Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Forgalmi változások - Nagyenyed utcai villamosvágányok felújítása

Forgalmi változások - Nagyenyed utcai villamosvágányok felújítása

A Budapesti Közlekedési Zrt. (BK) 2021. június 11. és augusztus 9. között felújítja a Nagyenyed utcai villamosvágányokat. A felújítás során megújulnak a csatlakozó burkolatok, útburkolati jelek, korszerű, nagy teherbírású közös közlekedési sáv kerül kialakításra. A munkálatok ideje alatt a BKV forgalmi korlátozásokat, változtatásokat, parkolási tilalmat vezet be. A felújítás több ütemben zajlik, a BK tájékoztatása szerint az alábbiakra kell készülni a közlekedőknek.

  • Június 11-17. között járdakorrekció miatt leszűkül a járda a Nagyenyed utca páros oldalán.
  • Június 14-től tilos lesz a parkolás a Nagyenyed utca mindkét oldalán.
  • Június 16-tól a Nagyenyed utca ideiglenesen (augusztus 9-ig) lefelé egyirányúvá válik, az Alkotás utca felől tilos lesz a behajtás a Böszörményi út irányába. A Böszörményi út felől egy sávban lehet közlekedni az Alkotás utca felé, azonban az Istenhegyi útról egyenesen a Nagyenyed utcába nem lehet behajtani, a fentről jövők csak a Böszörményi útra jobbra behajtva tudnak tovább közlekedni.

A felújítás a közösségi közlekedést is érinti:

  • A hegy felől érkező autóbuszok az Istenhegyi útról terelőútvonalon jutnak le az Alkotás utcára: az Istenhegyi út – Németvölgyi út – Királyhágó tér – Böszörményi út – Nagyenyed utca útvonalon.
  • Június 16-tól megszűnik az 59-es villamos közlekedése a Nagyenyed utcában. A pótlóbuszok az Alkotás utca - Királyhágó utca - Böszörményi út útvonalon közlekednek.
  • A 21, 21A jelzésű buszok az Alkotás utca irányából a hegy felé a Királyhágó utca - Orbánhegyi út - Istenhegyi út útvonalon közlekednek.
  • A munkálatok miatt a kerületet érintő egyéb közösségi közlekedési járatok esetében is várható változás

A közösségi közlekedés módosulásairól a részletes tájékoztatás június 11-től lesz elérhető a Budapesti Közlekedési Központ honlapján: www.bkk.hu

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket.