*

Működés

Készülő kerületi építési szabályzatok és településképi rendelet hírei

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó Szervezetek!

A 2020. április 22-én kihirdetett 143/2020. (IV. 22.) Korm. rendelet értelmében a Kerületi Építési Szabályzat (a továbbiakban: KÉSZ) partnerségi egyeztetési eljárását, így a márciusban elindult előzetes tájékoztatási szakaszt és a lakossági fórumot is kizárólag elektronikusan lehet lebonyolítani. A tájékoztatás elősegítésére elkészítettük egy, a KÉSZ tervezésének szempontjait bemutató prezentációt, melyet itt tudnak megtekinteni.

Az előzetes tájékoztatási szakaszhoz kapcsolódó javaslataik, észrevételeik fogadására megállapított határidőt 2020. május 31-re módosítottuk. Az észrevételeket, javaslatokat gazdálkodó szervezetek esetében cégkapun, kerületben lakó magánszemélyek esetében az eugyintezes.hegyvidek.hu oldalon, nem kerületi magánszemélyek esetében e-papír felületen kérjük megküldeni. Esetleges kérdéseiket a kszt@hegyvidek.hu címen várjuk.

Köszönjük szíves megértésüket és együttműködésüket!

Budapest Hegyvidék, 2020. május 12.

Szabó-Kalmár Éva
Városrendezési és Főépítészi Iroda
irodavezető

 



ELHALASZTÁSRA KERÜL A LAKOSSÁGI FÓRUM

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó Szervezetek!

A koronavírus-járványra való tekintettel 2020. március 11-én a magyar kormány veszélyhelyzetet rendelt el. 2020. március 16-i Kormánydöntések értelmében hétfő éjféltől tilos nyilvános rendezvényeket tartani. Az előírásoknak eleget téve az önkormányzat a Kerületi Építési Szabályzatok felülvizsgálatának előzetes egyeztetésére 2020. március 19-re szervezett lakossági fórumot további intézkedésig elhalasztja. A megindított előzetes tájékoztatási szakaszhoz kapcsolódó javaslataikat, észrevételeiket azonban már meg tudják tenni a jogi személyek e-papíron, kerületi magánszemélyek az eugyintezes.hegyvidek.hu-n, valamint nem kerületi magánszemélyek akszt@hegyvidek.hu emailcímre küldött elektronikus levélben. A lakossági fórum új időpontjáról a honlapon tájékoztatást adunk.

Köszönjük szíves megértésüket és együttműködésüket!

Budapest Hegyvidék, 2020. március 16.

Szabó-Kalmár Éva
Városrendezési és Főépítészi Iroda
irodavezető


MEGHÍVÓ KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATOK FELÜLVIZSGÁLATÁNAK ELŐZETES EGYEZTETÉSÉRE

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok, Érdekképviseleti, Civil és Gazdálkodó szervezetek!

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 6/2017. (II. 27.) önkormányzati rendeletnek megfelelően ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat előzetes partnerségi véleményezést kezdeményez a kerület területére, illetve egyes területrészeire új Kerületi Építési Szabályzat (a továbbiakban: KÉSZ) készítése ügyében.

Jelenleg 19 db KÉSZ van hatályban a kerületben, melyek a Hegyvidék területének kétharmadát fedik le, a többi területen még a Budapest Hegyvidék XII. kerület Városrendezési és Építési Szabályzatáról szóló 14/2005. (VIII. 10.) Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat rendelete van érvényben. A tervezés során felülvizsgáljuk a jelenleg már hatályban lévő terveket is.

A széleskörű társadalmi egyeztetés érdekében lakossági fórumot tartunk, melyre ezúton hívjuk Önöket.

A lakossági fórum időpontja: 2020. március 19. (csütörtök) 16 óra, helyszíne: Polgármesteri Hivatal, Budapest XII. kerület, Böszörményi út 23-25., Alagsor I-II-III.

Előzetes javaslataikat és észrevételeiket 2020. április 30-ig várjuk írásban a következő címre:

Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Iroda 1126 Budapest, Böszörményi út 23-25., vagy a kszt@hegyvidek.hu e-mail címre.

 

További felvilágosítást a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Városrendezési és Főépítészi Irodáján, a 224-5960-as telefonszámon kaphatnak, ahol az Iroda munkatársai készséggel állnak a rendelkezésükre.

Felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy az Önkormányzat honlapján (www.hegyvidek.hu) elérhető a kerület egészére vonatkozó térinformatikai rendszer (Minerva).

Együttműködésüket előre is köszönjük!