Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

futas03_660

Elindult a Normafa Futóklub

2017. 03. 31.

A nagysikerű Városmajori Futóklub mintájára, immár a Normafán is szervezett körülmények között, profi edzők közreműködésével tréningezhetnek a sportág szerelmesei, valamint számos extra szolgáltatást is igénybe vehetnek.

Méghozzá térítésmentesen, hiszen mindkét futóklub része az Aktív Hegyvidék Programnak, amely ingyenes sportolási lehetőségeket biztosít a kerület lakói számára.


futok01


Erről is beszélt az első edzés előtt Pokorni Zoltán polgármester, aki elmondta, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat jelentős összeget, költségvetése 2 százalékát fordítja sportcélokra. „A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. működteti a Városmajor utcai uszodát és sportközpontot, szervezi a diákolimpiát, valamint a közösségi rendezvényeket, így a Fuss a csúcsra lépcsőfutóversenyt, a különböző úszóversenyeket, valamint az Előzd meg a fogaskerekű futó- és kerékpáros versenyt, amit néhány év kihagyás után idén ismét megrendez a kerület”- hívta fel a figyelmet a polgármester hozzátéve, hogy az utóbb említett rendezvények sikeres lebonyolításában számítanak az iskolák pedagógusaira, még akkor is, ha az intézmények fenntartása immáron állami feladat. Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a Normafa önmagában is nagyszerű sportterület, ahol rengetegen futnak, kerékpároznak, túráznak vagy akár síelnek. Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a Jánoshegyi úton, a Normafa és a Libegő felső végállomása között, rekortán borítású futópályát épít, illetve felújítja az Erzsébet-kilátóig vezető szakaszt, amit remélhetően a Normafa Futóklub tagjai is minél nagyobb számban használnak majd.


sajttaj01


Ígérete szerint köztük lesz Fonti Krisztina alpolgármester, aki bevallotta, hogy mostanáig nem tartozott a legnagyobb kedvencei közé a sportág, de látva a Normafa Futóklub edzését kedvet kapott a rendszeres futáshoz. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy mások is követik a példáját, hiszen a lehetőség kortól és edzettségi állapottól függetlenül, mindenki előtt nyitva áll.


futas09


Mindezt Móczán Mónika azzal egészítette ki, hogy a Normafa Futóklub minden csütörtökön, délután hat órától várja az érdeklődőket. Az Aktív Hegyvidék Programot szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes pontosan érkezni, mert a bemelegítés előtt bárki kipróbálhatja a legújabb Nike futócipőket, amiket akár edzés közben is viselni lehet.

„Ezt követi egy rövidebb, felvezető futás, majd speciális gyakorlatokat végzünk. A tréningen a szakedzők irányításával a résztvevők a felkészültségüknek és igényeiknek megfelelő távokat teljesíthet. A környék adottságainak köszönhetően a tavaly átadott futópálya használata mellett terep- és erdei futásra is lehetőség nyílik” – hívta fel a figyelmét a sportvezető hozzátéve, hogy kezdőket, hobbifutókat és haladókat is szívesen fogadnak, kifejezetten örülnek annak, ha a szülők a gyerekeiket is magukkal hozzák.

A jó levegő, a táj szépsége és persze a kiváló, gumiborítású futópálya a garancia arra, hogy a Normafa Futóklubban mindenki jóé érzi majd magát! Aki pedig inkább a rövidebb távokat kedveli, továbbra is részt vehet a Városmajori Futóklub edzésein, amelyeket változatlanul keddenként hat órától tartják.

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika