*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Művészete játék, amelyben megtalálja önmagát

Vollein Ferenc festőművész, a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíj és képzőművészeti elismerés nyertesének kiállítása nyílt meg február 13-án a Hegyvidéki Önkormányzat Folyosó Galériáján. Az ifjú alkotót szakértők az avantgárd naiv reneszánsz iskolájához sorolják, ő maga egyfajta játéknak tartja művészetét, amelyben megtalálja önmagát.

Görgei-emléktáblát avattak a Városmajor utcában

A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika helyén korábban a Remetéhez címzett vendéglő állt, ahonnan 1849 májusában, néhány napig Görgei Artúr fővezér irányította a budai Vár ostromát. Erre emlékeztet az az önkormányzat által újraállított tábla, amit közösen leplezett le Pokorni Zoltán polgármester és dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Telt ház a batyus bálon

Idén is farsangi mulatságot szervezett a Svábhegyi Hagyományőrző Egyesület és a kerületi német nemzetiségi önkormányzat. A Jókai Klubban megtartott sváb batyus bálon a tánc és a zene mellett a finomságok kaptak főszerepet.

Hegyvidéki diákoknak segít a Soroptimist Club

Mentorprogramot indított az önkormányzat és a Soroptimist International (SI) Budapest Corvinus Club. A szakmájukban sikeres nőkből álló nemzetközi kezdeményezés a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjat kapó kerületi diákoknak nyújt segítő kezet.

TELEFONOS CSALÓK A WHO NEVÉBEN

A koronavírus nem, de olyan csalók már megjelentek Magyarországon, akik az Egészségügyi Világszervezet, a WHO nevében telefonon próbálnak pénzt kicsalni jóhiszemű emberektől.

Sokkal több fa és kevesebb aszfalt az áttervezett normafai parkolóban

Annak érdekében, hogy a Normafa védett erdőövezetéből ki lehessen vinni az autóforgalmat, új parkolót épít az önkormányzat a Konkoly-Thege Miklós út legfelső, zsákutcává alakítandó szakaszán. A parkoló tervei az elmúlt hetekben jelentősen átalakultak, így a közlekedési területen lévő fák túlnyomó többségét meg lehetett őrizni – mondta el lapunknak Rimóczi János, a városfejlesztési iroda vezetője.

Megmozgatták a gyerekeket a fittségi versenyen

Fitt leszel, ha itt leszel néven tizenkettedik alkalommal szervezett játékos sportversenyt a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. A MOM Sport nagycsarnokában több mint kétszáz óvodás és kisiskolás bizonyította be, hogy a mozgásnál kevés jobb szórakozás létezik.

Óvodaválasztás előtt: jó tanácsok szülőknek

Közeleg az óvodai beiratkozás időpontja, ilyenkor minden szülő igyekszik a lehető legtöbb információt összegyűjteni a szóba jöhető intézményekről. Ebben segít évek óta az önkormányzat Óvodakóstolgató elnevezésű fóruma, melyen a legfontosabb kérdésekre kaphatnak válaszokat az érdeklődők.

Zöldebb városi környezet javíthatja egészségünket

Ha tudatosabban fejlesztjük a városok zöldterületeit, egészségesebbek lesznek a lakóik? Erre a kérdésre keresi a választ kilenc európai város a Hegyvidéki Önkormányzat vezetésével egy új, uniós támogatással megvalósuló projekt keretében.