Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

Nevtelen

Otthonról igényelhető az összes parkolási engedély

2017. 01. 18.

Újabb fejlesztéseket hajtott végre az önkormányzat annak érdekében, hogy egyszerűbben, kényelmesebben és gyorsabban intézhessük hivatali ügyeinket. Már az Ügyfélkapu-rendszerben történő azonosítással is hozzáférhető a kerület internetes ügyfélportálja, ahol az év eleje óta az összes típusú lakossági, gazdálkodói és egészségügyi engedély igényelhető elektronikus formában.

2017. január 31-én járnak le a 2016-os parkolási engedélyek. Január első két hetében sokan kiváltották az idei engedélyeiket: az igénylők fele a hagyományos módon, azaz személyesen kereste fel ez ügyben a polgármesteri hivatalt, minden második ügyfél azonban már az egy éve működő, eugyintezes.hegyvidek.hu címen elérhető internetes ügyfélportálon keresztül kérte ki az önkormányzati hozzájárulást. A statisztikák szerint nem csak a fiatalok élnek a korszerű ügyintézés lehetőségével, az idősek is szép számmal igényelnek várakozási engedélyt az online rendszerben – a legidősebb ügyfél, aki eddig az elektronikus ügyintézési formát választotta, nyolcvanhárom éves.


Érthető a hegyvidéki ügyfélportál növekvő népszerűsége, hiszen ahhoz akárhonnan hozzá lehet férni egy internet-kapcsolattal rendelkező számítógép, tablet vagy mobiltelefon segítségével, tehát megspórolható az az idő, amit utazással, sorban állással töltene el valaki a személyes ügyintézés során. Nem kell a hivatal nyitva tartási rendjéhez sem igazodni, mert a portál a hét minden napján, a nap 24 órájában fogadja az ügyfeleket. Az online ügyintézés további előnye, hogy környezetkímélő módon, papíralapú iratok keletkezése nélkül zajlik, az önkormányzat ugyanis elektronikus úton küldi el a várakozási hozzájárulásokat, amelyek kinyomtatás nélkül is érvényesek.

Azok is dönthetnek az elektronikus igénylés mellett, akik még nem kérték ki a 2017-es várakozási engedélyüket. Ha korábban – például a tavalyi parkolási engedély, vagy óvodai jelentkezés miatt – már használták az e-ügyintézés rendszerét, nem kell magukat ismét regisztrálniuk, hiszen a kerületi rendszerben történő regisztráció során csak egy alkalommal kell megjelenni a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán a személyes azonosítás érdekében.

Újdonság, hogy amennyiben van Ügyfélkapu-hozzáférésünk, amely a magyarorszag.hu weboldalon ügyintézésre jogosít, azzal már a hegyvidéki e-ügyintézés rendszerébe is be tudunk lépni – ebben az esetben tehát az előbbiekben említett egyszeri személyes azonosításra sincs szükség a hivatalban. Ugyancsak az újabb fejlesztéseknek köszönhető, hogy már nemcsak a magánszemélyek első autójára, hanem a második autóra, továbbá a magánszemély kizárólagos használatában lévő céges autóra is lehet lakossági várakozási engedélyt kérni elektronikus formában. Gazdálkodói és egészségügyi várakozási hozzájárulás szintén igényelhető az e-ügyintézés rendszerében az év eleje óta.

Hivatali időpontfoglalás az interneten

Amennyiben személyes hivatali ügyintézésre van szükség, elkerülhető a sorban állás, ha az eugyintezes.hegyvidek.hu weboldalon regisztrált ügyfélként időpontot foglalunk. Ez az új lehetőség nemcsak parkolási ügyekben, hanem számtalan más esetben is nyitva áll előttünk. A rendszer az általunk kiválasztott napon emlékeztető e-mailt küld az ügyintézés időpontjáról, illetve az érintett hivatali dolgozó is értesül arról előzetesen, milyen ügyben szeretnénk eljárni, így ugyanis fel tud készülni a megbeszélésre.

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Klimabarat_este_frissitett-1

2017. szeptember 21. (csütörtök) 18:00

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

Mihalynapi_vasar

2017. szeptember 23. (szombat) 9-14 óráig

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika