*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Holdra szállt a Mátyás tábor

„Nem hittem volna, hogy megfoghatok egy igazi meteort, nagyon izgalmas volt”- mesélte lelkesen Áron, aki egyike volt azoknak a szerencsés gyerekeknek, akik részt vettek a Mátyás táborban a Holdra szállás 50 évfordulója alkalmából megrendezett interaktív bemutatónak.

A festés „lefokozza” a fájdalmat

Sokan sokszor elmondták már, hogy a szeretett, örömmel végzett tevékenység éltet, gyógyít, fiatalon tart. Ezt igazolja Brankovics Kukucska Éva festőművész is, akinek életművéből kiállítás nyílt júliusban a Hegyvidék Galériában.

Elektronikus ügyintézés az önkormányzatoknál

Az önkormányzati elektronikus ügyintézést népszerűsítő rövid, egyperces animációs kisfilmek a hétköznapokban is előforduló helyzeteken keresztül mutatják be a korábbi, esetenként időigényes vagy fáradságos személyes ügyintézés kényelmes, online alternatíváját.

Tematikus játszótér épült a Kútvölgyi úton

Teknőstrambulin, csigaalagút, dzsipet formázó rugós hinta, vaddisznó-, liba-, kos- és traktormotívummal díszített libikóka – a szülők szavazatai alapján állatos-járműves tematika mentén újította meg az önkormányzat a Kútvölgyi út 62. szám alatti játszóteret.

Forgalmirend-változás a Béla király úton július 22-től

2019. július 22-én megkezdődik a Béla király út – Kútvölgyi út – Csillagvölgyi út csomópont biztonságos körforgalommá történő átépítése, valamint a Béla király út 59-61. sz. előtt (Fácános tér, Zugligeti Iskolánál) az útpálya szélesítése és új buszforduló kialakítása.

Egészséges Budapest Program: informatikai eszközöket kapott a Korányi intézet

250 számítógépet és ugyanennyi monitort vásárolhatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a közel 46 millió forintos beruházást az Egészséges Budapest Program (EBP) finanszírozta. A fejlesztés részleteit, és a program további eredményeit Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, az intézmény orvos igazgatója Bogos Krisztina és Pokorni Zoltán polgármester ismertette az intézményben megtartott tájékoztatón.

A méhek a barátaink

Hogy legyen elég zöldség, gyümölcs, illetve gabona, beporzó rovarokra, így méhekre is szükség van. Sok azonban ezzel kapcsolatban a félreértés, a felesleges félelem, amiket az önkormányzat különböző méhbarát programokkal igyekszik eloszlatni. Az egyik ilyen, a nagy sikerű Mézes Kuckó óvodai rendezvénysorozat.

Nívódíj táblaavatás a Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpontban

Decemberben, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének gáláján adták át a 2018-as Építőipari Nívódíjat, amelyet műemlék-helyreállítás, építmény rehabilitáció kategóriában a Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont kapott. Az ezt tanúsító táblát a kivitelezők és az önkormányzat vezetőinek jelenlétében, most helyezték el az épület falán.