Hegyvidéki Önkormányzat

Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25.
Levelezési cím: 1535 Budapest, Pf: 925
E-mail cím: onkormanyzat@hegyvidek.hu
Telefon: 06 1 224 5900, Fax: 06 1 224 5905
Zöld szám: 06 80 200 907

MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft.

1124 Budapest, Csörsz u. 18.
Telefon: 319-98-54
Fax: 248-17-56
E-mail: info@momkult.hu
Igazgató: Hambuch Gerda

E-mail:hambuchgerda@momkult.hu

Web: www.momkult.hu

Alapító Okirat

Megszüntető Okirat 

 
A XII. Kerületi MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. a Hegyvidéki Önkormányzat egyik legfontosabb kulturális alapellátást biztosító intézménye.
Buda szívében, sűrűn lakott környezete ellenére impozáns, szellős zöldövezetben található az 53 éves épület (a Gesztenyés park és az Apor Vilmos tér fogja közre a 3200 m2-es kerttel rendelkező MOM Kulturális Központot ).
Az Intézmény 1951 óta végzi sokrétű közművelődési tevékenységét, amely mellett lehetőséget biztosít különböző helyiségei bérbevételére, tanfolyamok, tanácskozások, tájékoztatók, közgyűlések, ünnepségek, vetélkedők, különféle műsoros előadások, videóvetítések, termékbemutatók, bálok, fogadások megrendezésére.
Budapest XII. kerület Hegyvidék Önkormányzata MOM Kulturális Központ célként tűzte ki maga elé, hogy a kerületi polgárok számára biztosítsa a közművelődési, szórakozási lehetőséget, és színvonalas kulturális választékot kínáljon minden érdeklődő számára.
Közvetlen feladatként állította maga elé, hogy rendezvényeivel nyisson a főváros felé, és mindinkább bekerüljön a fővárosi kulturális élet forgatagába, eseménysorozatába (lásd: Tündérkert, Hegyvidéki Ősz és egyéb fesztiválok). Évente több alkalommal szervez a magyarság értékeit zenében, táncban, vagy más formában bemutató előadásokat. E programok segítségével kívánja a MOM Kulturális Központ visszahozni és megőrizni a múlt szellemiségének értékeit.
 
A MOM Kulturális Központ nemcsak korosztályi, de műfaji sokszínűségre is törekszik.
Kínálatában szerepelnek többek között: színházi előadások, koncertek, kiállítások, filmvetítések, irodalmi teaházak, ismeretterjesztő előadások, valamint táncos rendezvények.
 
2005 tavaszán megnyílt a Biopiac, amely szombatonként várja az egészséges életmód elkötelezettjeit.
 
A 2005-ben felépült játszótér kiváló lehetőséget adott arra, hogy a 3200 m2-es kert kihasználtságát javítva, a játszótér közönségét a Művelődési Központ egyéb rendezvényeire is mozgósítsa.
 
A XII. kerületi Önkormányzattal karöltve a MOM Kulturális Központ 2002-től minden évben megrendezi a Hegyvidéki Ősz elnevezésű, több napos, több helyszínen megvalósuló, évadkezdő programsorozatot, mely évről évre sikeresebb és népszerűbb a látogatók körében.
Egy olyan hagyományt indult el, mely a gyerekektől a nyugdíjasokig minden korosztálynak színvonalas kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújt.
 
Az Intézményben 2001 óta több klub is működik, melyeket a kerület lakói nagy szeretettel látogatnak, és amelyekre Budapest többi részéből is sokan jönnek. Ilyenek a nagysikerű Nyugdíjas Filmklub és Teaház, a Csörsz filmklub, a Csillagszemű néptánccsoport, a Tücsök Zene, vagy az Iciri-piciri Táncház.
A Ház programjai között szerepelnek tudományos és ismeretterjesztő előadások is, melyeket neves előadók, személyiségek tartanak.
A MOM Kulturális Központban működő klubok:
Budai Tájak, Korok Múzeumok Klub, Természetvédők Turista Egyesülete, Nyugdíjas Bridzs Klub, MOM Rádióklub, MOM Bélyeggyűjtők, Hegyvidéki Bélyeggyűjtők, Csipkeverők Baráti Klubja, MOM Nyugdíjas Klub, Baba-mama Klub, Budai Népdalkör, Nyugdíjas Filmklub, Csörsz filmklub.
Állandó tanfolyamok:
Tücsök Zene, Mozgásművészeti tanfolyamok, Csillagszemű Magyar Néptánc-tanfolyam, Latin-amerikai és társastánc tanfolyamok felnőtt korosztály részére, Akrobatikus Rock 'n' Roll, ETKA- és SAHAJA jóga.
 
A rendezvényekről, programokról, terembérleti díjakról a 319 98 54-es telefonszámon és az info@csorsz.hu e-mail címen érdeklődhet!
 

Szeretettel vár minden érdeklődőt a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat MOM Kulturális Központ!

 
Idoesek_Egeszseg_Iskolaja_2017_szept_okt

2017. szeptember - október

Szolounnep

2017.09.22. - 2017.09.24

Han_Automentes_nap

2017. szeptember 24. 10:00 és 18:00

Innobuildings

2017. október 2. 10:00 - 17:00

termenyunnep_plakatterv-1

2017. szeptember 24

szarvasboges

Szarvasbőgés túrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Nevtelen

Programajánló

logotype_250x250

Programfüzet

Egeszseges_Hegyvidek227

Az Egészséges Hegyvidék program 2017-ben is folytatódik.


«
»

Zold_Iroda_konferencia_banner

Széchenyi 2020

Zöld Iroda

Hegyvidéki baba

Hegyvidek_ONvedelem_banner

Lovasut_banner

gyorsnet_banner

Kóstolja meg Ön is

kerekpar_regisztracio

matyasbanner

E-ügyintézés


local_taxes_banner250

Ter-koz2

Hegyvidék TV

banner_ovodasok_2017

Amire büszkék vagyunk

Telefonon a Hegyvidék

Pokorni Zoltán

Váczi János blogja

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hegyvidék Kártya

Hegyvidék újság

Kiadványaink

Minerva térinformatika