Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

hv_galeria04b

A Királyhágó téren nyitott újra a Hegyvidék Galéria

2017. 01. 24.

A magyar kultúra napja alkalmából felavatta az önkormányzat a Hegyvidék Galéria új kiállítóhelyét a Királyhágó téren. Az első kiállításon a huszadik század hat kiemelkedő, a Hegyvidéken élt alkotójának munkáit mutatták be.

„Megnyerő volt a korábbi kiállítóhely, számtalan kiváló kiállítással és összetartó művészközösséggel, csak éppen ebből a nem beavatottak a kelleténél jóval kevesebbet láttak” – mondta Pokorni Zoltán polgármester a Hegyvidék Galéria korábbi helyszínéről, utalva arra: a régi, Városmajor utcai kiállítóteret nem lehetett közvetlenül az utcáról megközelíteni, oda csak azok jutottak el, akik célzottan keresték a programokat. Úgy vélte, hogy az új, Királyhágó téri galéria – amelynek nagyméretű ablakain keresztül az utcáról is láthatóvá válnak a kiállítások – sokkal jobban be tud majd kapcsolódni a kerület kulturális életébe.


A polgármester hangsúlyozta, hogy a galérianyitás szervesen kapcsolódik a „Hegyvidék főutcája” programhoz: a kerület kisvárosias központja, a Böszörményi út vonzóbbá tételének része, hogy a megújuló terek mellett kulturális programok, rendezvények is várják az ide érkezőket. Az új Hegyvidék Galériában azon kívül, hogy bemutatják a kerületi, fővárosi művészek munkáit, művészeti és múzeumpedagógiai programokat is szerveznének az érdeklődők számára.


hv_galeria19k


Pokorni Zoltán szólt arról is, hogy az új Hegyvidék Galéria tervezésében a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói vettek részt. Az önkormányzat ötletpályázatán díjazott művek kombinációjából állt össze a végső terv: a belsőépítészeti koncepció Demeczky Nóra, Kalászi Zoltán, Pintér Márton és Vass Dávid, a grafikai arculat pedig Boromissza Katalin nevéhez fűződik, a kiviteli terv elkészítéséhez pedig Göde András egyetemi docens és egy „öregdiák”, Csóka Bálint építész nyújtott segítséget. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a Királyhágó téri galéria kialakításában, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a kiállítóhely későbbi programjai is legalább olyan vonzóak lesznek, mint a mostani, első tárlat megnyitója.


kiallitas03k


„Mindegyik művész kötődik az archaikumhoz vagy az antikvitáshoz, munkáikban a mai kérdések, élmények beleszervülnek a több évezredes múltba. Műveik arról szólnak, hogy az embernek mindig is megvoltak ugyanazon képzetei és képességei, amelyek a világot műalkotásokká formálták” – mondta Keserü Katalin művészettörténész Az ELSŐ címmel megrendezett kiállításon. Beszélt arról is, hogy az művészek – Fóth Ernő és Mulasics László festőművész, Schaár Erzsébet, Vígh Tamás és Vilt Tibor szobrászművész, valamint Oláh Tamás textilművész – életében közös kapcsot jelentett a lakóhelyük, hiszen mindannyian Hegyvidéken éltek és alkottak.

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika