Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

21.26 másodperc az új csúcs a kilátófutáson

21.26 másodperc az új csúcs a kilátófutáson

Úgy tartja a mondás, hogy a bevált csapaton ne változtass, ezt írta át némileg Hirling Márk, aki saját korábbi csúcsát megdöntve ismét rekordidő alatt ért fel az Erzsébet-kilátó tetejére az idei Fuss a csúcsra! lépcsőfutó versenyen. A Németvölgyi Általános Iskola egykori tanulója ugyanis most is a szokásos ruháját és cipőjét viselte.

„Nincs szó babonáról egyszerűen úgy alakult, hogy az eddigi összes kilátófutáson ugyanaz a futónadrág volt rajtam, és mindig nyertem. Illetve tavaly nem én győztem, de akkor kültéren rendezték a versenyt és nem az épületben. Egyébként nem zavar, ha legyőznek inkább még jobb teljesítményre inspirál. A Németvölgyiben a tornatanárom bíztatott, hogy mindig a jobbakkal fussak, mert tőlük tudok tanulni, és igaza volt” – mondta el a Fuss a csúcsra! bajnoka hozzáfűzve, hogy már hatodik alkalommal futott édesapja cipőjében, mert azóta nem talál ennél jobbat a lépcsőház csúszos felületére.
„Értékes másodperceket lehet veszíteni, ha kipörög az ember lába ezért ragaszkodom ehhez a jól bevált futócipőhöz. Különösebb taktikám továbbra sincs beleadok mindent a rajttól kezdve a végén pedig a korlátot is igénybe veszem, hogy mielőbb felérjek. Szóval ott már kézzel-lábbal küzdök. Érdekes, hogy korábban mindig rékészültem a versenyre most viszont kevés volt az időm kihagytam a külön edzést, mégis összejött a csúcsdöntés” – árulta el Hirling Márk hozzátéve, hogy korábban megígérte a 20 másodperc alatti eredményt, amit igyekszik betartani. „Úgy gondolom, még pár évig biztosan itt leszek, aztán meglátjuk meddig jutok az időt tekintve. Utána átadom a helyem és drukkolok a többieknek”.

hirlig_mark_gyoztes02

Míg Hirling Márk és kihívói számára azért fontos az eredmény, a Fuss a csúcsra! kilátogatók döntő többségének valóban a részvétel a fontos. Így volt ezzel a Tóth család is, akik visszatérő résztvevői az eseménynek. „Talán nyolc évvel ezelőtt indultunk először, akkor még ketten. Aztán megszületett a kislányunk, így kihagytunk pár évet, de most ismét eljöttünk és hármasban futottunk fel a kilátó tetejére” – mesélte Tóth Ildikó, aki szerint igazi családi rendezvény a verseny, nemcsak a sportról szól, hanem a számos kiegészítő programnak, színpadi produkciónk köszönhetően sokféle szórakozást kínál.

csaladi15

Egyetértett ezzel a kijelentéssel Móczán Mónika, a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. irányítója mindenekelőtt arról beszélt, hogy egy év után térhettek vissza a kilátóban. „Tavaly nem lehetett beltéren futóversenyt rendezni ezúttal viszont nincsen ilyen korlátozás, így nem volt kérdés, hogy ismét a kilátóban lesz a futás. Méghozzá teltház mellett, hiszen mind a háromszáz rajtszám elfogyott, ebből 270 már az előnevezés során gazdára talált”. A sportvezető elmondta, hogy a szokásokhoz híven minden résztvevőnek járt a szponzorok jóvoltából egészséges finomságokat tartalmazó befutócsomag, valamint egy póló, míg a korcsoportonként meghatározott szintidőt teljesítők ráadás ajándékot kaptak. Az összetett női és férfi győztes 30 ezer forint értékű, a családi kategória leggyorsabbjai 8 ezer, a többiek 5 ezer forintos sportszerutalványt vihettek haza.

start02