Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

borza_terez01_660

Díjakat adtak át nemzeti ünnepünk alkalmából

2017. 03. 16.

A MOM Kulturális Központban tartotta meg március 15-i ünnepségét a Hegyvidéki Önkormányzat, a rendezvényen díjakat vehettek át azok, akik kiemelkedő teljesítményt mutattak fel a közösségépítés, a sport és a közbiztonság területén, továbbá jutalomban részesültek a nemzeti ünnep évfordulója alkalmából meghirdetett pályázaton kiválóan szereplő gyerekek.

Ünnepi gondolatait Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke osztotta meg a közönséggel.


„Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát” – idézte Gulyás Gergely gróf Széchenyi Istvánt az önkormányzat március 15-i megemlékezésén. Az Országgyűlés alelnöke szerint a márciusi ifjakat bátor tettekre sarkalló szenvedélyes szabadságszeretet azt jelzi nekünk, kései utódoknak, hogy a valóság talaján állva érdemes ambiciózus célokat kitűzni, avagy „ébren álmodni is szabad”. Helytállásuk titka, mint mondta, az őszinte hazaszeretet által életre keltett önbizalom volt: „1848-49 csodálatos ifjú nemzedéke a történelmünkre oly jellemző hisztérikus önimádat és hisztérikus öngyűlölet csapdáit elkerülve, igaza biztos tudatában szállt szembe a nála jóval erősebb hatalmakkal”.


gulyas_gergely02


Gulyás Gergely úgy vélte, hogy a Széchenyi által említett elbizakodottság és álszerénység nélküli, igazságtudatot tükröző önbizalom ma is a legjobb iránytűnk, hiszen – mint fogalmazott – „remény nélkül lehet küzdeni, de igazság nélkül nem”. Hozzátette: akárcsak 1848-ban, most is sokan vélekednek úgy, hogy a magyarok Európa békebontói, akik soha semmivel nem elégedettek, mégis, „az időnként heves fellépés mögött legtöbbször hazaszeretet, büszkeség és igazság áll – utóbbi nem csupán magyar, hanem európai dimenzióban is”.

Az ünnepi gondolatokat követően Pokorni Zoltán polgármester és Fonti Krisztina alpolgármester az önkormányzat képviselő-testületének határozata alapján Hegyvidéki Közösségépítő Díjat adott át Borza Teréz iparművésznek, a kerületben élő képzőművészeket összefogó Galéria 12 Egyesület alapítójának és elnökének, valamint Raczkocki Gergelynek, aki kezdeményezője volt a svábhegyi Devecseri Gábor parkban tavaly létrehozott Mókus-játszótérnek és fitneszparknak. A Hegyvidék Közbiztonságáért Díjat Szikszai Tibor, a XII. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja vehette át Váczi János alpolgármestertől.


kozbiztonsagert06_660


A „XII. kerület Sportjáért” pályázat keretében, a 18 év alattiak kategóriájában – akik korosztályos nemzetközi és országos bajnokságon 1-3. helyezést értek el, emellett az iskolában is 4,5 feletti tanulmányi átlaggal teljesítettek – Farkas Dominika akrobatikus rock and roll versenyző, Gárdonyi Csilla tájfutó, Riemer Alexandra szinkronúszó, Sárközi Zsófia tájfutó, Takács Liliána úszó, Tóth Benedek Endre judós, Várkonyi Vanda Véta ritmikus gimnasztika versenyző, valamint Visontai Tímea Orsolya teniszező részesült elismerésben.

A 18 év felettiek mezőnyében Molnár Rita szenior úszó vehetett át emlékplakettet. A kerület sportjáért kiemelkedően sokat dolgozó edzők, sportvezetők és testnevelők közül idén Anti Zsuzsanna (Hegyvidék SE – Shuhari Dojo) és Bencze András (Ybl Swim Team) vezetőedző kapott díjat, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. által alapított életműdíjjal pedig Borosznoki Lászlót, a Hegyvidék SE Tájfutó Szakosztályának vezetőjét jutalmazták.


sport01


A Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria által szervezett március 15-i vetélkedő győztesei is reflektorfénybe kerültek az ünnepségen. A huszártarsolyokat készítő óvodások közül Bencze Balázs Máté, Csaba László, Móricz Ádám, Boros-Garcia Szonja (I. helyezés – Táltos Óvoda Csikó Tagóvodája), Vuk Lili, Bazsa Borbála, Jereb Leila, Kozma Hanna (II. helyezés – Hegyvidéki Mesevár Óvoda), Winkler Virág Bori, Keresztes Németh Dorottya, Bisztray-Balku Matild, Pintér Blanka (III. helyezés - Bíró utcai Óvoda és Bölcsőde), valamint Szatmári Nimród és Szatmári Maja (különdíj - Süni Óvodák) kapott könyvjutalmat.


vetelkedo03


Az alsó tagozatosok számára kiírt versenyen – amelyen egy huszárjelenet térbeli megformázása volt a feladat – az Arany János iskolából Bellák Luca, Rajó Levente, Szilágyi Emma, Tök-Bálint Borka (I. helyezés), illetve Mayer-Szemere Blanka, Miltenberger-Miltényi Katalin, Bácsovics Olivér, Erdősi Leila csapatát (II. helyezés), továbbá a Fekete István iskola második osztályos tanulóit (III. helyezés) hirdették ki győztesként. A felsősök közül pedig, akik a Buda ostromában résztvevő magyar honvédek egyikének szerepébe élhették bele magukat, Mészáros Ákos Balázst (I. helyezés – Virányos), Hernádi Adriennt (II. helyezés – Zugligeti) és Kincses Bálintot (III. helyezés – Virányos) díjazták.


Az idei ünnepi műsor keretében a Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes művészei álltak színpadra az 1848-as szabadságérzelem, valamint nemzetünk zászlaja által ihletett koreográfiáikkal. Fellépett továbbá a Hegyvidéki Mesevár Óvoda Pillangó csoportja, akik „Ez itt az én hazám” címmel mutatták be megható produkciójukat.


bartok_tancegyuttes06


mesevar_ovoda_pillango_csoport06


Az önkormányzat által szervezett március 15-i program idén is a Gesztenyés kertben, a ’48-as obeliszknél ért véget, ahol a pártok, nemzetiségi önkormányzatok, egyházközségek, oktatási és művelődési intézmények, lokálpatrióta és hagyományőrző szervezetek, a rendőrség és a polgárőrség képviselői helyezték el az emlékezés virágait. A Hegyvidéki Önkormányzat nevében Pokorni Zoltán polgármester, valamint Fonti Krisztina, Kovács Lajos és Váczi János alpolgármesterek koszorúztak.


koszoruzas04


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre:


arany_1a._elsodij

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika