*

Sporttörténelmet írt a Fitparádé

Óriási érdeklődés övezte az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett Fitparádét, melynek ezúttal is a MOM Sport adott otthont. Közép-Európa egyik legnagyobb nemzetközi multisport fesztiválja ráadásul sporttörténelmet írt: 15 év után ugyanis ismét itt kerül megrendezésre az IFBB PRO verseny.

Bárkiből lehet testépítő – vallja Molnár Péter, a sportág egyik nagyágyúja, a tavalyi Louie Koncz Classic abszolút nyertese, aki mindenkit arra buzdít, hogy merjen nagyot álmodni: „Ha valaki edzeni szeretne, vágjon bele, adjon esélyt magának! Az edzőteremből senki nem fogja kinézni, mindenki tudja, honnan indult”.

ferfi_fitmodel03

„Az első pillanattól reméltem, hogy sikerül kialakítanom egy olyan programot, ami sokakat érdekel. Külön öröm, hogy sporttörténelmi lehetőséget kaphattunk, hiszen tizenöt év után haza tudtuk hozni a kerületbe a fitnesz és a testépítés Forma 1-es versenyét, az IFBB Pro kvalifikációs versenyt” – fogalmazott Buranits Ildikó, a Fitparádé megálmodója, a MOM Sport ügyvezető igazgatója.

„Tizenhat éves koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni a fitnesszel. Minden vágyam az volt, hogy egyszer elhozhassam a bajnoki címet a Fitparádéról. Csak harmadik nekifutásra sikerült, de azóta teljesen megváltozott az életem” – mesélte Lengyel Vivien, a tavalyi FitModel World fitneszszépségverseny bajnoka. „Idén is gyönyörűek a lányok, a versenyzők többségének az az álma, hogy abszolút győztes legyen” – értékelte az indulókat Vivien.

louie_koncz01

A Fitparádén programokból ezúttal sem volt hiány: a kilenc helyszínen zajló nemzetközi csúcsrendezvényen hatvan sportág mintegy kétezer versenyzője képviseltette magát. A többi között nagy érdeklődés övezte a Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap sportrendezvényét, amely a szervátültetett sportolók, olimpikonok és egészségügyi dolgozók úszóváltója, a Karate Fight Game versenyt, a háromtusa kupát, valamint a kicsik kedvencét, a Nickelodeon Játszóparkot. Sokakat vonzott a szkander világkupa, ahol a magyarok is kiválóan szerepeltek. „Rengeteget készültem a megmérettetésre, eddig bal kézzel sikerült aranyat szereznem. Két hét múlva kerül megrendezésre a világbajnokság, remélem, hogy szép eredményt tudok majd elérni!” – bizakodott a tizenhét esztendős Verbóczki Luca, akinek a junior 18, -60 kilogramm kategóriában sikerült lenyomnia nemzetközi ellenfeleit.

szkander02

„Nagyon sikeresen zártuk az idei Fitparádét. A legemlékezetesebb pillanata talán az volt, amikor Oczella Eszter megnyerte a Bikini kategóriában a profi kártyát, illetve a Men’s Physique kategóriában Vörös Máté kezébe adhattuk a profi kártyát” – összegzett Buranits Ildikó.