Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kovach_lakas04_660

Elkészültek az „Otthon megöregedni” program mintalakásai

2017. 05. 05.

Otthon megöregedni címmel a tervek szerint még májusban pályázatot ír ki a Hegyvidéki Önkormányzat a kerületi idősek önálló életviteléhez nélkülözhetetlen akadálymentesítési munkák támogatására. Két önkormányzati bérlakásban, mintajelleggel már megtörténtek a szükséges átalakítások: az elvégzett munkákat az ott lakók mutatták be Pokorni Zoltán polgármesternek és Fonti Krisztina alpolgármesternek.

A mintalakások egyikében, a Tartsay Vilmos utcában több olyan átalakítás is történt, amellyel megkönnyítették az egészségi állapotuk miatt sok nehézséggel küzdő házaspár mindennapjait. A fürdőszobában például zuhanykabinra cserélték a régi kádat, korszerű vízmelegítőt építettek be, a WC-ben kapaszkodót helyeztek el, a konyhában pedig új, könnyebben használható mosogatót alakítottak ki. A másik, Nagyenyed utcai bérlakásban, ahol egy idős asszony él egyedül, szintén felszereltek egy új mosogatót, emellett pedig a kamrát toaletté alakították át, eddig ugyanis csak a folyosón lévő, fűtetlen vécét lehetett használni.


kovach_lakas11


„Büszkék vagyunk rá, hogy itt, a Hegyvidéken az átlagosnál jóval magasabb a várható élettartam, így nagyon sok nyolcvan, kilencven év feletti polgára van a kerületünknek. Szeretnénk, ha az idősek minél tovább élhetnének a megszokott környezetükben, és nem kellene pusztán amiatt az idősek otthonába vagy kórházba vonulniuk, mert akadálymentesítés hiányában, például a magas küszöbök, szűk átjárók, csúszós burkolatok, vagy a nehezen átléphető kád miatt nem tudják a lakásukat biztonságosan használni” – magyarázta Pokorni Zoltán polgármester, miért kívánja elindítani az önkormányzat az „Otthon megöregedni 2017” pályázatot.


kovach_lakas02


A polgármester tájékoztatása szerint a május 18-án ülésező képviselő-testület jóváhagyásával akár már másnap kiírhatják az időseknek szóló akadálymentesítési pályázatot. Rászorultságtól függően teljes egészében, illetve 50%-ban támogatnák a szükséges átalakítási munkákat, de a tervezést, valamint igény szerint a munkaszervezést azok számára is ingyenesen biztosítanák, akik jövedelmi viszonyaik alapján meg tudják finanszírozni a kivitelezés költségeit. Önkormányzati bérlakásban és saját tulajdonú lakásban élők egyaránt pályázhatnak majd a kivitelezési munkák elvégzésére.


koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika