Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

fenyfestes03b

Szeretet, élmény és varázslat – megnyitotta kapuit az adventi kirakodóvásár

2016. 11. 28.

A kürtöskalács és a forralt bor illata, a kedves árusok és a színes programok idén is magával ragadták a hegyvidéki adventi kirakodóvásár rajongóit. A Városháza téren nyílt ünnepi bazár már az első napon melegséggel és szeretettel töltötte meg a látogatók szívét.

Idén is rengeteg érdeklődőt vonzott a kerület egyik legnépszerűbb programja, az adventi kirakodóvásár. A kedves árusok és kitűnő portékáik ezúttal is nagy sikert arattak. „Minden évben eljövünk és készítünk egy közös fotót. Itt nőttünk fel a kerületben, ide jártunk iskolába is. Régi szokásunk, hogy a különleges alkalmakkor fényképet készítünk magunkról. Nagyon szeretjük az adventi vásárt! A hatalmas nyüzsgés ellenére is nyugalom van. Varázslatos a hangulat! Sosem hagynám ki!” –mondta Bogi, aki barátnőjével együtt döntött úgy, hogy ellátogat a Városháza téren rendezett ünnepségre.


advent07k


Persze, nem csak a látogatókat nyűgözte le az adventi kirakodóvásár miliője. Az árusok szívéhez is közel áll az ünnepi bazár. Irma néni immár tizennégy éve hozza el hozzánk népszerű kürtöskalácsait. A mennyein finom süteményekért sokan rajonganak – standja előtt rendszerint kígyózó sor áll.


fenyfestes10k


Mi a titka a jó kürtöskalácsnak? – érdeklődtem a recept reményében.

A készítését meg lehet tanulni, a technikáját is el lehet lesni, de aki nem születik bele ebbe a világba, annak sosem sikerül igazi kürtöskalácsot készítenie. Itt, Budapesten másfajta igények vannak – sokan keresik a fahéjas és a kakaós verziót, de ennek ellenére is tartjuk magunkat a hagyományainkhoz: mi ugyanis csak diós és vaníliás kalácsot sütünk. – árulta el Irma néni.


advent04k


Olyan jó hallani, hogy ekkora szeretettel beszél a mesterségéről!

Nálunk, Székelyudvarhelyen a kürtöskalács kincsnek számít. Nekünk ez nem csak a megélhetésről szól. Ékszerként adjuk tovább azt a szeretetet, amit belesütünk a kalácsba. – tette hozzá Irma néni, majd elnézést kért, hiszen mennie kellett – a vásárlói már nagyon várták.


gyertyagyujtas06k


„Az elmúlt tizennégy év megannyi tapasztalattal és átélt eseménnyel párosult. Fontos számunkra, hogy valódi értékeket és izgalmas kulturális programokat hozzunk el ide, a Hegyvidékre. Az adventi kirakodóvásár a karácsony időszakában sokakat megérint. A megújult Városháza térnek köszönhetően igazán fantasztikus közösségi teret alakíthattunk ki.” – méltatta a rendezvényt Gilicze Zoltán, az oktatási és közművelődési iroda vezetője, aki nemrég adta át a karácsonyi rajzpályázat győzteseinek nyereményét. Idén Dsida Jenő „Itt van a Szép karácsony” című verse adott ihletett a kerületi óvodásoknak és iskolásoknak. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen nagyszerű alkotásokkal pályáztak a kicsik. A remekművekből az önkormányzat folyosógalériáján nyílt tárlat. „Ezek a rajzok mosolyt csalnak az arcokra, kedvességet csempésznek az ügyintézésekbe és melegséggel töltik meg a szíveket.” – tette hozzá Gilicze Zoltán.


rajz02k


„Tavaly nem értem el helyezést, de idén végre sikerült. Már annak is örültem, hogy beválogatták a rajzomat. Az alkotásomon egy kandalló látható, ami előtt egy család áll. Felettük lebeg két angyalka, akiknek a kezében pont olyan felirat van, mint itt, a bejáratánál: Boldog karácsonyt! Nagyon szeretem ezt az ünnepet és ezt a vásárt is – tele van szeretettel és melegséget áraszt.” – foglalta össze a karácsony varázsának lényegét Reisz Júlia, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola tanulója, aki beszélgetésünk közben mindvégig csillogó szemekkel figyelte a vásári forgatagot.


vasar04k

koczoghjo_227

2017. június 13. 17:00

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Latogatokozpont_szavazas_banner

Kerekparparkolok_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika