Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

testuleti_ules04bbb

Újabb kamerákkal bővül a hegyvidéki térfigyelő hálózat

2017. 02. 27.

Folytatódik a hegyvidéki térfigyelő-hálózat bővítése, a képviselő-testület döntése alapján idén újabb helyszíneken jelenhetnek meg a közbiztonság javításában fontos szerepet játszó képrögzítő eszközök. A képviselők az adóügyek elektronikus intézését lehetővé tévő rendelet megalkotásáról, valamint egy új, közforgalmú gyógyszertár létesítésére vonatkozó pályázat kezdeményezéséről is határoztak február végi ülésükön.

A hegyvidéki rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően a képviselő-testület döntött arról, hogy közbiztonsági és bűnmegelőzési célból a kerület mely részein helyezzen el az önkormányzat újabb térfigyelő kamerákat. A tervek szerint még ebben az évben bővítik a meglévő városmajori hálózatot a Solti György Zeneiskolánál, továbbá a Csaba utca és a Maros utca, illetve a Csaba utca és a Hajnóczy József utca találkozásánál. Kamerákat helyeznek ki a Budapest Kongresszusi Központ parkolójának bejáratánál, a Mártonhegyi út 58/c és a Győri út 2. szám előtt, valamint a Jagelló út–Hegyalja út, a Hegyalja út–Sashegyi út, a Nárcisz utca–Pagony utca, a Határőr út–Alma utca, a Gaál József út–Zeke utca és a Németvölgyi út–Hollósy Simon utca kereszteződésénél – ez utóbbi csomópontban a korlátozott időszakban behajtók kiszűrése lesz a fő feladat. A normafai behajtás ellenőrzésére a Jánoshegyi út két végén, valamint a Mátyás király úton is új képrögzítő eszközöket telepítenek. A kijelölt helyszínek nagy részénél körbeforgatható, éjszaka is látó, fókuszálható kamerákat fognak felszerelni.


testuleti_ules15kk


Egy jogszabályi előírás alapján a közforgalmú gyógyszertárakat üzemeltető gazdasági társaságok többségi tulajdonának gyógyszerészhez kell kerülnie. Mivel ez az Alkotás utca 1/b szám alatti Déli Gyógyszertár esetében nem történt meg az előírt határidőig, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) felfüggesztette a nagy múltú üzlet működését. Tekintve, hogy a megszűnt patika központi elhelyezkedése és ügyeleti rendszere révén fontos szerepet töltött be a hegyvidékiek gyógyszerrel történő zavartalan ellátásában, a képviselő-testület határozatban kérvényezte az OGYÉI-től egy új, közforgalmú gyógyszertár létesítésére vonatkozó pályázat kiírását.


Rendeletalkotással lehetővé tette az önkormányzat, hogy – kapcsolódva a kerületi elektronikus ügyintézési rendszer aktuális fejlesztéseihez – a helyi adók bevallását, az adóegyenleg lekérdezését elektronikus úton intézhessük, illetve bankkártyával rendezhessük a megállapított adóösszeget. Az adóügyek elektronikus intézésének lehetősége egy új, kényelmi szolgáltatás a hegyvidéki polgárok számára. Az adószámmal rendelkező gazdasági társaságoknak, vállalkozási tevékenységet folytató magánszemélyeknek ugyanakkor – a NAV-nak, valamint a fővárosnak fizetendő adókhoz hasonlóan – az idegenforgalmi adó, az építményadó és a telekadó vonatkozásában, 2018. január 1-től elektronikus úton kell majd teljesíteniük az adókötelezettségüket.

Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika