Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megmozgatták a gyerekeket a fittségi versenyen

Megmozgatták a gyerekeket a fittségi versenyen

Fitt leszel, ha itt leszel néven tizenkettedik alkalommal szervezett játékos sportversenyt a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. A MOM Sport nagycsarnokában több mint kétszáz óvodás és kisiskolás bizonyította be, hogy a mozgásnál kevés jobb szórakozás létezik.

A programot megnyitó Móczán Mónika mindenekelőtt arra hívta fel a gyerekek és a lelátót megtöltő szurkolók figyelmét, hogy a mostani a 12. verseny, ami így még fontosabb a 12. kerületiek számára. „Ennek megfelelően, igyekeztünk egy páratlan, a Hegyvidék adottságait szemléltető vidám vetélkedővel megörvendeztetni a gyerekeket” – hangsúlyozta a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője. Mint kifejtette, a testnevelésórákról jól ismert mozgásformákat látványos elemekkel, különleges játszóeszközök használatával egészítették ki. Pontosan ez a kihívás jelleg, a feladatok napokon át történő gyakorlása során, közösen átélt boldog pillanatok teszik vonzóvá a versenyt. Elmondta, hogy idén a koncentráció, a gyorsaság és az ügyeség mellett a kitartás és a csapatjáték kapott kulcsszerepet. Utóbbi azt jelentette, hogy minden feladat teljesítéséhez legalább két versenyző együttműködésére volt szükség. És nemcsak a gyerekekére, ugyanis a szokásoknak megfelelően a csapatokban a szülők is helyet kaptak. Elsőként a hat intézményből érkező, I. és II. korcsoportos kisdiákok teljesítették a szellemet is megtornáztató ötletes pályákat, és megmutatták, hogy ha mozgásról van szó, bizony feladják a leckét a felnőtteknek. Ugyanígy tettek az őket követő óvodások is – idén minden eddiginél több, összesen 13 óvoda vett részt a programon –, akik talán még nagyobb lelkesedéssel vágtak neki a viadalnak.

bemelegites05

Erről, a kicsik megmozgatásáról beszélt Fonti Krisztina, aki elmondta, hogy az önkormányzat önként vállalt, ám kiemelt feladatának tekinti a sport és az egészséges életmód népszerűsítését.
„A rendszeres mozgást nem lehet elég korán elkezdeni, a legjobb, ha a gyerekek már egészen kis korukban hozzászoknak, mert így felnőttként természetes igényükké válik. Ehhez pedig a Fitt leszel, ha itt leszel, bizonyosan hozzájárul” – hívta fel a figyelmet az alpolgármester.

resztvevok14

A Hegyvidéki Szabadidősport Központ Nonprofit Kft. ráadásul számos más módon is támogatja a sportolást. Ilyen program a kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató Előzd meg a fogaskerekűt vagy a Fuss a csúcsra verseny, amelyeken a család valamennyi tagja bátran elindulhat. Gondolnak a szépkorúakra, kifejezetten nekik szól a szenior sportnap, ahogyan az Aktív Hegyvidék program keretében is számos nekik kitalált sportolási lehetőség közül választhatnak.

Hivatalosak a kerületi sportrendezvényekre az iskolák is, függetlenül attól, hogy már nem tartoznak az önkormányzati fenntartású intézmények közé - tette hozzá Fonti Krisztina megemlítve, hogy a diáksport sorozaton rendre több száz hegyvidéki tanuló áll rajthoz.

resztvevok02

Az idei Fitt leszel, ha itt leszel az iskolák között az ELTE sikerét hozta, a második helyen a Zugligeti Általános Iskola, a harmadikon a Pannónia Sacra végzett. Az első három csapat a minden résztvevőnek járó meglepetéscsomag mellett érmet és oklevelet vehetett át a díjakat átadó Móczán Mónikától, Fonti Krisztinától, az önkormányzat szakirodáját irányító Csepreginé Volosinovszki Máriától, valamint a tankerületet első emberétől, Hajnissné Anda Évától. Nem hirdettek eredményt az óvodások között, a legkisebbek ennek ellenére kivétel nélkül bajnoknak érezhették magukat, mindannyian megkapták a jól megérdemelt aranyérmet, emléklapot és csokit. Nemcsak a pályán folyt a küzdelem, hiszen a tavaly bevezetett szurkolói versenyt ismét meghirdették: 50 ezer forint értékű sportszercsomagot vihetett haza a legkreatívabb és leghangosabb szurkolótábort magával hozó ELTE és a Táltos Csikó tagóvoda.

elte_gyoztes01