Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Hegyvidéki Ősz

2021. szeptember 26. | 10:00-15:00
MOMkult kert, Kulturális Szalon, Lóvasút

A Hegyvidéki Ősz programsorozata idén is várja látogatóit három helyszínen.

A programokra a belépés díjtalan.

Oszi_kulturalis_program

MOMkult kert

A Vitéz László Bábjáték-automata egyszerre adja a játék és a színház utánozhatatlan élményét a Kolibri Színház alapító tagjai, Bodnár Zoltán és Gazdag László által “üzemeltetve”.

Kinyílik Sőnfeld Mátyás Zenebatyuja is! Vicces hangszerbemutató során lehet majd kipróbálni, hogyan szól a kupakcsörgő, vagy milyen hangú a flakongitár.

Nem maradhat el a varázslat sem - Rolando bűvész több mint 18 év szakmai tapasztalattal a hazai bűvészélet egyik kulcsfigurája. Műsoraiban a humort ötvözi a kézügyességi bűvészettel és a mentalizmussal.

Ha pedig valódi, családot összefogó móka - akkor társasjáték! A Társa’s Játék Bár jóvoltából 10 olyan különböző típusú játékot lehet majd kipróbálni, amely könnyen elsajátítható és minden korosztály élvezi.

A Zurgó Együttes moldvai táncoktatással és énektanítással készül, a mese sem marad ki a repertoárjukból.

Lehet hajat fonatni, retro játszótéren szülők gyerekkori ügyességi játékait megtanulni, petángozni, régi programfüzetekből ékszereket készíteni Paperedesign Infinity-vel.

Jógázni, smart-food kóstolni, stílustanácsadóval konzultálni pedig a Mozogj szabadon, Hegyvidék! programjainál lehet.

A receptcsere akciónk keretein belül jól bevált fogások, gyorsan és könnyen összedobható finomságok elkészítési módjait oszthatják meg egymás között a sütni-főzni szerető látogatók. Senki ne hagyja otthon a kedvenc receptjét!

Ha esetleg nem lenne elég csupán olvasgatni a finom falatokról, természetesen a helyszínen étel-ital vásárlására is lesz lehetőség.

Az egész napos élményeket pedig mindenképpen meg kell örökíteni - minderről a SelfieMe fotógépe gondoskodik egyedi hátterekkel és bohókás kiegészítőkkel.

 

Hegyvidéki Kulturális Szalon

Memória-szüret
10:00 -12:00 és 13:00 - 15:00
Helyszín: Tamási Áron terem

A “Memória-szüret” egy különleges érzékszerv-torna - sokféle impulzusok kavalkádja az ősz mesés színeivel, aromáival, illataival és zenehallgatással. Köszöntsük együtt az új évszakot!

Papírfonás

10:00 -12:00

Nem csak a saját egészségünk, de a környezetünk védelme is nagyon fontos. 10:00 és 12:00 óra között lehetőség lesz megismerkedni az újrahasznosításon és a környezettudatosságon alapuló papírfonás technikájával, amely kiválóan alkalmas használati-és dísztárgyak készítésére is.Alkotó kör

13-:00-15:00

Helyszín: Galéria terem

A Hegyvidéki Ősz keretein belül akár valódi műalkotások is születhetnek: az alkotni vágyó gyermekek kreatív festésben próbálhatják ki magukat.

 

Beporzó vándortanösvény
10:00-13:00
Helyszín: Nemes Nagy Ágnes terem

A program résztvevői megismerkedhetnek közelebbről a számos oktató-szórakoztató játékot tartalmazó interaktív, tudományos játszóházzal - szeretettel ajánljuk kicsiknek és nagyoknak, illetve mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni a növények és beporzóik életébe.

 

Bemutató és közös örömtánc
15:00-tól
Helyszín: Városháza tér
(rossz idő esetén Tamási Áron terem)

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. A tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt - Tóth Krisztina Apollónia szeniortánc oktató vezetésével.

 

Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont

A rendkívül különleges hangulatú Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont is csatlakozik a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOMkult közös szervezésében megvalósuló Hegyvidéki Ősz programjához.

10 órától iamyank közreműködésével a Rajzolj zenét! programmal kezdődik a nap. Ezt követően Halmos Monika fitoterapeuta és food-stylist vezetésével az érdeklődők az ehető növényekkel ismerkedhetnek meg, kóstolhatnak és vehetnek részt szezonális virágokból, vad- és gyógynövényekből álló ételek elkészítésében. A nap során az EBER Desszert, valamint gyümölcs és szörpkoktélok várják a látogatókat. Utóbbihoz kapcsolódóan 14 órától bartenderek tartanak workshopot az alkoholmentes koktélkészítésről.

Programok részletesen:

10:00–11:00 Rajzolj zenét!

A résztvevő gyerekek élő elektronikus zenei aláfestés által inspiráltan, földre terített hatalmas lapokra rajzolhatnak, festhetnek. Zenei közreműködő iamyank lesz, aki kísérletező, műfaji határokat feszegető zenei világa az elektronikától a komolyzenéig “utaztatja” a gyerekeket.

(részvétel regisztrációhoz kötött, 40 gyerek tud részt venni a programon)

11:30–13:30 Rózsakunyhó workshop és kóstoló

Friss ehető vadnövények és virágok kóstolója, valamint a növények felhasználásával készült háromféle szendvicskrémmel apró szendvicsek készítése, amelyeket látványosan növényekkel, szirmokkal lehet díszíteni. Kiváló alkalom a növények megismerésére többféle érzékszervvel, és egyben különleges gasztronómiai érdekesség, ami később felhasználhatóak a mindennapokban. A workshopot Halmos Monika fitoterapeuta, food-stylist, az ehető virágok szakértője tartja.

(Részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni)

14:00-15:00 Szörpkoktél workshop a Mayer Prémium Szörp bartendereivel

(Részvétel regisztrációhoz kötött, 50 fő tud részt venni)

 

A programok mindenki számára nyitottak, a regisztrációhoz kötött workshopokat szemlélőként, hallgatóságként regisztráció nélkül is lehet látogatni.

Regisztrálni az egyes programokra a lovasut.hu oldalon lehet.