Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

hirling_mark01_660

Lépcsőfutás a város tetején

2017. 04. 24.

134 lépcsőfok, közel kétszáz résztvevő, újabb címvédés és nagyszerű hangulat: így lehetne röviden összefoglalni az Erzsébet-kilátóban immár nyolcadik alkalommal megrendezett „Fuss a csúcsra” lépcsőfutóversenyt. Bár újabb rekord ezúttal nem született, a rendezvény történetének legeredményesebb futóját, Hirling Márkot, ezúttal sem lehetett legyőzni.

Nyolc évvel ezelőtt szervezte meg először az önkormányzat és a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. a „Fuss a csúcsra” lépcsőfutóversenyt, amelyen 134 lépcsőfokot leküzdve, az Erzsébet-kilátó tetejére kell minél gyorsabban feljutniuk a résztvevőknek.

„Egy olyan családi sportrendezvényben gondolkodtunk, ami egyszerre egyedi, figyelemfelhívó, és nagyszerű népszerűsítője a mozgásnak” – nyilatkozta az idei versenyt elindító Váczi János, aki azt is elmondta, hogy a „Fuss a csúcsra” alapötletet az Empire State Buildingben megrendezett világhírű lépcsőfutás adta. Mint az alpolgármester kiemelte, a verseny kiváló kihívás mindenkinek, még akkor is, ha ezúttal a szokásosnál kicsit zordabb volt az időjárás, hiszen korábban egyszer sem fordult elő, hogy a kilátó körüli erdőben hófoltokat lehessen látni.fu


futas05


fuss01


A Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft-t irányító Móczán Mónika mindehhez annyit tett hozzá, hogy a Hegyvidékhez köthető helyszínt kerestek. Így esett a választás az Erzsébet-kilátóra, amely Budapest legmagasabb pontjaként a kerület és a főváros egyik közismert jelképe. A sportvezető a mostani versennyel kapcsolatban arról beszélt, hogy előzetesen mintegy kétszázan neveztek, ami a legtöbb a verseny történetében. Bár a rossz idő miatt, a részvételi csúcs végül nem dőlt meg, a távot így is közel ennyien teljesítették.

Köztük volt a kilátócsúcsot tartó Hirling Márk, aki 2010 óta nem talált legyőzőre.

A címvédés ezúttal is sikerült, azonban a 21,46 másodperces rekordjától mindössze 21 századdal elmaradt.


hirling_mark06


„Szerettem volna még jobb időt futni, hiszen 2010-ben, 2012-ben, 2015-ben és 2016-ban is megdöntöttem a csúcsot. Mostanában viszont a szokottnál kevesebbet edzettem, ez pedig meglátszott a sebességemen” – indokolta az egyébként egészen kiváló időeredményét a győztes, aki a taktikájáról elmondta, hogy igyekezett hármasával, négyesével venni a lépcsőfokokat, amikor lelassul, egy lépcsőfokkal kisebbeket lépett. „A legfontosabb, hogy meglegyen a fordulatszám, a lendület, ezért a legvégén a korlátot is használom” – árulta el az egykori németvölgyis diák, jelenleg a Budakeszi úti tűzoltóságon dolgozó Hirling Márk, aki az összetett elsőségért egy 40 ezer forintos vásárlási utalványit is átvehetett.


hirling_mark05


futas15


Természetesen mindenkinek járt a verseny logójával ellátott póló, valamint a frissítőt és csokoládét tartalmazó ajándékcsomag, a korcsoportonként meghatározott szintidőket teljesítőket ráadásként ötezer forintos utalvánnyal díjazták a szervezők.

Ha pedig „Fuss a csúcsra”, akkor a szórakoztató programok sem hiányozhattak, a kilátó előtti téren felállított színpadon egymást váltották a zenés-, táncos- és sportprodukciók, míg a gyerekek körében nagy sikert aratott az arcfestés és lufihajtogatás. Az időjárásra tekintettel a felnőtteket forralt borral, a kisebbeket meleg teával is megvendégelték.


Az esemény további fotói az alábbi képgalériában elérhetőek.


Fuss_a_csucsra
Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika