Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Oktatás, nevelés

Óvodakóstolgató 2021

HIRDETMÉNY AZ ÓVODAI FELVÉTELRŐL A 2021/2022-ES ÉVRE


Kedves Szülők!

A tavasz közeledtével sok kisgyermeket nevelő család élete egy új fejezethez ér, gyermekük óvodáskorúvá válik. A szülők ebben az időszakban szembesülnek az óvodaválasztás felelősségteljes feladatával. Mindenekelőtt abban a kérdésben kell dönteniük, hogy beíratják-e óvodába gyermeküket, vagy inkább várnak ezzel még egy, esetleg két évet.
Az előző évekhez hasonlóan idén is segítséget kívánunk nyújtani a hegyvidéki családoknak a megfelelő óvoda kiválasztásához. Honlapunkon hasznos információkat találhatnak az óvodai beiratkozás feltételeiről, az óvodai felvétel dátumáról, valamint a kerületi jelentkezés eljárásrendjéről és szükséges dokumentumairól. Ugyanitt részletesen bemutatjuk a Hegyvidéki Önkormányzat fenntartásában működő, továbbá az alapítványi és egyéb fenntartású óvodákat, valamint az óvodai körzeteket is.
Óvodáink életében a sokszínűség érvényesül, hiszen az óvodáskorú gyermekek nevelése nem kötelezően előírt vagy egységes program szerint zajlik. Minden óvoda más és más elv szerint folytatja nevelő munkáját. Van, ahol a környezettudatos életmód kapott nagyobb teret, van, ahol a játék, a személyiségfejlesztés, a kapcsolatteremtés. Kiemelt célként fogalmazódik meg minden óvodánkban a biztonságos közlekedésre nevelés, melynek feladatait mindennapi tevékenységeikbe is beiktatták intézményeink.
Az óvodák által összeállított bemutatkozó anyagok segítségével a szülők megismerhetik az óvodákban folyó pedagógiai munkát, az adott intézmény nevelési céljait, összességében az óvodák pedagógiai arculatát. A fő tevékenységi területek mellett bepillantást szeretnénk nyújtani az ünnepek, a hagyományok világába, valamint tájékoztatjuk Önöket az óvodák által kínált szabadidős programokról is.
A járványhelyzet miatt sajnos nincs lehetőség az óvodai nyílt napok megrendezésére. Azonban fontosnak tartottuk, hogy valamilyen módon pótoljuk az intézmények mindennapjaiba történő bepillantás lehetőségét az óvodaválasztás előtt álló szülők részére, ezért készítettünk minden óvodánkról egy-egy bemutatkozó kisfilmet, amelyet az Önkormányzat és a fenntartásában működő óvodák honlapján tekinthetnek meg.
Kerületünkben számos nem önkormányzati fenntartású óvoda is működik, amelyekről szintén átfogó tájékoztatást nyújtunk az online kiadványunkban.
Az óvodai jelentkezés az e-ügyintézési rendszer használatával, online történik, amely rendszer igénybevételével egyéb ügyeiket is kényelmesebben intézhetik önkormányzatunknál.
Bízom benne, hogy az Óvodakóstolgató oldalunk megkönnyíti az óvodaválasztást, így segítségükkel az Önök nevelési elveihez legközelebb álló és gyermekük számára legmegfelelőbb intézményt találják meg.

Budapest Hegyvidék, 2021. február
Pokorni Zoltán
polgármester