessék a rászorulókkal a szeretetüket, azt, hogy állapotuktól függetlenül teljes értékű tagjai a társadalomnak. A felvilágosító programban résztvevő gyerekek közül szinte mindenki eljött a futásra, így a távot 264 kisdiák és 318 óvodás teljesítette. Köztük volt a Süni óvodába járó Bella és a németvölgyis Léna, akik elmesélték, hogy a beteg nénikért és bácsikért futottak. Annak viszont nagyon örültek, hogy sok társukat sikerült megelőzniük. Természetesen a célban mindenkinek járt a frissítő és egy kis édesség, míg az iskolák a megmozgatott diákok számának megfelelően, a diákolimpia csapatversenyébe beleszámító plusz pontokat is kaptak – ezt már Móczán Mónika, a futást lebonyolító Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője mondta el hozzátéve, hogy a sport kiváló terepe a fiatalkori szemléletformálásnak, hiszen lehetőséget ad az összetartozás érzésének átélésére.


narcisz_futas06


A rendezvényen befolyt adományokból – a nevezési díj a kicsiknek 200, a felnőtteknek 500 forint volt – 120.135 forint gyűlt össze, ebből 60 órányi ápolást tudnak biztosítani beteg gyermekek számára.


További információk az alapítványról: http://www.hospicehaz.hu

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Klimabarat_este_frissitett-1

2017. szeptember 21. (csütörtök) 18:00

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

Mihalynapi_vasar

2017. szeptember 23. (szombat) 9-14 óráig

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika