Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

prezentacio04b

Országgyűlési képviselők előtt a Hegyvidéki ONvédelem Program

2016. 12. 07.

A gyerekekre leselkedő internetes veszélyekre hívja fel a figyelmet a Hegyvidéki ONvédelem Program, amely már az országgyűlési képviselők érdeklődését is felkeltette: Pokorni Zoltán polgármester a Kulturális bizottság Női Méltóságért Albizottsága ülésén résztvevő politikusoknak mutatta be a Hegyvidéki Önkormányzat hazánkban egyedülálló kezdeményezését.

„Nem csak egy rövid kampánynak szántuk a Hegyvidéki ONvédelem Programot, az elkövetkező években is fel kívánjuk hívni a gyerekek, a szülők és a pedagógusok figyelmét a világháló és a közösségi oldalak használatának veszélyeire” – mondta Pokorni Zoltán a nők elleni bántalmazási formákkal, köztük az internetes agresszióval kiemelten foglalkozó parlamenti munkacsoport ülésén. A polgármester hangsúlyozta, hogy a pedagógus továbbképzést jövőre ismét elindítanák, és ugyanígy a Szülői Akadémia folytatását is tervezik. Nagy reményeket fűznek mindemellett a gimnazisták képzéséhez, akik önkéntesként nyújthatnak segítséget kortársaiknak.


dunai_monika01k


A pedagógusok és a fiatalok képzését koordináló MédiaSmart Hungary elnökeként Pócsik Ilona arról számolt be, hogy a szeptemberben indult hatvanórás akkreditált tanári kurzus huszonnégy résztvevője a napokban veheti át tanúsítványát. A kortársképzésre húsz hegyvidéki gimnáziumi osztályban kívánnak önkénteseket toborozni, ami az eddigi tapasztalatok alapján sikeresen zajlik: az eddig felkeresett osztályok mindegyékéből legalább öt-hat diák jelezte a programban való részvételi szándékát, ami kifejezetten jó aránynak mondható.


prezentacio15k


Szabó Krisztina, az önkormányzat kommunikációs vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hegyvidéki ONvédelem Program meghirdetését egy széleskörű kerületi felmérés előzte meg. Ez igazolta, hogy a szülők meglehetősen alulbecsülik azokat a problémákat, amelyekkel a gyerekek napi szinten szembesülhetnek az interneten. Példaként hozta fel, hogy minden ötödik gyermek találkozott már olyan személlyel, akit a neten ismert meg, ilyesmiről ugyanakkor csak a szülők 6%-ának van tudomása. Szexuális tartalmú ajánlatot is megdöbbentően sok gyerek kapott (15%), ezt azonban a szülők alig 2%-a sejti vagy tudja. A fiatalok 30%-a élt át fenyegetést, zaklatást a közösségi oldalakon, 20%-uk pedig elismerte, hogy maga is küldött durva, zavaró üzeneteket. Ezzel szemben csak a szülők 21%-a érzi úgy, hogy a gyermeke szenvedő alanya lehetett bármilyen internetes agressziónak, és mindössze 3%-nyian merik feltételezni azt, hogy az ő csemetéjük másokat zaklathatott online térben.

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika