*

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

A Normafa rehabilitációja keretében, többéves előkészítő munka után 2017 őszére befejeződött a Hotel Olimpia kisajátítási folyamata, majd a város legnépszerűbb és legszebb panorámájú kirándulóhelye mellett éktelenkedő, szebb napokat is megélt, menthetetlenül rossz állapotú szállót lebontottuk. Az épület helyén park létesül, amely várhatóan az idén őszre elkészül a környéken élőkkel történt egyeztetések alapján.

Normafa_park

A park látványterve

A Normafa rehabilitációja egy további fontos elemeként lezárásra kerül az Eötvös út legfelső, közel 200 méteres szakasza. Ezzel együtt új út kialakítása kezdődött meg a Távcső utcával párhuzamosan, a lebontott az egykori Hotel Olimpia vonalától a Konkoly Thege Miklós útig. (Az új útszakasszal párhuzamosan a fogaskerekű majdani, normafai meghosszabbításának is biztosítjuk a szükséges méretű területet.

Megszűnik majd a Normafa Síháznál lévő buszforduló és parkoló, hogy ezt a részt visszaadhassuk a turistáknak és a természetnek. A Konkoly Thege Miklós úton (amely a Normafa Síház felé zsákutca lesz), az új Eötvös út és a síház közötti szakaszon rendezett, modern parkolót alakítunk ki.) A kirándulók a „régi” Eötvös út felső szakaszát sétálásra használhatják majd.

Az idén májusban felhívást tettünk közzé a sajtóban, miszerint keressük a két új közterület (a Távcső utcával párhuzamos új út és a Hotel Olimpia helyén létesülő park) nevét, és ehhez vártunk javaslatokat a polgároktól.

Számos ötlet, javaslat érkezett be, amelyeket ezúton is köszönünk. Ezek közül az önkormányzat kiválasztott 3-3 elnevezést, melyeket most szavazásra bocsájt.

Szavazzon Ön is 2019. augusztus 25-ig, hogy melyik névjavaslat kerüljön a Hegyvidéki Képviselő-testület elé, amelyet a Testület a közterületek elnevezéséről dönteni hivatott Budapest Fővárosi Közgyűlés elé terjeszt.