*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Átadták a választáson szerzett mandátumokat

Pokorni Zoltán polgármester, valamint a Hegyvidéki Önkormányzat, illetve a XII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok régi és új képviselői átvehették a következő ciklusra szóló megbízóleveleiket a polgármesteri hivatalban.

 

Nárciszültetés a betegekért

Évek óta szoros kapcsolatot ápol a Hegyvidéki Önkormányzat és a súlyos, haldokló betegekről gondoskodó Magyar Hospice Alapítvány. Ennek az összefogásnak egyik állomása a Királyhágó téri nárciszültetés és lufiröptetés, amelyen idén is a kerületi óvodák nagycsoportosai, valamint a Németvölgyi és a Fekete István iskola diákjai vettek részt.

Program az életrevaló gyerekekért

Az egyéni és közösségi eredményességet fejlesztő Életrevaló-program a XII. kerületi óvodákban is elindul hamarosan – erről is szó esett a Budai Oktatási Napokon, aminek központi témája az érzelmi és szociális intelligencia nevelése volt.

Újabb óvoda épül a Hegyvidéken

Elindult a Bárányfelhő Református Óvoda építése - az intézmény alapkövét istentisztelettel egybekötött ünnepség keretében helyezték el. A 120 gyermek számára férőhelyet biztosító óvoda a tervek szerint 2021. szeptemberében nyitja meg kapuit a Svábhegyi Református Templom szomszédságában, a Bárány utca 8. szám alatt.

 

Sporttörténelmet írt a Fitparádé

Óriási érdeklődés övezte az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett Fitparádét, melynek ezúttal is a MOM Sport adott otthont. Közép-Európa egyik legnagyobb nemzetközi multisport fesztiválja ráadásul sporttörténelmet írt: 15 év után ugyanis ismét itt kerül megrendezésre az IFBB PRO verseny.

Megújult a tizedik háziorvosi rendelő

Tizedikként a Beethoven utcai háziorvosi rendelőt is rendbe tette a Hegyvidéki Önkormányzat. A felújítás mellett jelentős bővítésre is lehetőség nyílt ezen a helyszínen, miután tavaly a Városmajor utcába költözött a háziorvosi ügyelet.

Faültetés Bálint Gazdával a Mesevár óvodában

Két környezeti program találkozott a Hegyvidéki Mesevár Óvodában, ahol az önkormányzat és a „Tégy a parlagfű ellen” Közhasznú Alapítvány jóvoltából kialakított óvodakert átadását egy másik nagyszerű kezdeményezés, a Kalap Jakab Mozgalom „Ültess fát” akciója egészítette ki. Utóbbin a századik születésnapját júliusban ünneplő Bálint György és Pokorni Zoltán polgármester közösen ültetett el egy különleges almafát az óvoda udvarán.

 

Összefogás az intézményüzemeltetőkkel

Mit tehetnek a XII. kerületben működő intézmények az üvegházhatású szén-dioxid kibocsátásának csökkentése érdekében? Nagyon sokat, épp ezért a jó gyakorlatok átadására, tapasztalatcserére lehetőséget biztosító szakmai egyeztető fórumot hirdetett számukra az önkormányzat.

 

Forgalmi rend változás a Galántai utcában

Tisztelt Hegyvidéki Polgár! Tájékoztatjuk, hogy a Galántai utca útépítési munkák miatt, 2019. október 14-én (hétfőn) 7:00 és 15:00 óra között lezárásra kerül. A lezárás az Istenhegyi út és az Orbánhegyi út közötti szakaszt érinti.

Útfelújítás a Szendrő utcában

Megújult a Szendrő utca közel négyszáz méter hosszú szakasza, ahol nemcsak az úttestet, hanem a járdát és a szegélyeket is rendbe tette az önkormányzat.