Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

kiss_klara01

Elismerések egészségügyi dolgozóknak

Idén is a Normafa Gondozási Központban megrendezett, Semmelweis napi ünnepség keretében adták át az egészségügyi dolgozóknak adományozható kerületi elismeréseket.

A Hegyvidék Egészségügyi Ellátási Díjat Bocskainé Kiss Klára fogászati asszisztens, míg a Polgármesteri elismerő oklevelet Kovács Judit körzeti ápoló vehette át. Külön köszöntötték a nyugdíjba vonuló szakembereket, Járai Zsoltné asszisztenst, dr. Bede Andrea és dr. Andorkó László háziorvosokat, valamint a Hegyvidéki Otthoni Szakápolási Szolgálat dolgozóit abból az alkalomból, hogy az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevélben részesítette a munkacsoportot.
osszes03„Semmelweis nap lényege, hogy néhány órára kiszakadjunk a hétköznapok rohanásából, és elismerjük azokat, akik az elmúlt évben a legkiválóbb munkát végezték az egészségügyi ellátásban” – kezdte ünnepi beszédét Fonti Krisztina, aki elmondta, hogy az önkormányzat vezetése tisztában van az egészségügy állapotával, a nem mindig tökéletes körülményekkel. Éppen ezért, mindent megtesznek a kerületi ellátórendszer javítása érdekében. Ennek részeként tavaly indult el a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők felújítási programja, az első évben megtörtént a Rácz Aladár úti és a Fodor utcai rendelő felújítása, vadonatúj gyermekrendelő létesült a Böszörményi út 20-ban, ahol már egy felnőtteket ellátó háziorvosi rendelő is üzemel. Idén fejeződött be a Városmajor utca 33. alatt a központi háziorvosi ügyelet kialakítása, folyamatban van az Ugocsa utcai rendelő rekonstrukciója, míg az ez évi utolsó beruházás, a Normafa úti rendelő átépítése. A program jövőre folytatódik, 2019. végéig a tervek szerint valamennyi háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelő felújítása megtörténik – hívta fel a figyelmet az alpolgármester külön kiemelve a Hegyvidéki Egészségügyi Központot irányító Dezső Tünde és Gallai Dolores egészségügyi referens munkáját, akik biztosítják, hogy az ellátás az átmeneti időszakban is zökkenőmentes legyen. Ez nem kis feladat, hiszen a felújítások az egészségügyi dolgozókra is többletterheket rónak, legalább 12 héten keresztül ugyanis idegen helyen kell bonyolítaniuk a rendeléseket.
semmelweis_nap11Április 16 óta működik próba jelleggel a Böszörményi úti rendelőkben a Hegyvidéki Betegirányítási modellprogram, amennyiben a tapasztalatok kedvezőek lesznek, a rendszert tovább szélesítik. Nagy siker az ugyancsak az elmúlt évben útjára indított Hegyvidéki baba vagyok program, ennek köszönhetően 2017-ben, 650 újszülött kapott babacsomagot.

Fonti Krisztina egy további jó hírrel is szolgált, több évnyi tárgyalások után most úgy tűnik, valóban megkezdődhet a hegyvidéki szakrendelő kialakítása a Kútvölgyi Klinikai Tömbben. Megszületett a kormányrendelet, amely az Egészséges Budapest Program keretében, 9 milliárd forintot juttat a régen várt fejlesztésre.
Végezetül Fonti Krisztina arra hívta fel a figyelmet, hogy nem akkor kell először orvoshoz menni, amikor már baj van, sokkal jobb, ha ezt megelőző jelleggel, rendszeresen megtesszük. Erre buzdít mindenkit az 5 évvel ezelőtt meghirdetett, mára 19 alprogrammal működő, Egészséges Hegyvidék prevenciós program, aminek egyik legnépszerűbb eseménye a Hegyvidéki Napokon megtartott lakossági szűrés.
„Mindez csak az egészségügyi dolgozók közreműködésével, segítségével valósulhat meg, ezért, és a mindenkor emberközpontú munkájukért mondunk ma köszönetet” – hangsúlyozta Fonti Krisztina, aki az egészségügyi és szociális bizottságot vezető dr. Harmos Andreával, és a népjóléti irodát irányító Judák Barnabásné dr. Varga-Kovács Emesével közösen adta át az elismeréseket.