Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Családbarát Munkahely a Hegyvidéki Önkormányzat polgármesteri hivatala

Családbarát Munkahely a Hegyvidéki Önkormányzat polgármesteri hivatala

Elnyerte a Családbarát Munkahely címet a hegyvidéki polgármesteri hivatal. Az elismerés azt igazolja, hogy a hivatal mint munkáltató értéknek tekinti a családokat, azok szempontjait érvényesíti a működése során, és tényleges intézkedésekkel segíti elő a családban élő dolgozók számára a munka és a magánélet közötti harmónia megteremtését.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Családbarát Munkahely-pályázatra a múlt év végén jelentkezett a polgármesteri hivatal. Az idén januárban ellenőrizték a cím elnyeréséhez szükséges feltételek teljesítését. A foglalkoztatás módjától a családi programok szervezésén át a fizikai és mentális egészség támogatásáig számos témakört felölelt a vizsgálat. Nagyon büszkék vagyunk erre a címre!” – mondta el lapunknak a hivatali apparátust irányító dr. Gottfried-Tusor Gabriella jegyző, aki édesanyaként jól ismeri a családos munkavállalók igényeit.

csaladbarat05


A hivatalban sokféle támogatás, kedvezmény segíti a szülőket. Ilyen a többi között a részmunkaidős foglalkoztatás, valamint a rugalmas munkaidő-beosztás lehetősége, és a lehetőségekhez mérten a gyermekfelügyelet terén is kapnak segítséget a munkatársak. A jegyző megemlítette még, hogy a gyermekvállalást, az örökbefogadást és a házasságkötést is bátorítják gesztusértékű intézkedésekkel.

A Hegyvidéki Önkormányzat ezúttal a Családbarát Munkahely cím Bronz fokozatát nyerte el, tavaly ugyanis még csak erre lehetett pályázni. Az idei évben az Ezüst és Arany fokozatokat is bevezették, amelyekre szintén pályázni kíván majd a XII. kerület. A még magasabb rangú elismeréseket további családbarát intézkedésekkel lehet elnyerni – ezek bevezetését már tervbe is vette a polgármesteri hivatal vezetése.


csaladbarat07