*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Tanévzáró Gála, nemcsak pedagógusoknak

A MOM Kulturális Központ adott otthont a 2018/2019-es tanévet lezáró intézményvezetői találkozónak, amelyen az önkormányzat ünnepélyes keretek között mondott köszönetet a szakembereknek kiemelkedő munkájukért.

Új helytörténeti könyv Zugligetről

A Zugliget és a Normafa mindig is az egyik legnépszerűbb kirándulóhely volt. A mai napig számos turistaútvonal vezet Zugligeten át a János-hegyre, a Tündér-sziklához és szerte a budai hegyekbe. Minden évszakban sokan járnak kikapcsolódni erre a környékre.

Megnyitott a Hegyvidéki Ízlelő étterem

Mostantól különleges gasztronómiai élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak kerületünk legújabb éttermébe, az önkormányzat épületében nyílt Hegyvidéki Ízlelőbe, ahol megváltozott munkaképességű embertársaink sok szeretettel és hatalmas lelkesedéssel várják vendégeiket.

Hőségriadó!

A mai naptól (2019.06.12.) életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. Vasárnap éjfélig lesz érvényben a legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés.

Egészségügy a Hegyvidéken

Ritkán látható, eredeti fotók, dokumentumok és különleges orvosi eszközök, műszerek, készülékek idézik fel a kerületi gyógyítás évszázados történetét a Lóvasút – Kiállítóteremben megrendezett, Egészségügy a Hegyvidéken című, helytörténeti kiállításon.

Nem szeretnénk ilyen épületet a Normafára

A sajtóban megjelent, hogy a Normafánál egy magántulajdonú telken 12 emeletes, közel 40 méter magas társasházat tervez egy beruházó. A Hegyvidéki Önkormányzat álláspontja ezzel kapcsolatban a következő:

Magyar Erzsébetet köszöntötték

Meglepetés ünnepséget szerveztek a Németvölgyi Általános Iskola logopédiai osztályába járó, negyedikes gyermekek szülei, akik virággal és emléklappal várták Magyar Erzsébet osztályfőnököt. Így köszönték meg az elmúlt négy évet, és azt, hogy a felső évfolyamba vezette tanítványait. A reggeli becsöngetés előtti percekben a tanteremben lepték meg az erről mit sem tudó pedagógust, aki Pokorni Zoltántól vehette át az ajándékokat. Magyar Erzsébet láthatóan meghatódva fogadta a gratulációkat, majd elmondta, hogy az elmúlt négy évben is minden segítséget megkapott a szülőktől.

Hegyvidéki Napok: nem lehet nem szeretni

Ismét osztatlan sikert aratott kerületünk egyik legnépszerűbb kulturális rendezvénysorozata, a Hegyvidéki Napok. Június első hétvégéjén igényes produkciók, színes kirakodóvásár és izgalmas kalandok várták a szórakozni vágyó családokat.

Grundból lett játszótér a Mártonhegyi úton

Kicsi, de családias játszótér újult meg a Mártonhegyi úton, ahol a környékbeli családok javaslatára, ismeretterjesztési céllal fűszer- és gyógynövénykertet is kialakítottak.

Megszépült a Rácz Aladár úti játszótér

A környékbeliek szavazatai alapján választotta ki az önkormányzat azt a koncepciót, ami alapján megújult a Rácz Aladár úti játszótér. A legtöbb játék a fák lombjai, illetve napvitorla alá került, így nyáron nem a tűző napon, hanem hűsítő árnyékban tölthetik az időt a gyerekek és szüleik.

Suhángprogramot indított az önkormányzat

Az „Urban Green Belts (UGB) – Városi zöldövezetek” címmel meghirdetett, európai uniós támogatású projekt keretében a Hegyvidéki Önkormányzat a Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány együttműködésével elindította a Hegyvidéki Csemete- és Suhángprogramot.