Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

legjobb_zoldseges06_660

Gábor Mátyás a Hegyvidék legjobb zöldségese

2017. 06. 06.
A hegyvidéki cukrászdák, pékségek, fagylaltozók és hentesek után az elmúlt hetekben a zöldségesek vásárlóközönsége adhatta le szavazatát kedvenc üzletére az önkormányzat által meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A közel négyszáz vásárlói voks több mint felét a Gáborvár Bt. svábhegyi boltja kapta meg, így ennek vezetője, Gábor Mátyás vehette át Pokorni Zoltán polgármestertől a Legjobb hegyvidéki zöldséges üzlet címmel járó oklevelet.

„Amikor az üzletek közül kiválasztjuk a kedvencünket, nemcsak a termékeket hasonlítjuk össze, hanem az ott dolgozókat is. Így alakul ki bennünk kötődés egy-egy helyhez, és válhat otthonossá a lakókörnyezetünk” – mondta el a díjátadó alkalmából Pokorni Zoltán, aki szerint egy zöldséges nem feltétlenül bír óriási közösségépítő erővel, kicsivel azonban igen, amit ugyanúgy érdemes megbecsülni: ennek jele, hogy a mostani szavazáson is több százan vettek részt. A polgármester úgy látja, hogy a zöldségesek versenyének győztese, Gábor Mátyás is „tud valamit a maga kedvességével, fiatalságával, ami a hozzá betérők számára nemcsak rokonszenves, hanem elég erős ahhoz, hogy vegyék a fáradságot, és szavazzanak rá.”


legjobb_zoldseges08


„Gyermekkorom óta a hegyen élek: a KFKI-lakótelepen nőttem fel, most a Pipiske utcában lakom a családommal. Szüleim a nagyszülőkhöz hasonlóan a KFKI-ban dolgoztak, édesapám anyagbeszerzőként, édesanyám pedig mint vegyész az Izotóp Intézetben” – mesélt magáról és a családjáról a díjazott. Gábor Mátyás elmondta, hogy a környékhez való kötődése egyértelművé tette számára, hogy itt is akar dolgozni. Így határozta el tíz évvel ezelőtt, hogy újranyitja a Szépkilátás utcában az akkor már évek óta zárva tartó zöldséges üzletet.

A kereskedő úgy véli: sikerében fontos szerepet játszik, hogy születése óta a Svábhegyen él, szinte mindenkit ismer a környéken, és persze őt is nagyon sokan ismerik. Emellett az is népszerűvé tette a boltját, hogy házhozszállítást is vállal. Ezt a lehetőséget főként az idősek veszik igénybe, akik nem mindig tudják megoldani, hogy ellátogassanak hozzá zöldségért, gyümölcsért.


gabor_matyas_es_imre02


A „Hegyvidék legjobbjai” program az önkormányzat tervei szerint hamarosan újabb szavazással folytatódik. Ősszel a legjobb kávézót, télen pedig a legjobb éttermet választhatják ki voksaikkal a hegyvidéki vendégek.


legjobb_zoldseges02


koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika