Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

tamasi_bejarasa23_660

Bokrétaünnep a Tamási Áron iskolában

2017. 05. 19.

Elérte legmagasabb pontját a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium legújabb, tanévkezdetre elkészülő „E” épülete. Az önkormányzat közel félmilliárd forintos beruházásának eredményeképp ezúttal hat tanteremmel bővül a hosszú évek óta töretlen népszerűségnek örvendő, ám komoly kapacitásgondokkal küszködő oktatási intézmény.

„A Tamási az egyik legsikeresebb iskola a Hegyvidéken. Miközben az intézmény körzete kisebb lett, egyre több osztályt kell indítani” – mondta el Pokorni Zoltán polgármester abból az alkalomból, hogy a kivitelező, valamint az iskola és a Klebelsberg Központ képviselőinek jelenlétében bokrétaünnepet tartott az önkormányzat az immár szerkezetkész „E” épületben.


tamasi_bejarasa02


A polgármester kitért rá, hogy az elmúlt években nagyszabású fejlesztéseket hajtottak végre a Tamásiban: 2009-ben egy új szárny épült tornateremmel, könyvárral és tantermekkel, 2014-ben pedig egy jelentős energetikai fejlesztés keretében megújult iskola „B” épülete. Bár ez év január 1-jével nemcsak a fenntartás, hanem a működtetés feladatát is átvette az állam, az önkormányzat nem állt el terveitől és beváltotta korábbi ígéretét: a férőhelyhiány problémájának rendezése érdekében január közepén nekiláttak az új, hat tantermes, „E” jelű épület kivitelezésének, melynek 475 millió forintos költségét a kerület finanszírozza.

Rövid időn belül az „A” épület átalakítása és bővítése is megkezdődhet – számolt be a fejleményekről Pokorni Zoltán. Ez utóbbi beruházás keretében – amelynek költségeit a tervek szerint a Klebelsberg Központ állná – újabb szintet emelnek a régi épületre, ahol négy tantermet, illetve egy tanteremként is hasznosítható központi „zsibongót” alakítanak ki, míg az alagsorban egy új, nagy tanári szobának biztosítanak helyet.


tamasi_bejarasa18


„A Mártonhegyi úti iskolát nyolc tanteremmel adták át 1959-ben. Ma huszonkilenc terem áll rendelkezésre, ami azonban még mindig kevés, hiszen az iskolában harmincegy tanulócsoport folytatja tanulmányait. Az egyre növekvő kapacitásigény miatt a könyvtárban és az ebédlőben is oktatnak, valamint ideiglenes elhelyezést kellett biztosítani a gyerekeknek a Dobsinai utca 7. szám alatti önkormányzati épületben, illetve a Tamási udvarán elhelyezett konténerblokkokban” – mutatta be a jelenlegi körülményeket Váczi János alpolgármester.

Az alpolgármester szólt arról is, hogy az önkormányzat beruházásában megvalósuló „E” épületben hamarosan kezdődnek a belsőépítészeti munkák, így már szeptemberben birtokba vehetik a gyerekek a hat új tantermet. A kétszintes, 780 négyzetméteres épületet mozgássérült diákok is önállóan tudják majd használni, a bejárat ugyanis akadálymentesen megközelíthető lesz, míg az emeletre lifttel is fel lehet jutni.


tamasi_bejarasa03


„A kezdetektől fogva kiemelt figyelmet kellett fordítani arra, hogy a kivitelezés ideje alatt az iskola többi része zavartalanul működhessen” – ismertette a tervezési munka egyik fontos szempontját Békés Ádám építészmérnök, aki tizenkét évig maga is a Tamási diákja volt. A tervező elmondta: az új épületet az iskola kertjének egy félreeső részén kellett elhelyeznie, úgy, hogy az udvar központi tere ne sérüljön, megőrizhesse jelenlegi funkcióit. Igyekezett megfelelni annak az elvárásnak is, hogy világos és tágas tantermekben tölthessék mindennapjaikat a diákok. Széles ablakokkal bevilágított, tágas tér lesz a folyosó is, amely nemcsak a közlekedőtér szerepét töltheti be: a padokkal, „zegzugokkal” otthonossá tett terület alkalmas lesz arra is, hogy a közösségi élet színterévé váljon.


tamasi_bejarasa15


„Nagy boldogság, hogy egy jelentős része megvalósulhat annak, amit megálmodtunk” – jegyezte meg a Tamásit tizenhét évig vezető, január óta a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettesi tisztségét betöltő Hajnal Gabriella. A korábbi igazgató úgy látja: szépen halad az önkormányzat által finanszírozott beruházás, szerinte semmi akadálya sincs annak, hogy a gyerekek tanévkezdetkor belakják az új épületet.


tamasi_bejarasa05
koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika