*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Hild-díjat kapott a Hegyvidék

Kimagasló, emberközpontú városfejlesztési tevékenységéért a Magyar Urbanisztikai társaság 2018-ban a Hegyvidéki Önkormányzatnak ítélte a Hild-díjat. Az urbanisztikai konferenciával egybekötött esemény renoméját jól példázza, hogy többek között a világhírű dán várostervező, Jan Gehl is tarott előadást.

onvedelem_staj03

Két új önkormányzati program: önvédelmi oktatás nőknek és pánikgomb

Az aktívan sportolók védelmében a későbbiekben akár az egész országra is kiterjeszthető két programot indult el a Hegyvidéken. A nőket tanító önvédelmi oktatást és a Pánikgomb mobiltelefonos applikációt a MOM Sportban rendezett sajtótájékoztatón ismerhette meg a nagyközönség.

Fitt leszel, ha itt leszel, nem csak gyerekeknek

Tömött lelátók, mosolygós gyermekarcok – ezúttal is hamisítatlan hegyvidéki sporthangulat jellemezte a tizenegyedik alkalommal megrendezett Fitt leszel, ha itt leszel családi sportnapot a MOM Sportban.

Western-hangulat a pedagógusbálon

Kockás inget, cowboy csizmát és western kalapot húztak a hegyvidéki óvónők és tanárok, hogy megmutassák: nemcsak tanítani, lazítani is kiválóan tudnak. A tizenkilencedik pedagógusbálon finom falatokból, jóízű beszélgetésekből és táncból ezúttal sem volt hiány.

Ismerkedés a hegyvidéki óvodákkal

Idén is teltházas volt az Óvodakóstolgató című program a Jókai Klubban. A szülők találkozhattak az óvodavezetőkkel, tájékozódhattak a jelentkezés módjáról, valamint meghallgathatták dr. Vári Zsuzsa előadását arról, mi szükséges a gyermek óvodai beilleszkedéséhez.

Felcsigázó festmények a Kulturális Szalonban

A Hegyvidéki Kulturális Szalonban az aulából kiindulva, a lépcsőházban felfelé haladva egészen a második emeleti galériateremig Dávid Lehel festőművész-költő képei kísérik végig a látogatókat.

Pánikgomb alkalmazás

Már letölthető a Pánikgomb, az önkormányzat okostelefonos alkalmazása, amellyel könnyedén hívhat segítséget.

kiállításmegnyitó - „A csönd szigetei”

Festményekkel és grafikákkal mutatkozik be a Hegyvidék Galériában kiállító kiváló, sokoldalú képzőművész, Kecskeméti Kálmán. Tárlata Életmű-Keresztmetszet címmel nyílt meg január 29-én, amely február 21-ig megtekinthető.

Támogatás az időskorúaknak

Az Önkormányzat idén márciusban is 12.000 forint összegű támogatással nyújt segítséget a rászoruló időskorú Hegyvidéki polgároknak.