Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Építésügyi feladatok kerülnek a kormányhivatalhoz

Építésügyi feladatok kerülnek a kormányhivatalhoz

Március 1-jével a fővárosi kormányhivatalhoz kerülnek át azok az építésügyi hatósági feladatok, amiket eddig a polgármesteri hivatal építésigazgatási irodája látott el. Ezeket az ügyeket – köztük az engedélyezési eljárásokat, vagy az ingatlan-nyilvántartási térképi adat átvezetés céljából kiállított hatósági bizonyítványok kiállítását – a továbbiakban a kormányhivatal Észak-Budai Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztálya fogja intézni az I. kerületben. A költözés miatt február 28-án, pénteken már nem lesz ügyfélfogadás az építésigazgatási irodán.

A fakivágási ügyek, illetve a 3,5 tonnás gépjárművek ügyében kiadott szakhatósági állásfoglalások – amelyekkel eddig az építésigazgatási iroda foglalkozott – változatlanul a polgármesteri hivatal hatáskörében maradnak. A kereskedelmi létesítmények rendeltetésmódosítási eljárása és a rendeltetésmódosításokról szóló hatósági bizonyítványok kiállítása, valamint egyéb szakhatósági eljárások már korábban átkerültek az építésigazgatásiról a főépítészi irodára, ezeket az ügyeket nem érintik a mostani változások.

A kormányhivatalhoz kerülő ügyek listája erre a linkre kattintva olvasható.

Budapest Főváros Kormányhivatala Észak-Budai Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztály címe: 1012 Budapest, Logodi utca 38-40.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 13.00 – 16.00
Szerda: 8.00 – 16.00
Péntek: 8.00 – 12.00