Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

a_kis_rakonca01_660

Ilyen volt a húsvétváró mulatság

2017. 04. 11.

Az idei esztendőben is felejthetetlen kalandok várták azokat, akik ellátogattak a piacozással és koncertekkel egybekötött húsvétváró mulatságra. A Városháza téren az izgalmas élmények mellett azt is megtudtuk, hogy melyik locsolóvers a legnépszerűbb a hegyvidéki legények körében.

Igazi időutazásban lehetett részük azoknak, akik úgy döntöttek, hogy idén is részt vesznek a húsvétváró mulatságon: a Városháza téren pántlikás kislányok fogócskázta, a kosaras körhintán kisemberek pörögtek, a népi viseletbe öltözött fiatalok pedig vidám énekeket daloltak. Az ünnepi forgatagban mindenki megtalálhatta a számára leginkább tetsző elfoglaltságot. „Nagyon szeretem az állatokat. A nyuszik és a kiskacsák is aranyosak, de szerintem a bárány a legmenőbb!” – szögezte le az ötéves Kristóf, aki hosszú percekig beszélgetett, vagyis bégetett újdonsült barijával. „Szerintem érti, hogy mit mondok. Állítólag az állatok simán tudják, hogy mit akarunk mondani” – tette hozzá.


a_bremai_muzsikusok05


„Szeretjük az ehhez hasonló programokat. Csodálatos látni, hogy a kicsiket ennyire lenyűgözi az állatsimogatás” – mondta László Kriszta, a Mezőntúli Nonprofit Bt. munkatársa, a kisállat simogató koordinátora.

A jószágok melletti szalmakazal szintén közkedvelt pontja volt a térnek: az apróságok ugyanis itt kereshették meg az elrejtett tojásokat. „Le kell túrni a mélyéig, mert egyet már találtam ott!” – tanácsolta az egyik kislány a játszótársainak, akik néhány másodperc alatt nyakig elmerültek a már szanaszét túrt kupacban.


a_kis_rakonca11


a_kis_rakonca12


A két napon át tartó húsvétváró ünnepségen a felnőttek sem unatkoztak: a termelői piac mellett a szülők elmélyülhettek a húsvéti dekoráció készítésében is. „Bevallom, most kikapcsol a kézművesedés. Az idő kellemes, a hangulat pedig tökéletes. Nagyon örülök, hogy a kerületben fontosnak tartják a családközpontú rendezvényeket!” – méltatta a programkínálatot Deméné Kiss Andrea, aki kislányával együtt érkezett a mulatságra, ahol a tojásfa állítás és a szórakoztató koncertek mellett húsvéti locsolóverset is tanulhattak a legények. „Piros tojás, fehér nyuszi, locsolásért jár egy puszi!” – a legnagyobb sikere egyértelműen ennek a mondókának volt, hiszen a kisfiúk megállás nélkül kántálták.


allat_simogato01


husvet10


„Tavaly indult útjára a Városháza tér programsorozat – a célunk az volt, hogy az önkormányzat melletti teret megtöltsük élettel. Tavaly is nagy sikere volt a rendezvényeknek, így nem volt kérdés számunkra, hogy az idei esztendőben az önkormányzattal karöltve a MOM Kulturális Központ, a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény, a Virányosi Közösségi Ház és a Jókai Klub ismét izgalmas programokat kínáljon a kerületieknek. A szervezésnél fontos szempont volt, hogy a hagyományos ünnepekhez kapcsolódjunk. Az urbánus környezet ellenére itt is szépen fel lehet eleveníteni azokat a szokásokat, amelyek szerves részei a kultúránknak” – fogalmazott Hambuch Gerda, a MOM Kulturális Központ igazgatója, aki lapunknak azt is elárulta, hogy anyák napján és gyereknapon is érdemes lesz ellátogatni a Városháza térre, hiszen akkor is a húsvétváró mulatsághoz hasonló élményben lehet részük a hegyvidékieknek.


kuttyomfitty_tarsulat02


tojasfaallitas03

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika