Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Rendkívüli lakbértámogatás

Mindannyiunk számára komoly nehézségekkel jár a veszélyhelyzet, sok ember egzisztenciája került, kerülhetett veszélybe az elmúlt hetekben. Az önkormányzati bérlakásokban élő bérlők közül is sokan küzdenek most anyagi gondokkal a munkájuk elvesztése vagy épp kényszerszabadságolás miatt. Önkormányzatunk mindezekre figyelemmel rendkívüli lakbértámogatást vezet be a veszélyhelyzet idejére. Fontos, hogy a támogatást a bérlőnek kell igényelni. A kérelemről a szociális helyzet mérlegelését követően a polgármester dönt. A támogatás mértéke a bérlő jövedelmétől függően a bérleti díj 20 százalékától 100 százalékig terjedhet. Fontos továbbá az is, hogy ez nem készpénzes támogatást jelent, hanem a lakbérből kerül levonásra, vagyis a bérlőnek a megítélt támogatási mértékkel csökkentett lakbért kell csak fizetnie. A rendkívüli lakbértámogatást a veszélyhelyzet megszűnését követő 3. hónap utolsó napjáig lehet megállapítani.
A lakbértámogatás kibővítésével önkormányzatunk a veszélyhelyzet miatt rosszabb anyagi körülmények közé került, önkormányzati lakásban élő bérlők terheit csökkenti.

Az ügyintézés folyamata

Amennyiben kérelmezni szeretné a támogatást, kérjük, hogy szíveskedjen a Népjóléti Iroda munkatársával a 06-70-93 88 511-es telefonszámon felvenni a kapcsolatot.

A kérelem benyújtásának módjáról a Népjóléti Iroda illetékes ügyintézője nyújt felvilágosítást.

Szükséges dokumentumok, okmányok

Rendkívüli lakbértámogatás kérelem