Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Közösségi tulajdonban marad a a Haggenmacher-villa, az egykori Istenszeme fogadó

Közösségi tulajdonban marad a a Haggenmacher-villa, az egykori Istenszeme fogadó

Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere üdvözli a kormány döntését, mely szerint az állam él az elővásárlási jogával, és az egykori Istenszeme fogadó köztulajdonban marad.
A hegyvidékiek számára fontos és kitüntetett műemléki villa a Normafa természetvédelmi területén fekszik, története száz évnél is régebbre nyúlik vissza.
Pokorni Zoltán elmondta, örül, hogy a kormány döntésével a műemléki épület közösségi tulajdonban marad és a Normafa törvény értelmében a Hegyvidéki Önkormányzat lesz a kezelője.
A kormány felkérte az önkormányzatot, hogy az épület közösségi hasznosításáról együtt döntsön a közeljövőben.
A fogadó közösségi funkciójáról az önkormányzat a lehető legszélesebb körben kezdi meg az egyeztetést. Fontos, hogy valamennyi szempontot figyelembe vegyünk az évek óta elkerítetten álló zugligeti műemlék közösségi hasznosításánál, emelte ki a polgármester. Az elkövetkező időszakban leülünk a Város és Faluvédők Szövetségével, az Erdei Iskola Egyesülettel, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, a Normafa Park Intézménnyel, a Magyar Zarándokút Egyesülettel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselőivel, hogy közösen határozzuk meg az Istenszeme fogadó jövőjét.

pokorni_zoltan