*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Nagy sikert aratott a gyümölcsfa program

Október közepén hirdette meg a polgármesteri hivatal zöld irodája a Gyümölcsöző Hegyvidék programot, amelynek keretében ingatlanonként két darab, gyümölcsfa csemetét lehetett fél áron megvásárolni. A felhívásra alig két hét alatt 150 igénylés érkezett, az őshonos magyar fajták megőrzésével foglalkozó Tündérkerttől rendelt alma-, meggy-, körte-, barack- és szilvafákat november 9-én a Városháza téren vehették át új tulajdonosaik.

 

Kossuth követői versenyeztek

Idén is az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Kiss János altábornagy utcai Tanító - és Óvóképző Kara adott otthont a Kossuth-szónokverseny és retorikai konferenciának. Az eseményt, az 1999-ben megrendezett első versenyhez hasonlóan, Pokorni Zoltán polgármester nyitotta meg.

Megalakult az új képviselő-testület

A képviselők és a polgármester eskütételét követően megkezdte munkáját a Hegyvidéki Önkormányzat újonnan megválasztott Képviselő-testülete.

 

Mécsesek gyúltak a forradalom hőseiért

„Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével!” – így hangzott Nagy Imre 1956. november 4-én, hajnali öt óra húsz perckor felolvasott rádióközleménye, ami külföldön süket fülekre talált.

LAKOSSÁGI ELEKTRONIKAI- ÉS VESZÉLYES HULLADÉK GYŰJTÉS

Kérjük, hogy járuljon hozzá a környezetünk megóvásához és a háztartásában feleslegessé vált, működésképtelen elektronikai eszközöket és egyéb veszélyes hulladékokat hozza el és adja le a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája által szervezett gyűjtés során, 2019. november 16-án, szombaton 8 és 12 óra között a Tamási Áron utca 51. szám alatt található parkolóban.