Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Karácsonyi hangulat a kupolateremben

Karácsonyi hangulat a kupolateremben

Ismét karácsonyi ebédre invitálta a kerületben élő időseket a Hegyvidéki Önkormányzat. A MOM Kulturális Központ Kupolatermében megrendezett ünnepségen egyetlen szék sem maradt szabadon.

Szép számmal képviseltették magukat a Hegyvidéki Gondozási Központ nappali ellátást nyújtó intézményeibe járó idősek az idei karácsonyi ebéden. Az érdeklődés az előző évekhez képest sem csappant, sokak számára ez az egyetlen lehetőség a közös ünneplésre. Az önkormányzat igyekszik tenni annak érdekében, hogy senki ne legyen magányos.
Az eseményt Druskóczi Tünde, a Hegyvidéki Szociális Központ vezetője nyitotta meg, aki elmondta, a karácsonyi ünnepségen a szeretetet és tiszteletet szeretnék átadni az időseknek.
„A Hegyvidéki Önkormányzat megpróbál gondoskodni arról, hogy ne legyenek magányosak, hogy érezzék azt a mérhetetlen szeretetet, amivel mi mindig, minden alkalommal készülünk erre a találkozásra”. Azt is hozzátette, hogy nagyon sok ember munkája és igyekezete árán valósult meg az ünnepi ebéd, amelyen megjelentek azok az intézményvezetők is, akik mindezért rengetet tettek, beleértve Fonti Krisztina alpolgármestert.

zugliget_ovoda01

Druskóczi Tünde bevezetőjét követően, a Zugliget Óvoda Zöld Csoportjának Angyalok és pásztorok című tánca következett, majd Fonti Krisztina alpolgármester dr. Fojtíková Katarínát, a Hegyvidéki Szociális Központ intézményvezető-helyettesét konferálta fel. Fojtíková Katarína Móra László, Karácsony édes ünnepén című versét szavalta el, amelynek első versszaka remekül összefoglalja a karácsony lényegét:

„Legyen ma templom minden ember szíve,

Melyben a lélek szárnyat bontogat!

Karácsony édes ünnepén

Legyen imádság minden gondolat.”

A verset követően Fonti Krisztina alpolgármester beszéde hangzott el, aki köszöntötte az időseket.

megnyito03

„Bevallom, nehéz így a gyerekek után beszélni, mert olyan édesek voltak. Ez volt szerintem a legszebb pillanata a mai ebédünknek, összejövetelünknek.”

Az alpolgármester szerint az óvodások nagyon magasra tették a mércét, így nehéz dolguk lesz a dalárdával. Utóbbival kapcsolatban kifejtette, évről évre eljárnak az intézményvezetőkkel együtt kirándulni, és az egyik ilyen alkalommal vetődött fel a közös éneklés ötlete, pontosabban az, hogy szeretnének az időseknek énekelni. Először úgy gondolták, Mága Zoltán helyett lépnek fel az idősek világnapján, árulta el Fonti Krisztina, de rájöttek, hogy szerényebbnek kell lenniük.

Apránként született meg az ötlet, hogy ezen az ebéden felléphetnének. A dalárda tavaly mutatkozott be először az óvodavezetőkkel közösen, idén pedig a népjóléti iroda vezetője is csatlakozott hozzájuk.

 hegyvideki_dalarda02

„Ebben az ünnepi készülődésben, ami sajnos sokszor nem olyan nyugodt, áhítatos mint ahogy szeretnénk, jó megállni, és a próbák idejére legalább egy kicsit lelassulni” – hangsúlyozta Fonti Krisztina, majd egy másik gondolatot fogalmazott meg az ünnepi összejövetel kapcsán: „Az önkormányzat fontosnak tartja a közösségeket, hiszen az ember alapvetően nem arra született, hogy egyedül éljen”.

ebed01

Ezért is fontos, hogy képesek közösségeket teremteni a Hegyvidéken. Kiemelte, köszöni Druskóczi Tündének és munkatársainak, hogy igyekeztük révén az időskorúak időről időre, akár naponta vagy hetente el tudnak járni társaságba, illetve közösségekhez tartozhatnak. Szerinte ez alapvető dolog az ember életében, ahogyan az is, hogy ne csak a hétköznapokon találkozzunk egymással, hanem legyenek együtt megélt ünnepi pillanataink. A karácsony épp egy ilyen alkalom.