*

Hírek

Friss hírek a Hegyvidékről

Elektronikus ügyintézés az önkormányzatoknál

Az önkormányzati elektronikus ügyintézést népszerűsítő rövid, egyperces animációs kisfilmek a hétköznapokban is előforduló helyzeteken keresztül mutatják be a korábbi, esetenként időigényes vagy fáradságos személyes ügyintézés kényelmes, online alternatíváját.

Tematikus játszótér épült a Kútvölgyi úton

Teknőstrambulin, csigaalagút, dzsipet formázó rugós hinta, vaddisznó-, liba-, kos- és traktormotívummal díszített libikóka – a szülők szavazatai alapján állatos-járműves tematika mentén újította meg az önkormányzat a Kútvölgyi út 62. szám alatti játszóteret.

Forgalmirend-változás a Béla király úton július 22-től

2019. július 22-én megkezdődik a Béla király út – Kútvölgyi út – Csillagvölgyi út csomópont biztonságos körforgalommá történő átépítése, valamint a Béla király út 59-61. sz. előtt (Fácános tér, Zugligeti Iskolánál) az útpálya szélesítése és új buszforduló kialakítása.

Egészséges Budapest Program: informatikai eszközöket kapott a Korányi intézet

250 számítógépet és ugyanennyi monitort vásárolhatott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, a közel 46 millió forintos beruházást az Egészséges Budapest Program (EBP) finanszírozta. A fejlesztés részleteit, és a program további eredményeit Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, az intézmény orvos igazgatója Bogos Krisztina és Pokorni Zoltán polgármester ismertette az intézményben megtartott tájékoztatón.

A méhek a barátaink

Hogy legyen elég zöldség, gyümölcs, illetve gabona, beporzó rovarokra, így méhekre is szükség van. Sok azonban ezzel kapcsolatban a félreértés, a felesleges félelem, amiket az önkormányzat különböző méhbarát programokkal igyekszik eloszlatni. Az egyik ilyen, a nagy sikerű Mézes Kuckó óvodai rendezvénysorozat.

Nívódíj táblaavatás a Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpontban

Decemberben, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének gáláján adták át a 2018-as Építőipari Nívódíjat, amelyet műemlék-helyreállítás, építmény rehabilitáció kategóriában a Lóvasút Kulturális- és Rendezvényközpont kapott. Az ezt tanúsító táblát a kivitelezők és az önkormányzat vezetőinek jelenlétében, most helyezték el az épület falán.

Elindult a Hegyvidéki Barkácsműhely

Hiánypótló szolgáltatást indított az önkormányzat a Hertelendy utca 8. alatt, ahol Fekete Mihály kerületi lakos javaslatára, egy minden igényt kielégítő barkácsműhelyt rendeztek be. A teljesen felújított helyiségbe telepített gépek és eszközök használatáért óránként mindössze háromszáz forintot kell fizetni.

Akadálymentesítés az idősek lakásaiban

Az önkormányzat az Otthon megöregedni programmal kíván segítséget nyújtani a hetven év feletti időseknek, hogy kisebb átalakításokkal minél tovább biztonságban élhessenek lakásaikban.

Már szavazhatunk a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Kihirdették a szervezők a Kaszás Attila-díj közönségszavazásán induló jelölteket: idén Harsányi Attila, Király Attila, illetve Orosz Ákos színművészre voksolhatnak a nézők, hogy egyikük elnyerje a rangos szakmai elismerést.