Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

IMG_3508B

Oklevelet kaptak a médiaértő pedagógusok

2016. 12. 13.

Befejeződött a Hegyvidéki ONvédelem Program keretében első alkalommal meghirdetett pedagógus-továbbképzés, a tanárok Pokorni Zoltán polgármestertől vehették át az aktív részvételükért járó okleveleiket. Az internethasználó gyerekek védelmében elindított kerületi program korántsem ért véget, a kortársképzés most indul el három kerületi gimnáziumban.

Egy szokatlan megoldásokat alkalmazó utcai kampány kíséretében – amelynek során szórólapokon és hirdetőfalon hívták fel a szülők figyelmét a „netvilággá ment” gyerekekre leselkedő veszélyekre – szeptemberben indította el az önkormányzat a Hegyvidéki ONvédelem Programot. A kezdeményezés részeként Szülői Akadémiát hirdettek, ezzel párhuzamosan pedig a pedagógusok egy hatvanórás akkreditált továbbképzésen vehettek részt.


IMG_3474k


Az „Út a médiaértéshez a digitális világban” címet viselő képzésen a média, ezen belül is az internet gyerekekre gyakorolt hatásairól, a digitális világ veszélyeiről sokféle megközelítésből, neves szakemberek segítségével szerezhettek ismereteket a tanárok. Elsőként dr. Kósa Éva pszichológus osztotta meg tapasztalatait a résztvevőkkel, később Sas István filmrendező, reklámpszichológus, Heal Edina, a Google Magyarország vezetője, dr. Bernschütz Mária generációkutató, dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő, Kalapos Éva írónő, Nagyné Szakmáry Enikő iskolapszichológus, Kőrösné dr. Mikis Márta, az Informatika–Számítástechnika Tanárok Egyesületének tiszteletbeli elnöke, Almási Gizella drámapedagógus, Egyed Gábor, a Telenor kommunikációs szakértője, Bujdosó Bianka, az ACG reklámügynökség digitális stratégiai vezetője, Fülöp Hajnalka, a Modern Iskola főszerkesztője, valamint dr. Pócsik Ilona médiaszakértő, a képzést szervező MédiaSmart Hungary elnöke tartott előadást.


IMG_3438k„Nem lenne jó, ha az internetes zaklatással, visszaélésekkel kapcsolatos ügyeket kivétel nélkül a jogászok vennék kézbe, de szőnyeg alá söpörni sem szabad a gondokat. A két véglet között kell megtalálni a megoldást: a képzett tanárok feladata az, hogy beszélgessenek a témáról a kollégáikkal és a gyerekekkel, és próbálják közösen rendezni a felmerülő problémákat” – mondta Pokorni Zoltán polgármester annak a huszonnégy pedagógusnak, akiknek átadta a továbbképzés eredményes teljesítését igazoló okleveleket. Hozzátette: az önkormányzat jövőre is folytatni kívánja a szülők, a pedagógusok és a fiatalok képzését. A középiskolás diákok kortárs mentorképzése most indult el, hogy a későbbiekben ők készítsék majd fel a néhány évvel fiatalabb iskolástársaikat a tudatos médiahasználatra és az internet, a közösségi média veszélyeire.


IMG_3435


A kortársképzés kapcsán Almási Gizella, a MédiaSmart Hungary projektvezetője arról számolt be, hogy decemberben az Arany János gimnáziumba, januárban a Városmajorba, februárban pedig a Tamásiba látogatnak el, hogy felkeltsék a 9-10. évfolyamosok érdeklődését a téma iránt, és egy részüket bevonják a mentori feladatokba. Az önként jelentkező 15-16 éves fiatalok gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt, amelyek során szituációs játékokban ismerhetik meg az internetes zaklatási formák kezelési technikáit, illetve azokat a módszereket, amelyekkel elkerülhető, hogy mások visszaéljenek a személyes adataikkal. Az elsajátított ismereteiket 10-11 éves általános iskolásoknak adhatják majd át a pedagógusok által moderált foglalkozások keretében.Fotók: Köves Sylvia

Szuret_svabhegy

2017. október 13. (péntek) 14 órától 17 óráig

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika