Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

bathory_pz01b

Dr. Báthory Katalin 90 esztendős

2017. 01. 23.

Dr. Báthory Katalint, a Hegyvidék díszpolgárát 90. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte az önkormányzat.

Pokorni Zoltán polgármester egy a miniszterelnök által aláírt díszoklevelet, valamint csokoládékkal és teákkal teli ajándékkosarat, Daróczi Krisztina, a Szépkorúakért a Hegyvidéken program szociális szervezője pedig egy szép virágcsokrot adott át dr. Báthory Katalinnak, a Hegyvidék díszpolgárának 90. születésnapja alkalmából. „Állítom, Honthy Hannának nem volt ilyen sikere” – leplezte meghatottságát humorral az ünnepelt, akit otthonában köszöntöttek.


A polgármester megcsodálta a nappali falán függő festményeket. Kiderült, hogy az elegáns, fiatal hölgy, párizsi látkép előtt, Báthory Katalin nagymamája, ezáltal a beszélgetés a családi múlt felidézésére terelődött. Kató néni mesélt történelmi nevet viselő családja hat generációjának históriájáról, gyermekkoráról, amit az újabb és újabb államhatárok közé kerülő felvidéki, kárpátaljai Eszeny községben töltött. Szó esett a kisebbségi kérdésről és a környezetvédelemről, amely az ünnepelt szakterülete volt, már 1968-ban tervezetet készített az országosan bevezetendő szelektív hulladékgyűjtésről. Végül Báthory Katalin elárulta: „Nem tudok senkiről az egész családban, aki ilyen magas kort ért volna meg, mint én.”


bathory_pz13k


„A Hegyvidéken egyre többen vannak, akik átlépték a kilencvenedik életévüket, imponáló szellemi frissességben – jegyezte meg Pokorni Zoltán. – A kerületben nagyrészt képzettek, tanultak az emberek. Ez feladatot ró ránk, hogy a meglévő erőforrásokat, a gondozási központok, napközik infrastruktúráját, az emberi, szellemi energiát hogyan tudjuk a legjobban felhasználni. Ebből a felismerésből fakad a Szépkorúakért a Hegyvidéken program, amelyben igyekszünk a »fiatal« nyugdíjasokat bevonni egyfajta önkéntes munkába, hogy a náluk idősebbeket segítsék, társaságot nyújtsanak számukra. Ezért hirdettük meg az »Otthon megöregedni« programot is, hogy pusztán fizikai akadályok miatt a szellemileg ép, magukkal rendelkezni tudó emberek ne kényszerüljenek felügyelet alá. Segítséget nyújtunk a lakások átalakításához úgy, hogy a lehető legtovább tudjanak a saját környezetükben maradni. Édesapám is hasonló korú, mint Kató néni – tette hozzá a polgármester –. Nyolcvannyolc esztendős, még autót vezet – persze, kicsit izgulunk, amikor a volán mögé ül.”


A szerteágazó, színes beszélgetést ünnepi tortaevés zárta.


Balajthy Anna

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika