Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

fejleszto_napkozi_otthon01

Jótékonysági vásár a Kulturális Szalonban

Az ősz óta új épületében működő Hegyvidéki Kulturális Szalon a Városháza téri vásár megnyitójával egy időben tartotta meg a zenés-verses műsorokkal, kiállítással és kézműves foglalkozásokkal kísért adventi jótékonysági vásárát.

A rendezvényen, ahogy a korábbi években, ezúttal is a hegyvidéki nagycsaládosok, a szalonban foglalkozásokat tartó önkéntesek, valamint a Fejlesztő Napközi Otthon gondozottjai árulták saját készítésű portékáikat a látogatóknak, hogy a bevételt rászoruló családoknak, illetve sérült felnőtteknek adományozzák.A választék talán még soha nem volt ilyen széles, mint most: az árusok a földszint egy részét, valamint az egész első emeletet elfoglalták standjaikkal. A karácsonyfadíszektől az ékszereken és lakáskellékeken át a saját készítésű finomságokig felsorolhatatlanul sokféle egyedi termékkel találkozhattak a karácsonyi ajándékot kereső hegyvidékiek.

vasar01
„A különleges élelmiszereink fogynak a legjobban, de azért a kézműves tárgyak iránt is van kereslet” – adott rövid, napközbeni helyzetjelentést a lépcsőházi térben árusító Verseghi-Nagy-család. Az édesanya a barátnőjével a Morzsákmány fantázianevű, különleges gluténmentes édességeiket kóstoltatta meg a vevőkkel, miközben az egyik lánya az iskolatársával fülbevalókat, valamint égethető gyurmával kombinált, színes kanalakat kínált az érdeklődőknek.

vasar05
A Fejlesztő Napközi Otthonba járó fiatalok, felnőttek elsősorban karácsonyi díszeiket hozták el a vásárra. Idei újdonságuk az ajtóra akasztható, papírból font, harang alakú dísz volt. „A Hegyvidék újságot használtuk fel a harangokhoz, ami remek alapanyag” – osztotta meg velünk szakmai titkát az otthonban kézműves foglalkozásokat vezető Alföldi Nóra szociális munkás.

origami01
„A Hegyvidéki Kulturális Szalon programjai egész évben az együttlétről szólnak, amire az adventi időszakban különösen nagy szükség van. Köszönet illeti az intézmény munkatársait, hogy itt együtt, tartalmasan tudunk készülni a karácsonyra” – mondta el gondolatait a jótékonysági rendezvényen Fonti Krisztina alpolgármester.

origami02
Menyhárt Éva, a szalon vezetője arról beszélt, hogy karácsonyig számtalan adventi programot szerveznek, összehangolva a Városháza téri vásár eseményeivel. Rendhagyó helyszínként az utcára nyíló, földszinti Miliő kávézóban is színes programokkal – pódiumbeszélgetésekkel, gitár- és jazzesttel, táncházzal és kézműves műhellyel, mézeskalács-sütéssel – várják a látogatókat az elkövetkező hetekben.

arany_gimnazium05