Tovább a tartalomhoz Tovább a lábléchez

Gyorsbillentyűk listája

Megújult a hegyvidéki babacsomag

Megújult a hegyvidéki babacsomag

2017-ben indította útjára az önkormányzat a „Hegyvidéki baba vagyok” programot, amelynek keretében minden XII. kerületi család ajándékcsomagot kap az újszülött gondozásához szükséges kellékekkel. A csomag tartalma jelentősen kibővül, az ajándékok pedig egy olyan dobozban érkeznek mostantól, amit a babák alvókuckóként használhatnak.

babamama_csomag03

„Az elmúlt hat évben közel négyezer családhoz jutott el a babacsomagunk, ami az újszülöttek gondozáshoz nyújt hasznos segítséget” – közölte Fonti Krisztina alpolgármester annak kapcsán, hogy az önkormányzat megújította a „Hegyvidéki baba vagyok” programját. Mint mondta, a program keretében az újszülöttek családjának biztosított ajándékcsomag tartalmát jelentősen kibővítették: ebben immár huszonkét termék található, olyan dolgok, amikre a babának és a mamának szüksége van a kezdeti időszakban.

huber_fonti_varga01

A baba gondozásához szükséges termékek egy olyan dobozba kerültek, ami a benne lévő matraccal együtt kiságyként használható – hívta fel a figyelmet a csomag különleges funkciójára az alpolgármester. Hozzátette, hogy az alvókuckó finn mintára készült, az észak-európai országban nyolcvanöt éve kapnak a családok egy ehhez hasonló kezdőcsomagot az államtól.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a fővárosi kerületek közül elsőként a Hegyvidék csatlakozott az országban egyedülálló családbarát programunkhoz” – nyilatkozta Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu tulajdonosa, aki évek óta azon dolgozik, hogy a finn mintára, védőnői javaslatra összeállított baba-mama csomagot az önkormányzatok közreműködésével minél több újszülött megkaphassa Magyarországon. A háromgyermekes édesanya elmondta, hogy a dobozban a sokféle babaápolási termék mellett szoptatási útmutató, kuponfüzet, valamint a „Hegyvidéki baba vagyok” program emblémájával ellátott frottír kifogó és body is található.

huber_katalin01

A baba-mama csomag az anyává válás, illetve a gyermekek közötti egyenlőség jelképe Finnországban – magyarázta Huber Katalin, aki a doboz különleges kiságyfunkciójáról is beszélt, tapasztalatai szerint sokan a nagyszülőkhöz viszik el az alvókuckót, vagy az utazóágyat helyettesítik vele. A doboz később tárolásra is használható: a finn családok ebben szokták gyűjteni a gyermekeikhez kapcsolódó emlékeiket.