Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Kidőlt fa miatt lezárták a Fogaskerekűt, továbbra is zárva a Normafa

Kidőlt fa miatt lezárták a Fogaskerekűt, továbbra is zárva a Normafa

Ma délután az Evetke utcánál fa dőlt a Fogaskerekű nyomvonalára, ezért a Fogaskerekű további intézkedésig zárva tart.

A Hegyvidéki Önkormányzat az egyre fagyosabb időjárásra tekintettel arra kéri a kerület magasabb területein lakókat, hogy számoljanak a jegesedés kockázataival, és körültekintően közlekedjenek. A fákra rakodó egyre vastagabb jégréteg miatt ágak törhetnek le, fák, oszlopok dőlhetnek ki, ezért a kertekben is fokozott óvatosság szükséges. Arra kérjük a hegyvidéki polgárokat, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel hagyják el otthonaikat.

Továbbra is érvényben marad a lezárás a Normafán, mert a fákon a jég vastagsága napközben tovább nőtt. Éjszakára erősödő szelet jelez a meteorológia, ami fákat dönthet ki a területen. Az önkormányzat a Szép Juhászné és a Mátyás király út között a Tündérhegyi utat is lezárja. A jég miatt itt földig belógó ágak teszik veszélyessé a közlekedést.

A Normafa parkolója is zárva van. Az intézkedés visszavonásig érvényes.

A gyalogos és kerékpárutakat belépési tilalmat jelző szalagokkal zárjuk le. Kérjük, saját biztonságuk érdekében a korlátozás feloldásáig ne látogassák a Normafát!

Amennyiben leszakadó ágak, kidőlő fák, oszlopok miatt balesetveszélyes helyzetet tapasztal, kérjük, hívja a Hegyvidéki Rendészetet az éjjel-nappal hívható telefonszámon (+36 30 623 9973), a munkatársak azonnal intézkednek a veszélyhelyzet elhárítása érdekében.