Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

212_busz08

Bővül a Normafa hétvégi kiszolgálása a 212-es járat útvonalának meghosszabbításával

A BKK a Hegyvidék Önkormányzatával együttműködésben dolgozta ki a Normafa térségének fejlesztéséhez és kirándulóforgalmához igazodva a Svábhegyre, a Normafára és Csillebércre közlekedő 21-es járatcsalád átalakítását.

A BKK – a Hegyvidék Önkormányzatával együttműködve – társadalmi egyeztetést tartott a főváros egyik legismertebb kirándulóhelye, a Normafa közösségi közlekedési kiszolgálásának bővítésével kapcsolatban. A meghirdetett tervezet része volt, hogy a hétvégi napokon a 212-es járat meghosszabbított útvonalon, egészen a Normafáig közlekedjen, hogy ezáltal a fővárosiak egész évben látogatott pihenőhelye könnyebben megközelíthetővé váljon. Ezt a javaslatot az egyeztetés ideje alatt véleményt alkotók döntő többsége támogatta.

A beérkezett észrevételek és a Hegyvidék Önkormányzatával folytatott egyeztetések alapján 2018. június 16-ától, szombattól:

  • A 21-es busz a Széll Kálmán tér M és Csillebérc, a 21A busz a Széll Kálmán tér M és a Normafa között változatlan útvonalon közlekedik.
  • A 212-es busz hétvégi napokon napközben a Boráros tér H végállomástól a Svábhegy érintésével egészen a Normafáig közlekedik, ezzel a Normafa megközelítésére a hétvégi napokon a bel-budai területeken kívül közvetlen eljutási lehetőség nyílik Dél-Pest és Dél-Buda városrészei felől is.
  • A 21-es, a 21A és a 212-es járat együttesen szolgálja ki a Normafa kirándulóforgalmát, ahol a szezonalitáshoz igazodó menetrend lép életbe.