Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

dijazottak06

Tanévzáró Gála, nemcsak pedagógusoknak

A MOM Kulturális Központ adott otthont a 2018/2019-es tanévet lezáró intézményvezetői találkozónak, amelyen az önkormányzat ünnepélyes keretek között mondott köszönetet a szakembereknek kiemelkedő munkájukért.

A programot a DALINDA énekegyüttes Menyecske című előadása vezette be, majd Pokorni Zoltán szólt a résztvevőkhöz. Mint elmondta, az iskolák és óvodák mellett a szociális-, sport- és egészségügyi intézmények képviselői is hivatalosak a tanévzáróra, hiszen valamennyiük munkájára szükség van a sikerhez. Ezért is kell minden alkalmat megragadni arra, hogy a szakemberek kötetlen formában beszélgethessenek, eszmét cserélhessenek egymással.

dalinda04

„A hegyvidéki iskolák rendre élen végeznek az oktatási ranglistákon, elsősorban azért, mert nagyszerű pedagógusaink vannak”- hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, hogy ez akkor is így volt, amikor az önkormányzat tartotta fenn az iskolákat. Ma már a feladat az államé, a kerület annyit tehet, hogy hozzájárul a fejlesztésekhez. Hamarosan befejeződik a Zugligeti Általános Iskola bővítése, a minden igényt kielégítő, új épületben a felső évfolyamok kapnak elhelyezést, de sikeres az iskolák bevonásával zajló Hegyvidéki Onvédelem Program is, amely az internet veszélyeire figyelmeztet. Nemcsak az iskolák tekintetében, hanem más ágazatokban is aktív a kerület. Bár a fizikai feltételeket már megteremtették, sajnos egyelőre mégsem tudott elindulni a Németvölgyi úton a támogatott lakhatás. Ennek oka a szakemberhiány, amit a remények szerint őszig sikerül megoldani. A polgármester külön kitért a pedagógusok lakhatási támogatására, amivel vonzóbbá tehető a tanári pálya. Konkrét elképzelés, hogy az Alkotás utca 21-alatti bérházat ennek szellemében alakítanák át.

koszonto02

Az ünnepi beszédet követően a nemrégiben Batthyány-Strattmann László-díjat kapott Gallai Dolorest, az önkormányzat egészségügyi referensét, az Apáczai Csere János-díjjal kitüntetett Szöllősiné dr. Vári Zsuzsannát, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XII. kerületi Tagintézményének vezetőjét, valamint a Bárczy István-díjban részesült Szabó Mónika óvodapedagógust és a Gennaro Verolino iskolát vezető Ammerné Nagymihály Emíliát köszöntötték.

dijazottak02

Járt az elismerés a Virányos Általános Iskola igazgatói székéből, 27 év után nyugállományba vonuló Szerdahelyiné Jászberényi Ágnesnek, és Gallina Ilonának, aki 1993-tól dolgozik a KIMBI Óvodában, és 5 évig az intézmény vezetőjeként is tevékenykedett.