Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

kt22B

Új gyógyászati támogatást vezet be az önkormányzat

2016. 12. 19.

Elfogadta a képviselő-testület az önkormányzat jövő évi költségvetését, amely az állam szerepvállalásának köszönhetően jelentős összegeket biztosít a Normafa-program megvalósításához. A 2017-es büdzsé egy új ellátási forma bevezetését is fedezi: a rászoruló betegek már nemcsak gyógyszer, hanem gyógyászati segédeszköz vásárlásához is igényelhetnek támogatást.

„Soha nem volt még ekkora az önkormányzat költségvetése, mint lesz jövőre” – mondta Pokorni Zoltán polgármester az önkormányzat 2017-es költségvetéséről, amelynek bevételi és kiadási főösszege meghaladja a 21 milliárd forintot. Tájékoztatása szerint a jelentős bevételi többlet elsősorban a Normafa-programhoz kapott állami támogatásnak köszönhető: ebből a forrásból finanszírozható többek között az Eötvös út új nyomvonalának kialakítása és az ehhez szükséges telkek kisajátítása, az egykori Fácán vendéglő épületének helyreállítása, illetve a mellette található Hild-villa részleges felújítása.


kt21k


A képviselő-testület döntése alapján az eddigi gyógyszertámogatás helyett egy új, kibővített ellátási forma jelenik meg 2017. január 1-jétől a Hegyvidéken, gyógyászati támogatás címen. Ennek keretében már nemcsak gyógyszerek, hanem gyógyászati segédeszközök – vércukor méréséhez szükséges tesztcsíkok, egyszer használatos tűk, valamint az inkontinencia problémák miatt szükséges betétek – vásárlásához is igényelhetnek támogatást a rászorulók a háziorvosok igazolásával, havonta maximum 4.000 forint összegben. A rendszeres ellátás mellett eseti gyógyászati ellátást is igénybe lehet venni, amely szakorvosi javaslatra szemüveg, hallókészülék, ortopéd cipő megvásárlásához, valamint fogpótláshoz nyújt segítséget, a segédeszköz árának legfeljebb 80%-át támogatva, naptári évenként legfeljebb 40.000 forint erejéig.


kt23k


Jövőre is folytatódik a hajléktalanok személyre szabott rehabilitációs programja az önkormányzat támogatásával. A Magyar Máltai Szeretetszolgáltat szervezésében az elmúlt négy évben harminckilenc hajléktalannal folytattak egyéni szociális munkát. Huszonegy ember életminősége javult nagymértékben azáltal, hogy – az utógondozásnak is köszönhetően – stabil lakhatáshoz és rendszeres jövedelemhez jutott, de másoknál is jelentős előrelépésként könyvelhető el, hogy az utcáról átmeneti szállóra kerültek, vagy már éjjeli menedékhelyen töltik éjszakáikat. Jövőre a tervek szerint tizenkét fővel foglalkoznának, akik közül hatan újonnan kerülnének a programba.

Szuret_svabhegy

2017. október 13. (péntek) 14 órától 17 óráig

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika