Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

hegyvideki_onkormanyzat

A Hegyvidéki Önkormányzat visszavonja a feltételes tervezési közbeszerzést

Miután a közelgő önkormányzati választás miatt egy szakmai kérdés szükségtelen politikai viták kereszttüzébe került, a Hegyvidéki Önkormányzat visszavonja azt a feltételes tervezési közbeszerzést, amit a Kútvölgyi úti betonozott parkoló helyére képzelt kétszintes parkoló kapcsán kiírt.

A feltételes közbeszerzés segítségével szerettünk volna építészeti elképzeléseket megismerni, hogy milyen módon lehet a most is betonnal és aszfalttal borított parkolót átalakítani úgy, hogy a Szent János és Kútvölgyi kórházat az évente több mint fél millió járóbeteg kényelmesebben, egyszerűbben tudja megközelíteni, és mindemellett ne csökkenjen a parkolót körülvevő zöldfelület. A parkolási gondok mind az egészségügyi intézmények, mind a helyi P+R hiánya miatt jelentősek, ezekre továbbra is megoldást kell keresnünk.

Mindemellett az építész szakma javaslatait vártuk volna, hogy a kerületben levő iskolák számára kialakítható lehet-e itt egy olyan tornaterem, amely kiszolgálja az évek óta jól működő mindennapos testnevelés órák teremigényét. Az új kiírás előtt még egyszer áttekintjük a környék valamennyi szóba jöhető intézményét, iskoláját, sportintézményét, melyik esetében merülhet fel kapacitásbővítés a diák- és szabadidősport igényeinek kielégítésére. Döntés ezután születhet.