Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

12b

Három generáció – kiállítás a Galéria 12-ben

2017. 01. 25.

Dőry Ervinke, Hayde Tibor Ervin és Hayde Réka Zsuzsanna munkáiból látható kiállítás a Galéria 12 Kávézó és Borbárban. A család mindhárom tagja szorosan kötődik a Hegyvidékhez.

A Három generáció című, Dőry Ervinke, Hayde Tibor Ervin és Hayde Réka Zsuzsanna alkotásait bemutató kiállítás, kicsit megváltozott tartalommal, a Hegyvidéki Önkormányzat folyosógalériájáról átköltözött a Galéria 12 bemutatótermébe (XII., Hajnóczy József utca 21.). A megnyitó előtt Fonti Krisztina alpolgármester kéréssel fordult a megjelentekhez: „Egy percre gondoljunk azokra a gyermekekre, akik egy téli kirándulásról már soha nem térnek vissza, és szüleikre, akik nem láthatják viszont őket többé, de túlélő társaikra is, akik számára ez a tragédia valószínűleg életre szóló traumát okoz. Áldozzunk együtt rövid néma csenddel az eltávozottak emlékének, s ki-ki kívánjon lelki békét és megnyugvást az itt maradottaknak.”


07k


Az emlékezés csendjét követően Fonti Krisztina folytatta köszöntőjét: „Különös öröm, hogy ma három kerületünkhöz szorosan kötődő művész munkáit mutathatjuk be. A most 94 éves Dőry Ervinke a Törpe utcában lakik a mai napig. Élete és munkássága a pedagógus pályán teljesedett ki. A kerület több iskolájában tanított rajzot, számtant és mértant; az Angol kisasszonyoknál, a Bíró utcai magániskolában, a Virányos úti és a Németvölgyi úti »Mackós« iskolában, később a Tanítóképző Főiskolán hét éven keresztül oktatott vizuális nevelést.


Egykori tanítványai nagy szeretettel és elismeréssel emlékeznek rá. Fia, Hayde Tibor építész számos nagyszerű általa tervezett épület mellett örömmel vállalta a Zugligeti iskola tornatermének megtervezését. Hayde Réka, a harmadik generáció képviselője iskolái és munkái révén szintén erősen kötődik a Hegyvidékhez. A most megnyíló kiállításon a többi között a nagymama hímzésmintáit idéző, lenyűgöző ginkó bilóba ékszereivel varázsolja el a közönséget.”


06k


„Édesanyám dolgai jobban teret kaptak ebben az elrendezésben – beszélt a tartalmi változásokról Hayde Tibor. – Látható tavaly készült fényképe, így ő is velünk van egy kicsit; február 27-én ünnepli a kilencvenötödik születésnapját.”


Hayde Réka elmondta: „Kevesebb építészeti témájú dolgot állítottunk ki, viszont nagyobb számú ékszert tudok megmutatni a vitrineknek köszönhetően. A Galéria 12 nyitvatartása, remélem, kedvez annak, hogy több művésztársunk láthassa műveinket.”


Borza Teréz, a Galéria 12 Egyesület elnöke jelezte, hogy a művészcsaládokat bemutató sorozat ezt követően is folytatódik. A Három generáció című kiállítás megtekinthető: február 11-ig, hétfőtől péntekig 12–22, szombaton 16–22 óráig.

Szuret_svabhegy

2017. október 13. (péntek) 14 órától 17 óráig

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika