Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kiralyhago

Faápolási munkát végez a Főváros a Királyhágó téren

A Főváros zöldfelület karbantartó cége, a FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai megvizsgálták a Királyhágó téren lévő fákat, amelyek közül néhány esetben a fa olyan veszélyesnek bizonyult, hogy kivágásuk sajnos elkerülhetetlen. Pokorni Zoltán polgármester úr levelet írt Karácsony Gergely főpolgármester úrnak, hogy vizsgálják meg még egyszer, hogy valóban szükséges-e a fák kivágása, mivel ez várhatóan megváltoztatja a Királyhágó tér arculatát. A főpolgármester biztosította polgármester urat, hogy a fák sajnos valóban menthetetlenek, eltávolításuk biztonsági szempontokból elengedhetetlen.
A FŐKERT az alábbi tájékoztatást helyezte ki az érintett fákra:
„Jelenlegi állapotában veszélyt jelent a környezetére, mert viharban ágai, vázágai leszakadhatnak vagy kitörésével akár komoly baleseteket is okozhat, ezért sajnos a fa kivágásra kerül.
Helyette új, egészséges fát ültetünk, amely megszépíti a környezetet és biztonságos élőhelyet tud nyújtani a rovaroknak, madaraknak.”
 
A téren összesen 7 db fa kivágásáról döntöttek a baleset- és életveszély elhárítása érdekében. Az érintett fák vizsgálati adatlapjai megtekinthetőek a FŐKERT honlapján (www.fokert.hu). A FŐKERT ígéretet tett arra, hogy 2021 őszén pótolja a kivágott fákat.
 
A cég tájékoztatása szerint az érintett fák kivágása várhatóan február 24. és 26. között zajlik. Felhívjuk a kerületi polgárok szíves figyelmét, hogy ebben az időszakban forgalmi és parkolási korlátozások várhatók.
 
További információért a FŐKERT ügyfélszolgálatához fordulhatnak a +36 80/277 275 telefonszámon vagy az ugyfelszolgalat@fokert.hu e-mail címen!