Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Működés

9/1996. (VI. 5. ) Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat

rendelete a közoktatásban és a közművelődésben dolgozó közalkalmazottak kitüntető díjainak alapításáról és adományozásuk rendjéről[1]

 

       A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a közoktatásban és a közművelődésben dolgozó közalkalmazottak kitüntető díjainak alapításáról és adományozásuk rendjéről az alábbi rendeletet alkotja:

 

Kitűntető díjak alapítása

 

1. §

 

       A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete az Önkormányzat által fenntartott óvodákban, általános iskolákban, zeneiskolában, gimnáziumokban, művelődési házakban, a közoktatást segítő szakmai és szakszolgálati intézményekben dolgozó közalkalmazottak huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munkájának elismerése céljából

          a) Életmű Díjat,

          b) Eötvös József Díjat,

          c) Hegyvidék Ifjúságáért Díjat és

          d) Hegyvidék Gyermekeiért Díjat alapít.

 

Életmű Díj

 

2. §

 

       (1) Életmű Díj adományozható annak a közalkalmazottnak, aki

            a) legalább 25 éven át pedagógus-(közművelődési) pályán tevékenykedett és ebből az utolsó 15 évet XII. kerületi intézményben töltötte el,

            b) munkáját kiemelkedő színvonalon végzi és ezt szakértői vélemények támasztják alá,

c) szakmai-pedagógiai tevékenységével sokat tett a XII. kerület oktatásáért (közművelődéséért), továbbá

       d) szakmai-pedagógiai tevékenységével fővárosi, illetve országos szintű elismerést vívott ki.

 

       (2) Életmű Díjból évente egy - indokolt esetben két személy részére megosztva - adományozható.

 

       (3) Az Életmű Díjjal oklevél és legalább az "F/13" fizetési fokozat szerinti közalkalmazotti havi illetmény ötszörösének megfelelő összegű pénzjutalom jár.

 

 

 

 

Eötvös József Díj

 

3. §

 

       (1) Eötvös József Díj adományozható annak a közalkalmazottnak, aki

       a) legalább 20 éven át pedagógus-(közművelődési) pályán tevékenykedett és ebből az utolsó 15 évet XII. kerületi intézményben töltötte el,

       b) munkáját kiemelkedő színvonalon végzi és ezt szakértői vélemények támasztják alá,

       c) szakmai-pedagógiai tevékenységével sokat tett a XII. kerület oktatásáért (közművelődéséért), továbbá

       d) szakmai-pedagógiai tevékenységével fővárosi, illetve országos szintű elismerést vívott ki.

 

       (2) Eötvös József Díjból évente legfeljebb három adományozható.

 

       (3) Az Eötvös József Díjjal oklevél és Eötvös József monogrammal fémjelzett arany pecsétgyűrű jár.

Hegyvidék Ifjúságáért Díj

 

4. §

 

       (1) Hegyvidék Ifjúságáért Díj adományozható annak a közalkalmazottnak, aki

       a) legalább 10 éve dolgozik közoktatási (közművelődési) intézményben és ebből az utolsó 5 évet  XII. kerületi intézményben töltötte el,

       b) munkáját kiemelkedő színvonalon végzi és

       c) tevékenyen részt vesz a XII. kerületi közoktatási (közművelődési) feladatok, célkitűzések megvalósításában.

 

       (2) A Hegyvidék Ifjúságáért díjból évente legfeljebb kettő adományozható.

 

       (3) A Hegyvidék Ifjúságáért díjjal oklevél és legalább az "F/13" fizetési fokozat szerinti közalkalmazotti havi illetménynek megfelelő összegű pénzjutalom jár.

 

Hegyvidék Gyermekeiért Díj

 

5. §

 

       (1) Hegyvidék Gyermekeiért Díj adományozható annak a közalkalmazottnak, aki legalább 10 éve gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő feladatokat lát el az 1. §-ban felsorolt intézmények valamelyikében és munkáját kiemelkedő színvonalon végzi.

 

       (2) Az (1) bekezdésben megjelölt 10 éves közalkalmazotti jogviszonyba be kell számítani az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában eltöltött közszolgálati jogviszonyt is, ha az összefüggött a kerület oktatási- nevelési, közművelődési intézményeinek eredményes működtetésével. A Polgármesteri Hivatalban végzett munka kiemelkedő színvonalát a jegyző igazolja.

 

 

            (3) A Hegyvidék Gyermekeiért Díjból évente kettő adományozható.

 

            (4) A Hegyvidék Gyermekeiért Díjjal oklevél és legalább a "C/13" fizetési fokozat szerinti közalkalmazotti havi illetménynek megfelelő összegű pénzjutalom jár.

 

Az adományozás rendje

 

6. §

 

       (1) A kitüntető díjak odaítélésének előkészítése érdekében az Önkormányzat Polgármesteri Hivatala minden év utolsó tanítási napjáig (június), de legkésőbb a tanév végéig (augusztus 31-ig) javaslatot kér az 1. §-ban felsorolt intézményektől a díjak adományozására. A javaslatokkal kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal beszerzi a szakszervezetek kerületi képviselőinek és az intézményvezetői fórumoknak a véleményét. A Polgármesteri Hivatal a véleményezett javaslatokat az Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális és Oktatási Bizottsága elé terjeszti.

 

       (2)[2] Az 1. §-ban felsorolt intézmények vezetőinek esetében a kitüntető díjak odaítélését az Önkormányzat polgármestere kezdeményezi a Képviselő-testület Kulturális és Oktatási Bizottságánál. A polgármesteri kezdeményezés előterjesztésére, véleményeztetésére az (1) bekezdésben foglaltakat kell megfelelően alkalmazni.

 

       (3)2 A kitüntető díjak odaítélésére az Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális és Oktatási Bizottsága tesz javaslatot, a polgármester és a Polgármesteri Hivatal (1)-(2) bekezdés szerinti előterjesztésének figyelembevételével. A díjak adományozásáról az Önkormányzat Képviselő-testülete dönt.

 

       (4)2 A kitüntető díjakat minden évben az 1956. október 23-a alkalmából rendezett kerületi ünnepségek keretében kell átadni.

 

Vegyes rendelkezések

 

7. §

 

       (1) A kitüntetett személyekről az Önkormányzat Polgármesteri Hivatala nyilvántartást vezet.

 

            (2) A kitüntető díjakkal járó pénz- és tárgyi jutalom fedezetét az  Önkormányzat Polgármesteri Hivatala költségvetésében kell biztosítani.

 

8. §

 

            Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

 



[1] A 9/1996.(VI.5.) Bp. Főv.XII.ker. Ök. rendeletet az 1/1997.(I.15.) Bp.Főv.XII.ker. Ök. rendelet módosította.

 

[2] A 6. § (2) és (3) bekezdésének szövegét az 1/1997.(I.15.) Bp.Főv.XII.ker. Ök. rendelet 1. §-a állapította meg, egyidejűleg a korábbi (3) bekezdés számozása (4) bekezdésre módosult.