Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Krisztina_krt._31-33._erely-terasz-balkon_I

Átadták a Csodakert-díjakat

Hegyvidéki Csodakert-díjakat vehettek át a társasházak képviselői a szemet gyönyörködtető kertjeikért, virágba borított homlokzataikért, amiket fenntartható módon gondoznak.

dijatadas02„Egy kert kialakítása nem kis feladat, de az éveken át történő gondozása ennél is több energiát igényel. Mindazoknak a közösségeknek szeretnénk kifejezni elismerésünket, amelyek példamutató módon tartják rendben saját környezetüket” – mondta el Kovács Lajos alpolgármester a Hegyvidéki Csodakert-díjak átadásán, amire a Barabás Villában, a Klímabarát esték című programsorozat legutóbbi, zöldtetőkkel foglalkozó előadása előtt került sor.
dijatadas01

Kovács Lajos arról is szólt, hogy idén először írták ki a Csodakert-pályázatot, megújítva a korábbi években „Tiszta udvar, rendes ház” címmel meghirdetett versenyt. A program nemcsak nevében újult meg, az elbírálás során ugyanis a korábbiakhoz képest nagyobb hangsúlyt kaptak a fenntarthatósági szempontok. Az önkormányzat munkatársaiból álló zsűri vizsgálta például azt, hogy a lakóközösség komposztálja-e, újrahasznosítja-e a növények gondozása során keletkező zöldhulladékot, vagy a növények öntözése a helyben összegyűjtött csapadékvíz felhasználásával valósul-e meg.
dijatadas03

Három kategóriában hirdettek helyezetteket a Csodakert-pályázaton. A kertek mezőnyében elnyerhető Rózsa-díj első három helyezését sorrendben a Fodor utca 2/d, a Bürök utca 16., valamint az Istenhegyi út 48/c szám alatti társasházaknak ítélte oda a zsűri. A virágos balkonokat, erkélyeket, valamint az ingatlanuk előtt közterületi zöldsávot, zöldterületet, vagy saját zöldtetőt, zöldfalat gondozó társasházak körében egy-egy első helyezett lett: Jázmin-díjjal jutalmazták a belső udvarának függőfolyosóit virágba borító Krisztina körút 31-33. szám alatti lakóközösséget, míg a Moha-díjat az Alkotás utca 51/a érdemelte ki, amely több emeletnyi magasságban trombita-folyondárral futtatta be utcai homlokzatát. A díjazottak értékes jutalmakat vehettek át az alpolgármestertől, valamint minden résztvevő elismerő oklevélben részesült.

Alkotas_u._51a._zoldfal
Alkotás utca 51/a

Fodor_u._2d._kert
Fodor utca 2/d

Krisztina_krt._31-33._erely-terasz-balkon_I
Krisztina krt. 31-33.