Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Ballaghat a véndiák

Ballaghat a véndiák

A járványügyi helyzet kedvező alakulása lehetővé tette, hogy a tavalyi évvel ellentétben, május 25. után idén elballaghassanak a végzős diákok.

A Városmajori Gimnáziumban május végén ballagnak a végzősök. Az intézmény vezetése a diákok és hozzátartozóik biztonsága érdekében szigorú szabályok betartásával engedélyezte az ünnepséget. A rokonok, ismerősök az épület előtt várják a tanulókat, akik végigjárják azokat a termeket, közös helyiségeket, amelyekben gimnáziumi éveik alatt a legtöbbször megfordultak. Lesz egy kisebb ünnepség is az aulában, itt hangoznak el az ünnepi beszédek és itt adják át az ilyenkor szokásos díjakat. A műsorról az alsóbb évfolyam gondoskodik. Természetesen mindvégig kötelező a maszkhasználat, az elballagó öt osztályt a rokonok, ismerősök az épület előtt várják.
Nem tart közös ballagást a Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium, ahol egy másik megoldást választottak. A három végzős osztály az érettségi bizonyítványok júniusi átadásakor fog elballagni különböző időpontokban. Lesz viszont a kertben lepkeelengedés, hogy ezzel tegyék emlékezetessé az utolsó iskolai napot. Míg a gimnazisták külön, a nyolcadikosok együtt ballagnak, nekik kisebb műsoros ünnepséget terveznek az intézmény zöldudvarán.

A Tamási Áron Általános Iskola, Gimnázium és Német Nemzetiségi Gimnáziumban június 14-én, az utolsó tanítási napon ballagnak a nyolcadikosok. Miután a gyerekek az aktuális szabályoknak megfelelően végigjárták az iskolát, a hetedikesek adnak ünnepi műsort az udvaron.

A tanévzárón búcsúznak el a gimnazistáktól, a délután öt órakor kezdődő programon a tizenegyedik évfolyamosok lépnek fel a kerti ünnepségen. Nemcsak az elköszönésre, hanem díjátadásra is alkalmat ad a ballagás, hiszen ekkor kerül sor a kiváló tanulmányi eredményeket elérő tanulók jutalmazására, többek között a Tamási plakettek átadására.

A kormány döntése értelmében a rendezvényen a ballagó gyermek, illetve tanuló által meghívott személyek életkortól, illetve a koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek azzal a megkötéssel, hogy az intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak. Valamennyi résztvevő számára kötelező a maszkhasználat, a ballagásra vonatkozó egyéb szabályokat, például az intézményen történő áthaladás rendjét az oktatási intézet vezetője állapítja meg.