Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kt13_660

Indul az „Otthon megöregedni” pályázat

2017. 05. 25.

Az idősek lakásainak akadálymentesítését célzó pályázat kiírásáról, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet támogatásáról, valamint új építési szabályzatok elfogadásáról is döntött az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén.

Az idősek többsége ragaszkodik a megszokott életteréhez, sokan mégis arra kényszerülnek, hogy elhagyják saját otthonukat, mert azt már nem tudják biztonságosan használni. Számukra nyújthat megoldást a képviselő-testület által jóváhagyott „Otthon megöregedni 2017.” című pályázat, amelynek keretében a 70 év feletti, XII. kerületi lakók igényelhetik az önkormányzattól, hogy végezzenek el a lakásukban akadálymentesítési munkákat, illetve olyan feladatokat, amelyek csökkentik házon belül a balesetveszélyt.


Kérhető például a PVC burkolat csúszásmentes járólapra történő cseréje, zuhanyzó kiépítése a fürdőkád helyére, kapaszkodók felszerelése, küszöbök megszűntetése, ajtócsere, továbbá kertes házak esetén a járda javítása, kiépítése, illetve a bejárati ajtóhoz vezető feljáró, korlát kialakítása. Azok az idősek, akik a lakásuk akadálymentesítésére pályáznak, segélyhívó készülék térítésmentes kihelyezését is igényelhetik. (A pályázati feltételeket részletesen ismertető felhívás, továbbá a pályázati adatlap itt található.)


A Szent János Kórház után az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetnek is támogatást szavaztak meg a képviselők, ez utóbbi intézmény 4,1 millió forintot kap négy betegőrző monitor beszerzéséhez. A segítség oka, hogy a működési támogatásra kiírt központi pályázaton a két XII. kerületi kórház csak a kért támogatások kisebb hányadához jutott hozzá, ezért az önkormányzat átvállalja néhány fontos beszerzés finanszírozását.


Öt kisebb területre vonatkozóan új Kerületi Építési Szabályzatokat fogadott el a képviselő-testület. A Tállya utca melletti sportpályára a korábbi vegyes rendeltetés helyett kizárólag sport és sporthoz kapcsolódó kiegészítő (szolgáltató, vendéglátó) rendeltetést írtak elő, a Fodor utca korábbiakban kiszabályozott, de meg nem valósult szakaszának tervét pedig elvetették, ennek megfelelően módosították a szabályozási vonalakat. A Farkasréti temető Németvölgyi út menti szabályozási vonalát a főbejárat épületeihez igazították, úgy, hogy a járdák közterületre kerüljenek, míg a Szépkilátás utcában két ingatlant érintően a környékre jellemző építési övezeti paraméterek kerültek meghatározásra.


A Lauder iskola számára lehetővé tették, hogy a tervezett fejlesztéseit – épületének bővítését, műfüves pályájának lefedését, kertjének rendezését – megvalósíthassa, ezzel együtt a telkének észak-nyugati sarkában kijelöltek egy közel hatezer négyzetméteres részt, ahol az értékes növényzetet meg kell tartani. A Zsolna utca 4. szám alatt működő angol nyelvű iskola tervezett bővítése szintén lehetővé vált két ingatlan összevonásával, új övezeti besorolással.


koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika